Dark Souls Remastered Review

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όταν κυκλοφόρησε το Dark Souls, το μακρινό πλέον 2011, κατέταξε πολύ γρήγορα τον εαυτό του στα «διαμάντια» που ένας gamer οφείλει να παίξει έστω και μία φορά στη ζωή του. Με ρίζες από την Ιαπωνία, ιδιαίτερο lore, σαγηνευτικό περιβάλλον και επίπεδο δυσκολίας που τραυμάτισε την παιδική μας αθωότητα, είναι πλέον γεγονός ότι το Dark Souls ανήκει στο “Hall of Fame” των games.

Γι’ αυτό το λόγο υπήρξε πολύς ενθουσιασμός όταν ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της Remastered έκδοσης, η οποία θα εκσυγχρόνιζε το παιχνίδι στα σημερινά, next-gen δεδομένα και θα έκανε την εμπειρία του gameplay ακόμα καλύτερη. Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για ένα παιχνίδι που ήταν ήδη σχεδόν τέλειο, οπότε η Remastered έκδοση ήταν προορισμένη να αποτελέσει ένα μεγαλειώδες γεγονός, είτε μία… τεράστια καταστροφή σε περίπτωση ατυχήματος.

Η εικόνα και ο ήχος δεν γίνεται να μην σε «τρελάνουν»– με την καλή έννοια. Όλα είναι κρυστάλλινα, με 4K ανάλυση στις υποστηριζόμενες πλατφόρμες – PlayStation 4 Pro, Xbox One X και PC – και άψογη 1080p στα 60fps για PlayStation 4 και Xbox One ή στα 30fps στο Nintendo Switch (ή 720p στο handheld). Μιλάμε για υπερσύγχρονη εμπειρία, η οποία κάνει το περιβάλλον που αγαπήσαμε το 2011 κάτι το σχεδόν ονειρικό. Από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο τα αυτιά και τα μάτια σου θα ανήκουν στο Dark Souls Remastered. Αναμφίβολα, εάν δεν έχετε παίξει το Dark Souls στο παρελθόν, τότε αυτό το remaster είναι η ιδανική επιλογή.

Ο κόσμος της Lordan είναι ένα πραγματικό «αριστούργημα» με την σκοτεινή ατμόσφαιρα να δημιουργεί ανατριχίλες ακόμη και στους πιο «μπαρουτοκαπνισμένους» fans του είδους (Ο θρυλικός Miyazaki πραγματικά έχει δημιουργήσει από τους πιο epic fantasy κόσμους ever). Επιπλέον, η online λειτουργία του παιχνιδιού έχει επίσης αλλάξει προς το καλύτερο. Νέες λειτουργίες εμπλουτίζουν τις ήδη υπάρχουσες επιλογές, ενώ το matchmaking βελτιστοποιήθηκε ώστε να μπορείς πιο εύκολα να παίξεις με τους φίλους σου.

Παρόλο που δεν μπορώ παρά να πω τα καλύτερα για το παιχνίδι, υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν διορθωθεί και αφήνουν το Dark Souls Remaster λίγο πιο κάτω από το πολυπόθητο 10άρι. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα controls είναι ακόμα άβολα στα χτυπήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ένα 20% των χτυπημάτων σου στον αέρα ή τον τοίχο χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι. Αν μιλούσαμε για ένα εύκολο παιχνίδι ίσως να μην το ανέφερα ως μεγάλο ατόπημα, αλλά το Dark Souls δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι που θα σε αναγκάσει να βάλεις αυτοκόλλητο με την τιμή του χειριστηρίου/ποντικιού μπροστά στα μάτια σου ώστε να μη το πετάξεις στον τοίχο τη 15η φορά που θα έχεις χάσει από τον ίδιο αντίπαλο ή κάποιο δύσκολο boss. Κάθε χτύπημα, λοιπόν, μετράει, και αυτό το χαμένο 20% θα πονέσει.

Το μόνο άλλο παράπονο που έχω είναι ότι η remastered έκδοση τ δεν έχει καταφέρει κάτι καινοτόμο όσον αφορά τους cheaters (ένα μεγάλο πρόβλημα σε αρκετά games που διαθέτουν τη δυνατότητα για online multiplayer). Αυτό είναι σίγουρα ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί το σύνολο των studios πίσω από τα games που αγαπάμε, και ανάμεσά τους και τους ανθρώπους πίσω από τη θρυλική σειρά.

Η άποψη είναι ότι το Dark Souls Remastered είναι άκρως ερωτεύσιμο. Αν είσαι παλιός λάτρης θα βρεις τη δόση νοσταλγίας που χρειάζεσαι στην ανανεωμένη εμπειρία του παιχνιδιού, ενώ αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα μπορείς να το ζήσεις χωρίς να το κρατάνε πίσω οι περιορισμένες δυνατότητες μιας παλαιότερης εποχής. Ο μόνος λόγος να μην το παίξεις είναι αν πραγματικά δεν αντέχεις την πρόκληση και τη δυσκολία του. Σε κάθε άλλη περίπτωση: Git gud!

Ανάπτυξη: From Software Έκδοση: Bandai Namco Διάθεση: Bandai Namco Hellas

The post Dark Souls Remastered Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα