Mass Effect 3 – The Citadel

Αυτό είναι ουσιαστικά το τελευταίο και τελικό DLC για το Mass Effect 3. Για να μη μείνεις με την απορία, είναι καλύτερο από το Leviathan και χειρότερο από το Omega. Έχει όμως τη μεγαλύτερη αξία από όλα, καθώς προσφέρει έναν in-game εξομοιωτή μάχης. Κάτι σαν το Pinnacle Station για το Mass Effect

1, μόνο που αυτό δουλεύει πολύ καλύτερα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όταν το πλήρωμα του Normandy παίρνει την άδεια του στη Citadel, μία ομάδα από μισθοφόρους επιτίθεται, προσπαθώντας να σκοτώσει τον Shepard και να κλέψει το διαστημόπλοιο. Λυπάμαι, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι πλησιάζω επικίνδυνα το spoiler alert, οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι η υπόθεση επιφυλάσσει μία αναπάντεχη έκπληξη. Η μάχη με τους μισθοφόρους και τον μυστηριώδη αρχηγό τους είναι το ένα κομμάτι του The Citadel.



Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει χαλάρωση και ξεφάντωμα, κάτι σαν τελικό αντίο στους χαρακτήρες του franchise που όλοι αγαπήσαμε. Γιατί οι «αποχαιρετιστήριες βιντεοκλήσεις» στην τελευταία αποστολή του βασικού παιχνιδιού ήταν σύντομες και κάπως δυσοίωνες. Εδώ λοιπόν, ο Anderson σου χαρίζει το πολυτελέστατο διαμέρισμα του στη Citadel, το οποίο μπορείς να επιπλώσεις όπως θέλεις. Εκεί θα καλέσεις όλους τους χαρακτήρες από τα τρία παιχνίδια και όλα τα DLC τους, ή τουλάχιστον όσους επιβίωσαν από τις περιπέτειες σου, για προσωπικές συζητήσεις, όπως και για ένα τελευταίο, ξέφρενο πάρτι, πριν επιστρέψεις στον πόλεμο με τους Reapers. Είναι όντως ένας άκρως ικανοποιητικός αποχαιρετισμός στον Shepard και την εκτεταμένη παρέα του.

Το τρίτο μέρος προσφέρει απεριόριστη replay value. Μπορείς να λαμβάνεις μέρος σε εικονικές μάχες, σε έναν combat simulator στη Citadel, εναντίον Cerberus, Geth, Reapers ή Collectors, και μάλιστα να έχεις στην ομάδα σου όποιους χαρακτήρες θέλεις. Δύο φυσικά κάθε φορά, και όπως είπαμε αρκεί να έχουν επιβιώσει από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ανάλογα με το σκορ σου κάθε φορά, κερδίζεις βραβεία τα οποία μπορείς να εξαργυρώνεις σε bonus για τον ίδιο τον εξομοιωτή ή να τα μετατρέπεις σε credits. Το The Citadel κοστίζει 1200 MS points αλλά αξίζει, αφού ουσιαστικά σου επιτρέπει να παίζεις Mass Effect 3… για πάντα!

Keywords
Τυχαία Θέματα