Review - Lego Marvel Super Heroes

Από τις πιο σταθερές αξίες της βιομηχανίας

Λίγο πριν το τέλος της προηγούμενης γενιάς εμφανίστηκε η σειρά LEGO, όπου την τόσο πετυχημένη πορεία της δεν μπορούσε ούτε η εταιρία που την δημιούργησε, Traveller's Tales, να την πιστέψει. Το τρισδιάστατο platform gaming απέκτησε άλλη μία σπουδαία σειρά, η οποία χαρακτηρίζεται από τρία βασικά στοιχεία: τη διασκέδαση, το χιούμορ και τη διάρκεια, στοιχεία που για να τα βρούμε σε άλλα παιχνίδια θα πρέπει να τα αναφέρουμε ονόματα μεγαθηρίων όπως την σειρά LittleBigPlanet ή ακόμα και τον

Mario. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά παιχνίδια LEGO τα οποία αντλούν θεματολογία από διάφορες ταινίες όπως π.χ το Star Wars, τον Harry Potter, τον Μπάτμαν ή τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αυτή τη φορά η Traveller's Tales μας ταξιδεύει στο σύμπαν της Marvel ώστε να σώσουμε για ακόμη μια φορά τον πλαστικό κόσμο των παιχνιδιών LEGO.

I have an army! We have a Hulk - Σενάριο

Τα πάντα ξεκινούν όταν η οργάνωση S.H.I.E.L.D, την οποία ηγείτο ο Nick Fury, και συγκεκριμένα ο Iron Man κυνηγάει να πιάσει το Silver Surfer. Ξαφνικά εμφανίζεται το σκάφος του Dr Doom το οποίο και εξαπολύει έναν πύραυλο με αποτέλεσμα να πετύχει τον Silver Surfer και να καταστρέψει την σανίδα του. Η εν λόγω σανίδα τους σερφ διαλύεται σε μικρά τουβλάκια LEGO τα οποία και ονομάζονται "Cosmic Bricks" και περιέχουν τρομερή δύναμη. Ο Dr Doom ενώνει τις δυνάμεις του με τον Loki και οι δύο μαζί συμμαχούν με όλους τους κακούς από το σύμπαν της Marvel με σκοπό να συλλέξουν όλα τα "Cosmic Brics" και να δημιουργήσουν την "Doom Ray of Doom". Βλέποντας την κρίση που είναι έτοιμη να ξεσπάσει ο Nick Fury συμμαχεί και αυτός με τη σειρά του με τους τους Σούπερ Ήρωες από το σύμπαν της Marvel ώστε να σταματήσουν τα σατανικά σχέδια των Dr Doom και Loki.

True Believers - Gameplay

Το gameplay είναι πιστό στα πρότυπα των τίτλων Lego κι αποτελεί μία ανάλαφρη μίξη platforming, γρίφων και μαχών. Όπως και στους προηγούμενους τίτλους Lego, οι πίστες κρύβουν αντικείμενα που με λίγη εξερεύνηση εντοπίζουμε και συλλέγουμε ενώ κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι σε κάθε επίπεδο υπάρχει η δυνατότητα να σώσουμε τον Stan Lee. Για όσους δεν τον γνωρίσουν πρόκειται για τον πρόεδρο της Marvel Comics.

Σχεδόν πάντα χειριζόμαστε μία ομάδα ηρώων και πρέπει να αξιοποιούμε τις ξεχωριστές δυνατότητες του καθενός, για να διασχίσουμε ένα χώρο ή να νικήσουμε ένα δυνατό εχθρό. Για παράδειγμα, ο Iron Man με το λέιζερ του μπορεί να ανοίγει διεξόδους σε πόρτες οι οποίες είναι φτιαγμένες από χρυσό ή η Black Widow η οποία χάρη σε μια συσκευή μπορεί και να γίνετε αόρατη και να περνάει απαρατήρητη από διάφορα σημεία. Όπως καταλάβατε η συνεργασία παίζει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι του gameplay είτε παίζεται μόνος σας είτε Co-Op και ποτέ δεν θα χρειαστεί να χειριστείτε μόνο έναν χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε πως αν παίξετε το παιχνίδι παρέα με κάποιον φίλο σας τότε, εκτός φυσικά της περισσότερης διασκέδασης, η ροή του gameplay είναι σαφώς πιο γρήγορη.

Σχεδόν όλες οι αποστολές, από τις συνολικά 15 που διαθέτει ο τίτλος, θα σας βρουν πάνω στο αερόπλοιο της ομάδας S.H.I.E.L.D και θα πρέπει απλά να κάνετε μια άκρως εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η πόλη της Νέας Υόρκης στην οποία και διαδραματίζεται το Lego Marvel Super Heroes είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις που έχουμε δει ποτέ σε τίτλο LEGO. Μικρά ανθρωπάκια LEGO υπάρχουν σε κάθε γωνιά ενώ η κίνηση στους δρόμους είναι αρκετά αυξημένη. Τα οχήματα που θα συναντήσουμε μπορούμε να τα "αρπάξουμε" από τους ιδιοκτήτες τους και να τα χρησιμοποιήσουμε ως δικά μας μέσα μεταφοράς ώστε είτε απλά να κάνουμε βόλτες είτε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας.

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα το Lego Marvel Super Heroes αποτελείτε από συνολικά 15 κύριες αποστολές οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 10 ώρες. Οι ώρες του Story Mode κύλησαν δίχως να το καταλάβω, ενώ το replayability του είναι πολύ υψηλό καθώς μπορείτε να ξαναπαίξετε τις αποστολές με τους ήρωες και τα αντικείμενα που έχετε ξεκλειδώσει και να αποκτήσετε πρόσβαση σε θησαυρούς ή να σώσετε τον Stan Lee, ενέργειες που δεν μπορούσατε να κάνετε στο πρώτο playthrough. Τέλος υπάρχουν και τα side quests τα οποία και βρίσκεται διάσπαρτα μέσα στην πόλη.

Τεχνικός τομέας

Ένας ακόμη τομέας που διαπρέπει το Lego Marvel Super Heroes είναι τα γραφικά που στολίζουν τον κόσμο του. Η Traveller's Tale έχει συνδυάσει άλλη μια φορά άψογα τα πλαστικά Lego με τις ρεαλιστικές υφές του περιβάλλοντος, τα υψηλής ανάλυσης textures τα εφέ του φωτισμού ή τα αντίστοιχα του νερού να είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει, με το οπτικό αποτέλεσμα να συναγωνίζεται τις κορυφαίες παραγωγές της γενιάς. Τέλος, η μουσική και το voice over του παιχνιδιού βρίσκονται σε επίσης υψηλά επίπεδα με τις ατάκες και το χιούμορ του τίτλου να ξεπροβάλλουν σε κάθε σκηνή.

Αν δεν ήταν παιχνίδι θα ήταν σίγουρα ταινία - Συμπεράσματα

Η Traveller's Tales με το Lego Marvel Super Heroes έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό και αγάπη προς το σύμπαν που δημιούργησε ο Stan Lee. Μπορεί το θέμα της απλοϊκότητας του gameplay να παραμένει για αρκετούς βασικός λόγος για να μην ασχοληθούν με την σειρά LEGO αλλά η συνολική ποιότητα κι η διασκέδαση που προσφέρει ο τίτλος κατατάσσει την Traveller's Tales και κατά συνέπεια την σειρά LEGO στις πιο σταθερές αξίες της gaming βιομηχανίας. Όσοι είστε φίλοι τόσο του σύμπαντος της Marvel όσο και των παιχνιδιών LEGO να είστε σίγουροι ότι το νεότερο παιχνίδι της Traveller's Tales αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να περάσετε όμορφες και διασκεδαστικές στιγμές μόνοι ή με παρέα.

{youtube}1yaDLLMab_k{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικά:Μεγάλη διάρκεια και replayabilityΠληθώρα χαρακτήρωνΤο voice actingΗ πτώση από το αερόπλοιο της S.H.I.E.L.D είναι όλα τα λεφτάΑρνητικά:Χαμηλή πρόκληση Μέτρια A.I

{tab Πληροφορίες:}

Εταιρία ανάπτυξης: Warner Bros
Studio ανάπτυξης: Traveller's Tales
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Platformer
Κυκλοφορία: 4/10/2013
Κυκλοφορεί για: PS3 (Review), Xbox 360, Wii U, PS4,Xbox One, PC,PS Vita, 3DS

Official Site
Συζήτηση στο Forum

{/tabs}

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Warner Bros στην χώρα μας, Zegetron, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
Τυχαία Θέματα