AthensCon 2018: Απόδραση στη μαγεία και στη φαντασία!

AthensCon ήταν και… πάει, όμως το μεγαλύτερο συνέδριο της geek και pop κουλτούρας που έλαβε χώρα το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου μας αποζημίωσε πλήρως και έμεινε για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Για άλλη μια χρονιά, οι διοργανωτές και οι δεκάδες εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δημιουργώντας ένα μοναδικό υπερθέαμα, μια «unique» γιορτή που ξεχώρισε για τον παλμό, την ζωντάνια, την φαντασία και την ευρηματικότητα. Το φετινό

AthensCon θα μπορούσε εν συντομία να χαρακτηριστεί: «bigger, better, stronger», έχοντας (όπως πάντα) «κάτι» για όλους… Fans των comics, μανιώδεις συλλέκτες, λάτρεις του gaming, cosplayers, σινεφίλ, αλλά και κόσμος που ήθελε απλώς να περάσει καλά, είχαν την ευκαιρία να αφήσουν στην άκρη τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ταξιδεύοντας έστω και για λίγο στην γοητευτική «απόδραση» που χαρίζει η ενασχόληση με την geek και Pop κουλτούρα. Η αλήθεια είναι ότι μας είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε όλα όσα καταπληκτικά συνέβησαν τις δύο μέρες του συνεδρίου, ωστόσο υπήρξαν κάποια σημεία, εκθέματα και δράσεις που πραγματικά ξεχώρισαν!

Με το που περνούσες την είσοδο (στο επάνω διάζωμα) νομίζουμε ότι οι στολές του Iron Man που αποτελούν μέρος της cosplay συλλογής του Αλέξανδρου Μπέη, αποτέλεσαν το πιο λαοφιλές φωτογραφικό spot του συνεδρίου. Η εκπληκτική επιμονή στη λεπτομέρεια και η εντυπωσιακή πιστότητα στο “real thing”, αναμφίβολα κατέστησε τα 6 costumes που παρουσίασε στο AthensCon ένα πραγματικά εντυπωσιακό και μοναδικό θέαμα.

Στο επάνω διάζωμα όμως δεν ξεχώρισε μόνο η συλλογή με τα Iron Armors, αλλά και 3 ακόμη εκθέσεις. Η έκθεση για τα 90 χρόνια του Mickey Mouse, μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο μαζί με τον εμβληματικό ποντικό της Disney, ενώ τα γλυπτά της Δέσποινας Θρασυβούλου (στο πλαίσιο της έκθεσης #instaheroes) έδιναν έναν ακόμη καλό λόγο για… φωτογραφίες! Η 4η έκθεση αφορούσε στα έργα που δημιούργησαν Έλληνες σχεδιαστές για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», οι οποίοι κλήθηκαν να διαπραγματευτούν την έννοια της κοινωνικής προσφοράς μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Μένοντας στο επάνω διάζωμα και προχωρώντας προς την δεξιά μεριά, ο ειδικός χώρος του GGU (Greek Gaming Universe) ήταν το απόλυτο spot για τους gamers, με πολλούς διαγωνισμούς και εντυπωσιακά gaming PCs, ενώ κάπου εκεί γύριζε ο γλυκούλης Pikachu από το Greek Otaku Radio, μοιράζοντας απλόχερες «αγκαλιές». Για τους πιο «retro» gamers, τα παιδιά από το retrocomputers.gr έφεραν όλα εκείνα τα θρυλικά gaming μηχανήματα με τα οποία μεγαλώσαμε, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στην εποχή που ακόμη και τα 8 χρώματα ταυτόχρονα στην οθόνη ήταν «state-of-the art»!

Η έκθεση με LEGO των Gricks (Πανελλήνια Λέσχη χρηστών LEGO) για μία ακόμη φορά κέρδισε τα βλέμματα, ενώ οι communities των Star Wars Hellenic Academy, Star Trek Hellenic Federation, του ΕΣΠΑΙΡΟΥ, όπως επίσης και τα μέλη της LARP Community απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι οι κοινότητες αποτελούν το «Αλατοπίπερο» σε κάθε AthensCon. Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό συνέδριο συμμετείχε και η διάσημη 501st Legion, μια ομάδα από fans του Star Wars, η οποία είναι πολύ γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση και βρέθηκε στο φετινό συνέδριο με αφορμή την ίδρυση του πρώτου ελληνικού outpost.

Κατεβαίνοντας βέβαια στο Main exhibition floor, εκεί ήταν που πραγματικά ξεκινούσε το «πραγματικό» party. Στα δεκάδες booths μπορούσες να βρεις τα πάντα από παλιά comics και Funko Pop φιγούρες (οι fans των Funko Pop σίγουρα θα ευχαριστήθηκαν το AthensCon 2018 και με το παραπάνω), hand-made lightsabers και cosplay props μέχρι επιτραπέζια, μικρά και μεγάλα statues/figures, ξυλόγλυπτα, used video games και retro κονσόλες, vintage αντικείμενα, T-Shirts και πολλά ακόμη collectibles που οι λάτρεις του «σπορ» σίγουρα θα εκτίμησαν ιδιαιτέρως.

Παράλληλα, στο artist alley, 64 καλλιτέχνες παρουσίασαν τα μοναδικά δημιουργήματα τους, θυμίζοντας σε όλους μας το πόσο μεγάλο είναι το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών, ενώ οι Guests από το εξωτερικό ήταν και πάλι εκεί, υπογράφοντας υπομονετικά αυτόγραφα στους χιλιάδες επισκέπτες που περπάτησαν στους χώρους του Tae Kwon Do. Βέβαια, οι εκπλήξεις που μπορούσε κάποιος να δει στο main χώρο του συνεδρίου βέβαια δεν σταματούσαν εδώ, καθώς ο τηλεφωνικός θάλαμος Tardis έδινε ένα ξεχωριστό άρωμα από Dr. Who στο φετινό συνέδριο, ενώ η Aston Martin V8 έκανε τις καρδιές των Bond fans να σκιρτήσουν.

Και οι φίλοι του Harry Potter βέβαια είχαν το δικό τους hot σημείο, καθώς μπορούσαν να φωτογραφηθούν στην εμβληματική πλατφόρμα του τρένου 9 ¾ και έτσι να ξεκινήσουν έστω και στη φαντασία το ταξίδι τους προς το Hogwarts. Επιπλέον, το Escape Room «Witch Lair» από το Great Escape, σίγουρα προσέφερε ανεπανάληπτες στιγμές τρόμου και… γρίφων. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε τα workshops, τα οποία ήταν straight to the point για μια ακόμη χρονιά, αλλά και την Συνέντευξη Τύπου του ZMAK, που όπως μπορείτε να φανταστείτε χάρισε άφθονο γέλιο σε όσους είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Το AthensCon 2018 το λατρέψαμε, καθώς μας χάρισε τις καλύτερες αναμνήσεις για μια ακόμη χρονιά, με τη φετινή διοργάνωση αν μη τι άλλο να βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Το γεγονός άλλωστε ότι το συνέδριο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 20000 επισκέπτες, νομίζουμε ότι τα λέει όλα! Το ευχάριστο είναι ότι θα έχει και του χρόνου, οπότε από εμάς δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το AthensCon 2019! See you there!!!

The post AthensCon 2018: Απόδραση στη μαγεία και στη φαντασία! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα