Batman: Arkham Origins Blackgate

Παραδέχομαι ότι αρχικά δεν είχα πάρει με καλό μάτι τη side-scroll προσέγγιση του νέου Batman game για το PS Vita. Δεν χρειάστηκε όμως πολλή ώρα ενασχόλησης, για να με κάνει να εθιστώ μαζί του! Αναμφίβολα, το Batman: Arkham Origins Blackgate είναι μία πάρα πολύ προσεγμένη μεταφορά του original

παιχνιδιού, και όχι ένα πρόχειρο port.

Σενάριο και τα ρέστα

Το παιχνίδι εξελίσσεται λίγο αργότερα από τα γεγονότα του Batman: Arkham Origins. Οι πιο επικίνδυνοι κακοποιοί της Gotham City έχουν εξεγερθεί στη φυλακή Blackgate και την έχουν καταλάβει. Με τη βοήθεια της Catwoman, που εδώ αναλαμβάνει τον καθοδηγητικό ρόλο του Alfred, ο Batman πρέπει να επαναφέρει την τάξη εναντίον του Joker, του Penguin, και κάποιων επιπλέον χαρακτήρων της DC που δεν είδαμε στο Arkham Origins.



Gameplay

Αν και το παιχνίδι είναι πλήρως υλοποιημένο σε 3D, ο χειρισμός γίνεται πάντα σε δύο άξονες. Ακόμα και με αυτό το ιδιόρρυθμο σχήμα όμως, έχεις διαθέσιμες σχεδόν όλες τις κινήσεις και τα gadgets του Batman, και το gameplay θα σου φανεί εξαιρετικά οικείο αν έχεις παίξει το Arkham Origins. Έστω όμως και αν είναι η πρώτη σου interactive γνωριμία με τον Σκοτεινό Ιππότη, ο χειρισμός είναι πολύ intuitive και θα τον συνηθίσεις αμέσως. Οι βασικές διαφορές είναι ότι απλά πατάς την οθόνη αφής για να (απ)ενεργοποιήσεις το detective mode, ενώ κρατάς πατημένο το δάκτυλο σου και το σύρεις στην οθόνη για να αποκαλύψεις ειδικά σημεία προς αλληλεπίδραση. Μία ακόμα σημαντική διαφορά είναι ότι τις αναβαθμίσεις για τη στολή και τα gadgets δεν τις αποκτάς πλέον με πόντους εμπειρίας, αλλά αντίθετα τις ανακαλύπτεις ως μυστικά bonus.

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό είναι πως η κάμερα αλλάζει κάποιες φορές άποψη σε 3D, αρκεί να μην ξεχάσεις πως ελέγχεις τον Batman πάντα σε λογική 2D. Επίσης, ο κόσμος του Blackgate δυστυχώς δεν είναι ανοικτός, όπως στα Arkham City και Arkham Origins, αλλά γραμμικός, όπως στο Arkham Asylum, και μάλιστα με πολύ περιορισμένες επιλογές προσέγγισης. Κατά τα άλλα θα απολαύσεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά της «desktop» έκδοσης που λάτρεψες, όπως stealth, glide kicks, takedowns, γάντζους, εκρηκτικά, melee μάχες, κ.ά.

Και από εμφάνιση;

Τα γραφικά του Blackgate είναι τόσο λεπτομερή και ατμοσφαιρικά όσο στο Arkham Origins (τώρα αυτό είναι ή καλό για το Blackgate ή κακό για το Arkham Origins). Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να διακρίνεις πάντα κάθε στοιχείο της εκάστοτε περιοχής, κάτι που διευκολύνει πολύ το gameplay. Στις φάσεις όπου βρίσκεσαι στους εξωτερικούς χώρους της φυλακής, θα απολαμβάνεις ενίοτε και τη βροχή. Το παιχνίδι όμως προσφέρει πλήρη γκάμα εντυπωσιακών οπτικών εφφέ, όπως φωτιά, ηλεκτρισμό, ατμό, κτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα