GAMESCOM 2014: Συνέντευξη τύπου της Microsoft

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της Microsoft στη gamescom 2014. Αντί να τα «σπάσουμε» όλα σε δεκάδες διαφορετικά άρθρα, ας δούμε περιληπτικά τι ανακοινώσεις και τι παρουσιάσεις έγιναν:

>Προβολή του νέου trailer για το Assassin’s Creed Unity (κυκλοφορία 28 Οκτωβρίου!). Όσοι έχουν Xbox One θα μπορούν, μέχρι το Φθινόπωρο, να παίξουν όχι

μόνο το Unity, αλλά και τα GTAV, Destiny, CoD, Sunset Overdrive, Forza, FIFA 5 και Halo (την Anniversary Edition). Αναμένονται περισσότεροι αποκλειστικοί τίτλοι για το Xbox One, όπως το Rise of the Tomb Raider!

>Ανεβαίνει ο Peter Schemichel στη σκηνή. Παρουσιάζεται το trailer του νέου FIFA 15. Θα υπάρχει ειδικό πακέτο για την Ευρώπη, το FIFA 15 bundle, στα 400 EUR (χωρίς το Kinect).

>Chris Charla στην σκηνή (υπεύθυνος του indie label της Microsoft). Γίνεται λόγος για δεκάδες Indie Games που θα εμφανιστούν στο Xbox One (Cuphead, Funk of Titans, Ghost of a Tale, Goat Simulator, Smite, Spectra και πολλά ακόμα). Ενδιαφέρον προκαλεί και το Super Hot, που είχε ένα επιτυχημένο Kickstarter φέτος.

>Sledgehammer Games στη σκηνή για να μιλήσουν για το Call of Duty: Advance Warfare. Προβάλεται το trailer που διαδραματίζεται στο Σαν Φρανσίσκο. Οι developers μιλάνε για ένα πιο διασκεδαστικό και αξιομνημόνευτο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είναι «αληθινά next-gen». Αυτές οι εκφράσεις marketing να έλειπαν, καλά θα ήταν. Όπως και να έχει, φαίνεται να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο Exosuit που θα δίνει υπερ-δυνάμεις στους χαρακτήρες (ταχύτερη κίνηση, μεγαλύτερα άλματα, κτλ), αλλά και σε εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, όπως μια πολυχρηστική χειροβομβίδα. Το παιχνίδι κυκλοφορεί 4 Νοεμβρίου. Γίνεται και ανακοίνωση για το Call of Duty Advanced Warfare Bundle, στα 500 EUR.


>O Phil Harrison παρουσιάζει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης, το Quantum Break (κυκλοφορία μέσα στο 2015). Είναι αποκλειστικός τίτλος για Xbox One, με μπόλικο time-freeze. Σύντομη παρουσίαση του Fable Legends (16 Οκτωβρίου ανοίγει η beta).

>Νέο Forza και ανακοίνωση δύο αυτοκινήτων: Formula E Renault Spark και Rolls Royce Wraith. Εξαιρετικά καλοσχεδιασμένα. Θα υπάρχουν άλλα 4 αμάξια, όλα δωρεάν για τους παίκτες. Στην παρουσίαση του Forza, κάθε τρεις λέξεις είναι το «social». Είναι εμφανής η έμφαση στο multiplayer. Θα υπάρχουν και «λέσχες» των 1.000 ατόμων που θα μπορούν να έχουν όποιον χαρακτήρα θέλουμε εμείς (να κάνουν αγώνες, να κυνηγάνε achievements ή collectibles ή απλά να κόβουν βόλτες). Θέλουν άμεσο multiplayer, χωρίς αναμονές και λόμπι, σε dedicated servers.

>O Ted Price στην σκηνή, πρόεδρος της Insomniac. Μιλάει για το Sunset Overdrive, ένα χαοτικό-action σε έναν κατεστραμένο κόσμο, όπου κυριαρχούν μεταλλαγμένοι. Μόνο που οι μεταλλαγμένοι δημιουργήθηκαν από την κατανάλωση «πειραγμένου» αναψυκτικού με πολλά «ΕΨΙΛΟΝ» μέσα. ΟΚ, η Insomniac πάντα φτιάχνει τρελά παιχνίδια με χιούμορ! Κυκλοφορία, τέλη Οκτώβρη (είπε 31, μετά 28, μπερδεύτηκε ο άνθρωπος).

>Σύντομη παρουσίαση μέσω trailer του νέου παιχνιδιού της Frontier Games. Λέγεται Scream Ride, μοιάζει με Rollercoaster Tycoon σε στεροειδή.

>Περί Halo: η beta του Halo 5 Guardians βασίζεται σε χάρτες 4v4 (ο νέος χάρτης που ανακοινώθηκε είναι ο Sanctuary). H beta θα τρέξει από 29 Δεκεμβρίου, μέχρι και 18 Γενάρη (κάποια unlockables από την beta θα μπορούμε να τα μεταφέρουμε στο Halo 5 όταν κυκλοφορήσει μετά). Πιο ενδιαφέρον φάνηκε το Halo Channel, ένα σημείο όπου μαζεύονται όλα τα επεισόδια της σειράς, demos, trailers, replays από αγώνες, αλλά και κάθε λογής bonus matterial που μπορεί να παρακολουθήσει ο Halo-fan. Γίνεται σύντομη παρουσίαση των ανασχεδιασμένων επιπέδων από το Halo 2- είναι όντως πολύ καλοδουλεμένα, οπτικά και ηχητικά. Τέλος, στο Anniversary θα υπάρχει το ίδιο skill-based σύστημα για τα rankings που υπήρχε στο Halo 2.

>Κλείνοντας, η μεγάλη είδηση (ουδέν σχόλιον), ήταν ότι θα μπορούμε επιτέλους να κάνουμε προπαραγγελίες και pre-download τα παιχνίδια στο Xbox One, ξεκινώντας από το Forza Horizon 2 (και το FIFA αργότερα). Φοβερά νέα (not).

The post GAMESCOM 2014: Συνέντευξη τύπου της Microsoft appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα