Conan Exiles Review

Ο Κόναν είναι ένας χαρακτήρας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δημιούργημα του αξεπέραστου Robert Howard, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε περιοδικά φαντασίας και βιβλία, απέκτησε δική του σειρά κόμικς και κινουμένων σχεδίων και βέβαια τις δικές του κλασικές ταινίες με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Ένας χαρακτήρας σαν τον Κόναν δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τον κόσμο τoυ gaming. Στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για ένα αξιόλογο παιχνίδι

Κόναν, χωρίς όμως κάποια να καταφέρει να ξεφύγει από την μετριότητα. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει η Funcom με το Conan Exiles, ένα παιχνίδι ρόλων ανοιχτού κόσμου με έντονα στοιχεία επιβίωσης, με στόχο να μας μεταφέρει στη σκληρή Υβοριανή εποχή.

Ξεκινώντας το Conan Exiles, δημιουργείτε τον χαρακτήρα σας και εκτός από τα σωματικά του χαρακτηριστικά επιλέγετε και από εθνικότητες και θρησκείες βγαλμένες μέσα από τον κόσμο του Κόναν. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μπορείτε να επιλέξετε πλήρη γύμνια και να προικίσετε τα κάλλη του χαρακτήρα σας σε γιγαντιαία επίπεδα, ανάλογα με το αν είναι άντρας ή γυναίκα. Μόλις τελειώσετε με την δημιουργία του χαρακτήρα σας, βλέπετε ότι βρίσκεστε σταυρωμένος στην μέση της ερήμου με ένα χαρτί καρφιτσωμένο πάνω σας, στο οποίο αναγράφονται τα εγκλήματα που σας οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Εγκλήματα που αμφισβητούνται όχι μόνο ως προς το αν τα κάνατε αλλά και αν αξίζουν να σας φέρουν σε αυτή τη θέση, αφού μπορεί να κατηγορείστε ότι κλέψατε στον τζόγο μέχρι και ότι τραγουδούσατε μπαλάντες φάλτσα. Πριν προλάβετε να αναρωτηθείτε αν όντως είναι τόσο σκληρός αυτός ο κόσμος ώστε να σας επιφυλάσσει μια τιμωρία σαν αυτή, ο ίδιος ο Κόναν εμφανίζεται μπροστά σας και σας ελευθερώνει. Σας ενημερώνει επίσης πως το περιβραχιόνιο που σας βάλανε σας εμποδίζει να περάσετε το νεφώδες τοίχος που περιτριγυρίζει την περιοχή και οδηγεί πίσω στον πολιτισμένο κόσμο, αφού μόλις φτάσετε στο τοίχος πεθαίνετε (κάτι που μοιάζει με φτηνό κόλπο για να σας εμποδίσει να περιηγηθείτε πέρα από το καθορισμένο όριο του χάρτη) και σας δίνει μια συμβουλή: ζήσε, αγάπα, σφάξε και επιβίωσε.

Αυτή είναι η ιστορία του Conan Exiles. Μόλις ελευθερωθείτε από τον σταυρό κινείστε στις περιοχές όπου και άλλοι εξόριστοι έχουν καταλήξει και ελάχιστοι κάθονται να συζητήσουν πολιτισμένα μαζί σας. Άγριες πολεμοχαρείς φυλές, ληστές, συμμορίες, αιμοβόρα θηρία και εφιαλτικά τέρατα σας περιμένουν σε κάθε γωνιά με σκοπό να σας σκοτώσουν. Δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό σενάριο να ακολουθήσετε, ούτε χρειάζεται να εκπληρώσετε θελήματα και δευτερεύουσες αποστολές. Η επιβίωση είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει και προσπαθείτε να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο που στέκεται μπροστά σας προκειμένου να ξεφύγετε από αυτά τα καταραμμένα μέρη.

Οι τύποι δεν δείχνουν ιδιαίτερα φιλικοί, ώρα να νιώσουν το ατσάλι.

Ξεκινώντας από το μηδέν, αφού δεν έχετε κανένα είδος εξοπλισμού στην κατοχή σας, πρώτο σας μέλημα είναι να συλλέξετε υλικά ώστε να δημιουργήσετε μερικά εργαλεία που βοηθούν να μαζεύετε ευκολότερα πέτρες και ξύλα, ενώ δημιουργείτε και ένα τυπικό είδος ρουχισμού που σας προσφέρει μια ελάχιστη έστω προστασία. Η συλλογή πρώτων υλών είναι πολύ σημαντική και πάντα πρέπει να μαζεύετε όσο μπορείτε προκειμένου να δημιουργείτε όσο το δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό. Ελάχιστα χρήσιμα πράγματα, όπως όπλα και πανοπλίες, βρίσκετε στο περιβάλλον και σε ότι σκοτώνετε, τα πάντα τα φτιάχνετε μόνοι σας. Όσο προχωράτε και ανεβαίνετε επίπεδο αποκτάτε πρόσβαση σε νέες συνταγές ώστε να δημιουργείτε ακόμα πιο ισχυρά αντικείμενα. Από ένα απλό σπαθί φτιαγμένο από πέτρες και ξύλα φτάνετε στο σημείο να κρατάτε ένα αξιοπρεπές σιδερένιο σπαθί. Στην ανάγκη σας για προστασία σε αυτόν τον αφιλόξενο κόσμο χρειάζεται να φτιάξετε και μια καλύβα με ένα απλό στρώμα από φύλλα μέσα, που χρησιμεύει και για respawn όταν χάνετε. Να σημειωθεί επίσης ότι η ήττα σας σε μια μάχη κοστίζει κάτι παραπάνω από μια χαμένη προσπάθεια, καθώς όταν πεθαίνει ο χαρακτήρας σας χάνετε όλα σας τα αντικείμενα και πρέπει μετά να επιστρέψετε προκειμένου να τα ανακτήσετε από το κουφάρι σας.

Σε ένα παιχνίδι που στηρίζεται στην επιβίωση δεν γίνεται να λείπει η ανάγκη για τροφή και νερό. Εεπιβάλλεται η συνεχής αναζήτησή τους, ώστε να καταπραΰνετε την πείνα και την δίψα σας, αφού σε περίπτωση που τα στερηθείτε για πολλή ώρα οδηγείστε στο θάνατο. Το νερό υπάρχει άφθονο, αφού ένα ποτάμι διασχίζει σχεδόν ολόκληρο τον χάρτη. Αντίθετα, το φαγητό που πρέπει συνεχώς να το αναζητάτε και δεν φτάνει απλά να βρείτε ένα κομμάτι κρέας και να το φάτε, αλλά πρέπει και να το ψήσετε, καθώς άψητο πιθανόν να σας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Το παιχνίδι διαθέτει πολλούς μηχανισμούς και αρκετά περίπλοκα μενού και χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο να τα μάθετε όλα, γιατί δεν υπάρχει κάποιου είδους tutorial να σας βοηθήσει να μάθετε τουλάχιστον τα βασικά. Μπορεί έτσι η αίσθηση της μοναξιάς και της ανάγκης για επιβίωση να μεγαλώνει, αλλά είναι ενοχλητικό να χάνετε πολύ χρόνο σε προσπάθειες και άδικους θανάτους επειδή δεν ξέρετε πού να πάτε, με αποτέλεσμα να πέφτετε νωρίς σε πανίσχυρους εχθρούς. Από την άλλη, είναι τρομερή η εξέλιξη του χαρακτήρα σας και το πώς από έναν ρακένδυτο τύπο που χρησιμοποιεί πρωτόγονα εργαλεία, τρώει σκαθάρια και κοιμάται σε στρώμα από φύλλα, φτάνετε να έχετε δικό σας φρούριο με σκλάβους να σας μαγειρεύουν και να αναλαμβάνουν και άλλες εργασίες για εσάς, ενώ εσείς δείχνετε ένας πανίσχυρος πολεμιστής με τον κατάλληλο επιβλητικό εξοπλισμό.

Σήμερα το μενού έχει μαμούθ.

Το σύστημα μάχης πατάει πάνω σε αυτό του Dark Souls. Βάζετε τον εχθρό στο στόχαστρο, επιτίθεστε με αργό η γρήγορο χτύπημα, κάνετε τούμπες προκειμένου να αποφύγετε εχθρικές επιθέσεις και κάθε σας κίνηση στοιχίζει σε πόντους αντοχής. Με την εμπειρία που κερδίζετε όταν ανεβαίνετε επίπεδο ξοδεύετε πόντους για να ενισχύσετε τις αντοχές και την δύναμή σας και αποκτάτε πρόσβαση σε καλύτερες πανοπλίες και πιο αποτελεσματικά όπλα. Οι μάχες είναι πολύ βίαιες, όπως αρμόζει σε παιχνίδι βασισμένο στον κόσμο του Κόναν και οι ακρωτηριασμοί και το αίμα κυριαρχούν σε κάθε σας επίθεση. Η νοημοσύνη των εχθρών κυμαίνεται σε καλά επίπεδα και αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα αν επιτεθείτε σε πολλούς μαζί. Σε περίπτωση που τα βρείτε δύσκολα πάντως τις περισσότερες φορές μπορείτε να ξεφύγετε από την μάχη αν σκαρφαλώσετε σε έναν γκρεμό ή δέντρο. Ειδικά στο σκαρφάλωμα αφιερώνετε πολύ χρόνο και μπορείτε να σκαρφαλώσετε σχεδόν παντού, βρίσκοντας έτσι όλο και κάτι ενδιαφέρον. Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως υπάρχουν προβλήματα στις μάχες, καθώς το hitbox των εχθρών είναι πολύ μικρό εώς ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να χορεύετε μπροστά τους σαν Ζαμορανή χορεύτρια χωρίς να βρίσκετε κανέναν στόχο. Ίσως αυτό οφείλεται και στα ενοχλητικά bugs (περισσότερα παρακάτω).

