Review - Need for Speed Rivals (PS4)

Στα @ρχιδι@ μας οι μπάτσοι και οι κάμερες!

Η σειρά Need for Speed, όλα αυτά τα χρόνια έχει ως σκοπό να μας ψυχαγωγήσει με την υπερβολή που προσφέρει παρά με την αφοσίωσή της στον ρεαλισμό. Την καινούργια προσθήκη στην γνωστή arcade racing σειρά με το "επίθετο" Rivals την θεωρώ ως ένα υβρίδιο ανάμεσα στα Need For Speed

Ηοτ Pursuit και Need For Speed Most Wanted, γιατί συνδυάζει τις κόντρες ανάμεσα στους "μπάτσους" και τους οδηγούς που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο Hot Pursuit αλλά μας δίνεται και η ευκαιρία να εξερευνήσουμε την αρκετά μεγάλη σε έκταση πόλη της Redview, όπως είχε συμβεί και στο Most Wanted με την Fairhaven City αντίστοιχα. Αυτά τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό με τα "next-gen" γραφικά που έχει την δυνατότητα να προσφέρει η μηχανή γραφικών του τίτλου, Frostbite 3, εκμεταλευόμενη το hardware των κονσολών 8ής γενιάς ήταν υπέρ αρκετά ώστε να βάλουν το Need For Speed Rivals ψηλά στην λίστα μου.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες και σαφώς μια πιο εκτενή ανάλυση για τον τίτλο μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα του αρχικού μας review, γιατί σε αυτό το κείμενο θα εστιάσουμε στις όποιες διαφορές εντοπίσαμε και στο αν αξίζει κάποιος να προβεί στην αγορά του τίτλου για το PS4.

Αρχικά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για μια προσθήκη η οποία δεν μου άρεσε γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στην σειρά. Φυσικά αναφέρομαι στην δυνατότητα να εξοπλίσουμε τα οχήματά μας με διάφορα gadgets τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να αμυνθούμε αλλά και να επιτεθούμε στους αντιπάλους μας. Μια τέτοια προσθήκη, προσωπικά θεωρώ ότι είναι τελείως άκυρη γιατί ξεφεύγει κατά πολύ από το concept της σειράς και παραπέμπει σε πιο arcade racing σειρές όπως αυτή του Mario Kart.

Όπως είδαμε και σε άλλα games που κυκλοφόρησαν πρώτα σε PS3 και Xbox 360 και που έκαναν το βήμα στα νέα συστήματα, έτσι και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό port, το οποίο το studio ανάπτυξης το "έντυσε" απλά με ανάλυση 1080p και μας το πρόσφερε ως next-gen τίτλο. Η Ghost Games δούλεψε από το μηδέν πάνω στην έκδοση του τίτλου για τις κονσόλες 8ής γενιάς κάτι το οποίο φαίνεται από τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Τα οχήματα και φυσικά η πόλη της Redview έχουν δεχτεί πάρα πολλές βελτιώσεις στην εμφάνισή τους ενώ αυτό που εντυπωσιάζει είναι η real time εναλλαγή των καιρικών φαινομένων με ορισμένες στιγμές ο τίτλος προκαλεί να παρκάρουμε το όχημά μας και να καθίσουμε να κοιτάμε στον ουρανό τα σύννεφα που αρχίζουν σιγά, σιγά να μαζεύονται και να δίνουν τις πρώτες σταγόνες βροχής ενώ στο βάθος οι αστραπές φωτίζουν τον σκοτεινό ουρανό της Redview. Αν πάλι βρεθείτε στο υψηλότερο σημείο του χάρτη τότε οι πρώτες νιφάδες χιονιού δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους, καλύπτοντας με έναν λευκό μανδύα το τοπίο σιγά, σιγά και αφήνοντας μια λεπτή στρώση πάγου πάνω στον πανάκριβες λαμαρίνες του αυτοκινήτου σας. Όπως καταλάβατε έχουμε να κάνουμε με έναν τίμιο next-gen τίτλο ο οποίος μας ανοίγει την "gaming όρεξη" για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να προσθέσουμε και την εμπειρία μας από το Remote Play η οποία μας άφησε θετικές εντυπώσεις και σίγουρα μετράει στα υπέρ, τόσο του τίτλου όσο και της κονσόλας για ακόμη μια φορά.

Αν όλα τα παραπάνω σας ικανοποιούν και ψάχνετε έναν τίτλο για το PS4 ώστε να επενδύσετε τα χρήματα ο οποίος να μεταφέρει στο έπακρο μια "next-gen" racing εμπειρία τότε θα σας το προτείναμε ως μία από τις πρώτες σας αγορές για το νέο οικιακό σύστημα της Sony.

{youtube}BiveQ8ehhjc{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικά:Ο διασκεδαστικός arcade χειρισμός του NFS δηλώνει παρών και στο PS4Αισθητά βελτιωμένος οπτικοακουστικός τομέαςΗ λειτουργία Remote Play με το PS VitaΑρνητικά:Το όριο των 6 παικτών Online συνεχίζει να υφίσταταιΜικρός αριθμός συνολικών αυτοκινήτων αν και η λίστα συνεχίζει να μεγαλώνει με δωρεάν DLCΟπλικά gadgets ρε Ghost Games;

{tab Tab Title 1}

Εταιρία ανάπτυξης: Electronic Arts
Studio ανάπτυξης:Ghost Games
Διάθεση:CD Media
Είδος: Racing
Κυκλοφορία: 13/12/2013
Κυκλοφορεί για: PS4 (Review), PS3, Xbox 360, Xbox One, PC

Official Site

{/tabs}

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Electronic Arts στην χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
Τυχαία Θέματα