Dragon Ball: Xenoverse 2 Review

Το Dragon ball Xenoverse 2 είναι ένα Fighting role-playing παιχνίδι αναπτυγμένο από τη Dimps και διαθέσιμο από την Bandai Namco Entertainment για PS4 , XBOX One και PC που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου του 2016 καθώς συνέχεια του Dragon ball

Xenoverse που βγήκε το 2015.

Υπόθεση

Έχουν περάσει δυο χρόνια μετά από τα γεγονότα του πρώτου Xenoverse , ο πρωταγωνιστής (ο χαρακτήρας δηλαδή που έχουμε φτιάξει εμείς) καλείτε από τον Elder Kai να αναλάβει μια ειδική αποστολή, στην οποία πρέπει να διορθώσει μια αλλαγή που έγινε στην ιστορία. Στον δρόμο του για το Time Vault βρίσκει τη Supreme Kai of Time μια οντότητα η οποία είναι υπεύθυνη στη προστασία του χρόνου. Μετά τη συνάντηση με τον Elder Kai και τη Supreme Kai of Time ξεκινάει η πρώτη αποστολή μας, η οποία είναι να διορθώσουμε τη μάχη του Goku με τον Raditz. Την ίδια στιγμή οι βασικοί villains του παιχνιδιού Towa και Mira και υπαίτιοι των αλλαγών στην ιστορία έχουν καινούριους συμμάχους όπως τον Turles (από τη ταινία The Tree of Might), τον Lord Slug (από την ομώνυμη ταινία), καθώς και τον Masked Saiyan από διαφορετικά κομμάτια στο χωροχρόνο. Ο πρωταγωνιστής μας διορθώνοντάς την ιστορία επιστρέφει πίσω στο Time Vault όπου γνωρίζει από κοντά τον Trunks και τον συνέταιρο του και ήρωα της Toki–Toki city πλέον γνωστή και ως Conton City που δεν είναι κανένας άλλος πέραν από τον χαρακτήρα που δημιουργήσατε στο Xenoverse 1!


Gameplay και game content

Το παιχνίδι σε γενικό βαθμό είναι σχεδόν το ίδιο με τον προκάτοχο του σε ότι αφορά τον χειρισμό και τις μάχες, οι οποίες ακόμα γίνονται σε 3D αρένες σε σημαντικές τοποθεσίες του σύμπαντος του Dragon Ball. Ας αρχίσουμε όμως πρώτα με τις διαφορές που έχει από το Xenoverse 1. Η πόλη που μαζεύονται όλοι οι Time Patrollers δεν είναι πλέον η Toki–Toki City, αλλά λέγεται πλέον Conton City και είναι περίπου 7 φορές μεγαλύτερη από την Toki-Toki City. Οι παίκτες μπορούν να κυκλοφορήσουν και να εξερευνήσουν ελεύθερα τη πόλη με τα πόδια, το hover – board της Capsule Corp ή πετώντας αργότερα μετά από την ολοκλήρωση κάποιων αποστολών.

Ωστόσο, το θετικό στοιχείο είναι ότι τo περιεχόμενο του παιχνιδιού έχει αυξηθεί ραγδαία σε σχέση με το Xenoverse 1, πέραν από τις αποστολές της βασικής ιστορίας και τις αποστολές των Time Patrollers έχει επιπλέον αποστολές. Κατά τη διάρκεια του Dragon Ball Xenoverse 2 θα γίνετε μέλος της αυτοκρατορίας του Frieza, προστατεύοντας τον κόσμο με τους Jaco, Great Saiyanman και Great Saiyanman 2,καταστρέφοντας τον εγωισμό του Vegeta, προστατεύοντας τις Dragon balls του πλανήτη Namek για τον Guru με τον Nail ή δίνοντας πολύ πολύ φαγητό στον Majin Buu για να φτιάξει τη δική του οικογένεια μιας και ο Mr. Satan είναι απασχολημένος με τη δική του!

Μια άλλη φανταστική αλλαγή σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι η σχέση μεταξύ Master και Pupil , στο Xenoverse 1 το να μάθει κάποιος τις κινήσεις του Master του έπρεπε να «φαρμάρει» πολλά mission για να το πετύχει , πλέον αυτό δε χρειάζεται καθώς μπορούμε να τα μάθουμε όλα με τη μια και όταν οι σχέσεις μας με τον Master φτάσει το μέγιστο μας δίνει ένα σύμβολο του το οποίο φαίνεται στους αγώνες PvP (player vs player). Οι NPCs του παιχνιδιού πλέον έχουν ενεργό ρολό πέραν του να είναι απλώς διακοσμητικοί, μπορούν να σε βοηθήσουν δίνοντάς σου δωράκια ή φαγητό, μπορούν να σου μάθουν πόζες για να εντυπωσιάζεις φίλους και αγνώστους, να σε προκαλέσουν σε μάχη για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους εναντίον σου και να έχεις ενεργό ρόλο στο προσωπικό τους δράμα προσπαθώντας να το διορθώσεις! Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των χαρακτήρων στο game ανέρχεται στους 77 (βάζοντας μέσα τον Black Goku από το pre–order pack).

Time Rifts

Τα Time Rifts είναι Expert Missions και Raids τα οποία βρίσκονται τριγύρω και μέσα στη Toki-Toki City. Σε αυτά μπορούν να εισέλθουν 6 άτομα και ο βαθμός δυσκολίας τους είναι αρκετά μεγάλος, καθώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα για ζωή πολεμώντας τα Boss. Αυτό που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι οι διαφορετικές κινήσεις. Για παράδειγμα μπορούν να ελέγξουν τους συμμάχους και εσάς με το Mind Control, όπου αν δε προλάβουν οι σύμμαχοι σας να σας χτυπήσουν για να ξυπνήσετε, εσείς θα αναγκαστείτε να πολεμήσετε μια αντιγραφή του εαυτού σας για να ελευθερωθείτε και να επιστρέψετε πίσω στη μάχη. Μία άλλη κίνηση είναι ένα τεράστιο Ki Blast, το οποίο μπορείτε να το μπλοκάρετε κρατώντας το όπως και στο Anime ή να το αποκρούσετε με ένα δικό σας Ultimate Ki Blast και να το στείλετε πίσω στον εχθρό. τέλος έχουμε μια κίνηση, η όποια μας στέλνει σε άλλη διάσταση όπου εκεί πρέπει να νικήσουμε τον εχθρό που μας παρουσιάζεται για να επιστρέψουμε στη μάχη με το Boss. Με τα rewards των Raids μπορούμε να αγοράσουμε σπάνιες και παντοδύναμες κινήσεις που δεν εμφανίζονται στα μαγαζιά του παιχνιδιού.

Transformations

Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης που το κάνει μακράν καλύτερο από το πρώτο Xenoverse, καθώς το κάθε race έχει δικό του ξεχωριστό transformation. Οι Saiyans μπορούν να γίνουν μέχρι Super Saiyan 3 αναλόγως με το πόσα Ki bars έχουν στη διάθεση του (τέρμα το σπαμ των ultimates και super skills όμως), οι Humans μπορούν να καβαλήσουν το Nimbus (το κίτρινο συννεφάκι από το παλιό κάλο κλασικό dragon ball) και να πολεμήσουν με το Power Pole , οι Majin να γίνουν σαν τον Kid Buu, οι Namekians να γίνουν γίγαντες και η φυλή του Frieza να γίνουν Golden!

Εντυπώσεις και βαθμολογία

Το Dragon Ball Xenoverse 2 είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο βήμα μπροστά από τον προκάτοχο του και σίγουρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Fighting role-playing game σκηνή. Χωρίς αμφιβολία, ο καθένας μπορεί να απολαύσει τον συγκεκριμένο τίτλο στο έπακρο διότι η ευελιξία που δίνει στη δημιουργία του χαρακτήρα χρησιμοποιώντας αγαπημένες κινήσεις από την Anime σειρά σε κάνει να το λατρέψεις ακόμα παραπάνω.

Ανάπτυξη: Dimps Έκδοση: Bandai Namco Διάθεση: Bandai Namco Hellas

The post Dragon Ball: Xenoverse 2 Review appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα