Review - Angry Birds Star Wars

Σταθερή αξία για το franchise

Η μανία των τελευταίων ετών που ακούει στο όνομα ‘’Angry Birds’’ δεν λέει να κοπάσει. Τα ‘’μαγικά’’ πτηνά της Rovio Entertainment μπήκαν στη ζωή μας το 2009 και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να παρομοιάσουν το όνομά τους με ένα εκ των trends της εποχής. Κι αυτό γιατί εκτός από τον κόσμο των video games, κυρίως όσον αφορά τα smartphones,

έχουν απλώσει τα φτερά τους σε είδη ρουχισμού, επιτραπέζια παιχνίδια και στοχεύουν πλέον και στην επιτυχία τους στη μεγάλη οθόνη.

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από την κυκλοφορία του επιτυχημένου βιντεοπαιχνιδιού στο περιβάλλον του Star Wars. Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από την στιγμή που το Angry Birds Star Wars έκανε την εμφάνισή του σε κινητά τηλέφωνα και PC, όμως ένα χρόνο μετά αποφασίστηκε η κυκλοφορία της αντίστοιχης έκδοσης σε κονσόλες. Μάλιστα, στην αγορά για κινητά και PC είναι διαθέσιμο ήδη το Angry Birds Star Wars II. Ας δούμε, λοιπόν, αν υπήρξε νόημα στην αργοπορημένη μεταφορά του Angry Birds Star Wars στις κονσόλες.

Περιεχόμενο και Gameplay

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το franchise γνωρίζουν ήδη αν τους αρέσει ή όχι. Το Star Wars δεν είναι το παιχνίδι που φέρνει ‘’κύμα’’ αλλαγών στη σειρά. Όσοι πάλι δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται το μόνο που χρειάζεται να έχετε στο νου σας είναι πως οι ‘’αιώνιοι’’ εχθροί της σειράς είναι τα σατανικά γουρούνια και σκοπός σας είναι –πετώντας από μια σφεντόνα- να τα γκρεμίσετε όπου κι αν στέκονται.

Στα του Star Wars τώρα, έχουμε μία μίξη των στοιχείων του original παιχνιδιού με το Star Wars Space και τις καινοτόμες ιδέες που πρόσφερε. Στις εκδόσεις για κονσόλες θα βρείτε όλα τα επίπεδα που έχουν κυκλοφορήσει ως ώρας για τον τίτλο αλλά και μερικά ακόμη ως bonus. Επίσης, με κάποιες λίγες εικόνες μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων επιπέδων η Rovio προσπαθεί να διηγηθεί τα γεγονότα της τριλογίας. Σε περίπτωση που δεν έχετε δει τις ταινίες μην περιμένετε να καταλάβετε και πολλά από τις σκηνές που αναπαριστώνται.

Η αλήθεια είναι ότι το περιεχόμενό του παιχνιδιού είναι αρκετά πλούσιο, προικισμένο με πολλούς κόσμους και επίπεδα. Εδώ, όμως υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τις εκδόσεις των κινητών. Μπορεί να προσφέρουν σχεδόν το ίδιο πλούσιο υλικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να διατίθεται σε full price, όταν στα κινητά δεν θα χρειαστεί να δώσετε περισσότερα από 10€. Το αντίτιμο, λοιπόν, για να δείτε τα πτηνά χωρίς φτερά στην τηλεόρασή σας είναι μεγάλο.

Οι διαφορές που θα εντοπίσετε σχετικά με άλλες εκδόσεις είναι ελάχιστες, έχουν όμως το δικό τους ενδιαφέρον. Τα Angry Birds έχουν ενσαρκώσει τους ρόλους των χαρακτήρων της τριλογίας του Star Wars και μάλιστα διαθέτουν αποκλειστικές δυνάμεις, ανάλογες με αυτές των ίδιων των χαρακτήρων. Για παράδειγμα, το Luke-όπουλο μπορεί να χρησιμοποιήσει το φωτόσπαθό του για να καταστρέψει ότι βρεθεί μπροστά του. Αυτό που θα δείτε να διαφέρει εδώ με τις πτώσεις των Angry Birds είναι πως ακόμη και μετά την πρώτη τους σύγκρουση μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές τους δυνάμεις.

Ο εθιστικός του χαρακτήρας παραμένει και εδώ. Σε κάθε επίπεδο ανάλογα με το σκορ σας μπορείτε να κερδίσετε έως και τρία αστέρια, αλλά και κάποια επιπλέον stickers. Αν προσπαθήσετε σε κάθε επίπεδο για το απόλυτο σίγουρα θα βρεθείτε για αρκετές ώρες συνολικά μπροστά στην οθόνη να σκέφτεστε για το ποια είναι η καλύτερη δυνατή βολή. Στις κονσόλες ο χειρισμός των Angry Birds είναι σύμμαχός σας, αφού με τη χρήση του χειριστηρίου και την ύπαρξη μίας σαφώς μεγαλύτερης οθόνης έχετε την τέλεια σταθερότητα και το οπτικό πεδίο, συνθήκες ιδανικές για να εκτοξεύσετε τα πτηνά σας.

Τεχνικός τομέας

Ευτυχώς για όλους μας, το τεχνικό αποτέλεσμα του Angry Birds στις κονσόλες είναι καλό. Τα επίπεδα του παιχνιδιού διαθέτουν στο background του σκηνικά παρμένα από τοποθεσίες των ταινιών που εύκολα θα αναγνωρίσουν οι ‘’πιστοί’’. Τα χρώματα των σκηνικών και όχι μόνο είναι έντονα και τα μοντέλα των χαρακτήρων, γουρουνιών και πουλιών, αναπαριστώνται με λεπτομέρεια ακόμη και στις περιπτώσεις της μεγαλύτερης δυνατής μεγέθυνσης προς εκείνα. Ακουστικά, συνοδεύεται από το επίσημο soundtrack του Star Wars που όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και θα προσπαθήσει να σας ‘’εγκληματίσει’’ στο περιβάλλον του όσο καλύτερα γίνεται.

Συμπέρασμα

Η περίπτωση του Angry Birds Star Wars είναι από τις πιο ολοκληρωμένες και διασκεδαστικότερες του franchise. Όσοι έχετε παίξει το Angry Birds Star Wars ήδη στο κινητό σας τηλέφωνο, πέρα από τον ‘’γυαλισμένο’’ τεχνικό του τομέα και –ίσως- τον σταθερότερο χειρισμό των εκδόσεων για κονσόλες, δεν έχετε να ζηλέψετε κάτι. Αν η τιμή της ‘’μεγάλης’’ έκδοσης ήταν παρόμοια με αυτή των κινητών θα σας προτείναμε την έκδοση με κλειστά μάτια. Από την στιγμή όμως που στα εννέα δέκατα το παιχνίδι είναι ακριβώς το ίδιο με τις εκδόσεις των smartphones και προσφέρεται στην πλήρη τιμή παιχνιδιού κονσόλας, τότε δεν βρίσκομαι τον λόγο να βάλετε το χέρι βαθύτερα από όσο θα έπρεπε στην τσέπη για να μπορέσετε να παίξετε Angry Birds στην τηλεόρασή σας.

{youtube}bYqq_aPI4EE{/youtube}

Κώστας Νικολούζος

Θετικά:Βολικός χειρισμός με controllerΠοιοτικός τεχνικός τομέαςΑποτελεί σταθερή αξία για το franchiseΑρνητικά:Υψηλή τιμή Ελάχιστες διαφορές σχετικά με την έκδοση των κινητών

{tab Πληροφορίες:}

Εταιρία ανάπτυξης: Activision
Studio ανάπτυξης: Rovio Entertainment
Διάθεση: IGE
Είδος: Puzzle/Strategy
Κυκλοφορία: 1/11/2013 (Κονσόλες)
Κυκλοφορεί για: PS3 (Review), Xbox 360, Wii U, Wii, 3DS, PS Vita, PS4, Xbox One, PC, Android, iOS

Official Site
Συζήτηση στο Forum

{/tabs}

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Activision στην χώρα μας, IGE, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
Τυχαία Θέματα