Το παιχνίδι διαθέτει και online στοιχεία. Μπορείτε να ξεκινήσετε ως single-player και
αν θέλετε να καλέσετε κάποιον από τη λίστα φίλων σας να σας βοηθήσει. Υπάρχει επίσης PvE και PvP, όπου ξεκινάτε το παιχνίδι και μπορείτε να βρείτε συμμάχους προκειμένου να επιβιώσετε μαζί εναντίον του περιβάλλοντος ή αντίστοιχα να κοντραριστείτε με άλλους παίκτες και να τους αρπάξετε τον εξοπλισμό. Κάθε server έχει τους δικούς του κανόνες και αν δεν βρίσκετε αυτό που θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε δικό σας server ορίζοντας τους κανόνες που επιθυμείτε. Το παιχνίδι έχει αρκετό κόσμο και σίγουρα δεν θα μείνετε μόνοι εκεί έξω. Με όλες αυτές τις επιλογές η ενασχόλησή σας με το παιχνίδι επεκτείνεται σημαντικά και αν σας αρέσει θα του αφιερώσετε δεκάδες ώρες.

Προσέξτε ποιον θα εξοργίσετε.

Με χρήση της Unreal Engine, το Conan Exiles προσφέρει ένα ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα, που χωρίς να εντυπωσιάζει είναι αρκετά ευχάριστο στο μάτι. Η ποικιλία των περιοχών είναι συμπαθέστατη, με ερήμους, ζούγκλες, χιονισμένα βουνά, αρχαία ερείπια και στοές να σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Ηχητικά η κατάσταση κινείται σε παρόμοια επίπεδα, με αποκορύφωμα μια παραλλαγή του κομματιού που είχε γράψει ο Βασίλης Πολυδούρης για τις ταινίες να σας συνοδεύει κατά την είσοδο σας στο παιχνίδι και στην διάρκεια της μάχης. Οι δε φωνές τωv χαρακτήρων που συναντάτε παρουσιάζονται αρκετά πειστικές. Το πρόβλημα με τον τεχνικό τομέα είναι ότι μαστίζεται από πολλά bugs. Συχνά μου κοβόταν ο ήχος και εξαφανίζονταν οι εικόνες που μαρτυρούσαν τα μέρη που είχα επισκεφτεί στον χάρτη, ενώ υπήρχαν και συχνά παγώματα της οθόνης κατά την περιήγηση. Η εναλλαγή από πρώτο σε τρίτο πρόσωπο έχει και αυτή τα θέματά της, καθώς σκάλωνε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια ακαθόριστη εικόνα όταν επέλεγα να αλλάξω κάμερα. Ευτυχώς το παιχνίδι υποστηρίζεται με updates, όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της κατάστασης.

Aν και θα θέλαμε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Κόναν, το Conan Exiles είναι μια ωραία περιπέτεια επιβίωσης στον σκληρό κόσμο του βάρβαρου. Σας περιμένει μια σκληρή δοκιμασία όπου θα ξοδέψετε πολλές ώρες επιβιώνοντας στην γη των εξορισμένων, ώρες που πολλαπλασιάζονται κατά πολύ σε περίπτωση που ασχοληθείτε και με το multiplayer. Αν είστε φαν του Κόναν ή των παιχνιδιών επιβίωσης γενικώς, το Conan Exiles αξίζει την προσοχή σας.

Απόλυτη αίσθηση επιβίωσηςΤρομερή εξέλιξη χαρακτήραΠολλές ώρες ενασχόλησηςΗ παντελής έλλειψη πληροφοριών σας κάνει να αισθάνεστε χαμένοςBugsΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:FuncomΕΚΔΟΣΗ:FuncomΔΙΑΘΕΣΗ:EnarxisΕΙΔΟΣ:ΕπιβίωσηΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.conanexiles.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:8/5/2018

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
unreal engine, xbox one, howard, εμφάνιση, οφείλεται, online, pvp, server, unreal, engine, ps4, xbox, site, https, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γυναικα, γωνια, εικονες, εργαλεια, ηττα, ηχος, θρησκειες, περιοδικα, ταινιες, ωρα, pvp, αιμα, αξιζει, απλα, αρχαια, ασυλο, ατσαλι, βουνα, βρειτε, φαγητο, γεγονος, γινει, γινεται, δεντρο, δυναμη, διψα, δικη, ευχαριστο, εγκληματα, υπαρχει, ελλειψη, εμφάνιση, εξελιξη, εποχη, ζησε, ιδιο, ειδος, υπηρχαν, ηχητικα, εικονα, κινηση, λειπει, μαμουθ, ματι, μηδεν, μικρο, μπορειτε, νερο, νοημοσυνη, ξερετε, ξυλα, παντα, οφείλεται, περιβαλλον, προβληματα, σβαρτζενεγκερ, σεναριο, σιγουρα, σειρα, τιμωρια, τοιχος, φυσικα, φτανει, φυλλα, ωρες, engine, server, howard, ιδιαιτερα, κομματι, κομικς, κρεας, ληστες, μοιαζει, μπροστα, παιχνιδι, player, site, single, online, τρωει, θεματα, υλικα, unreal engine, unreal, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα