Βρετανικές εκλογές: Σαρωτική επικράτηση τού Τζόνσον δείχνουν τα exit poll

Άνετη νίκη για τον Μπόρις Τζόνσον δείχνουν τα πρώτα exit poll για τις βρετανικές εκλογές, που ανακοινώθηκαν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία.

Το κλίμα που επικρατούσε στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να επιβεβαιώνεται με το παραπάνω στη Βρετανία. Τα πρώτα exit poll

για λογαριασμό των BBC, Sky News και ITV, να δείχνουν όχι μόνο νίκη, αλλά και αυτοδυναμία για τους συντηρητικούς.

Από την άλλη πλευρά, αν επιβεβαιωθούν το exit poll, ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα έχει υποστεί μια πολύ βαριά ήττα. Παράλληλα, θα είναι η 4η στη σειρά ήττα για το κόμμα των Εργατικών.

Συντριπτική νίκη για Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον πετυχαίνει μεγάλη νίκη, κερδίζοντας 368 έδρες, κατακτώντας παραδοσιακά οχυρά και ψηφοφόρους των Εργατικών σε μικρές και μεγαλύτερες πόλεις στην Ουαλία, και την βόρεια Αγγλία και διατηρώντας τα ποσοστά του στη Σκοτία, το Λονδίνο και γενικώς τη νότια Αγγλία.

Στην περίπτωση αυτή φυσικά οι Εργατικοί θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα και θα δουν την κοινοβουλευτική δύναμη τους να μειώνεται κάτω από τις 220 έδρες.

Αυτό θα είναι το χειρότερό τους αποτέλεσμα από το 1983, πράγμα που θα δυσκολέψει πολύ την παραμονή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο Τζόνσον θα έχει την άνεση να προωθήσει με τη δική του λύση για το Brexit, θέτοντας το θέμα για τρίτη φορά στο νέο Κοινοβούλιο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα:Conservatives: 368Labour: 191SNP: 55Liberal Democrats: 13Plaid Cymru: 3Greens: 1Brexit party: 0Others: 22

BBC Election

@bbcelection

Exit Poll Forecast: Conservative Majority #BBCelection #GE2019

701

12:00 AM - Dec 13, 2019Twitter Ads info and privacy940 people are talking about this

Sky News Breaking

@SkyNewsBreak

EXIT POLL: Conservatives projected to win election as Labour suffer major losses #GE2019

CON: 368
LAB: 191
LIB DEM: 13
BREX: 0
SNP: 55
GREEN: 1
OTHER: 22

2,745

12:00 AM - Dec 13, 2019Twitter Ads info and privacy2,567 people are talking about this

Sky News

@SkyNews

General election 2019: The nation decides! #UKElection

Watch live results and expert analysis on Sky News as the counts come in #GE2019 https://twitter.com/i/broadcasts/1MYxNPdMqwzGw …

The Brexit Election: Join Sky News for our biggest General Election night programme, with live results and expert analysis

Sky News @SkyNews

92

11:00 PM - Dec 12, 2019Twitter Ads info and privacy209 people are talking about thisΤα σενάρια για την επόμενη ημέρα

1. Εάν οι Συντηρητικοί χάσουν με 71+ έδρες, σχηματίζεται κυβέρνηση Εργατικών, με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα.

2. Εάν οι Συντηρητικοί χάσουν με  7 – 70 έδρες, σχηματίζεται κυβέρνηση μειοψηφίας των Εργατικών, με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να χρειάζεται την υποστήριξη (ή αποχή) άλλων κομμάτων προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

3. Εάν οι Συντηρητικοί χάσουν μέχρι 6 έδρες, τότε στην ουσία δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή. Το σενάριο αποτελεί καταστροφή για τους ίδιους, οι οποίοι θα χρειαστούν ακόμη υποστήριξη από το DUP για να σχηματίσουν κυβέρνηση και έτσι ο Μπόρις Τζόνσον θα χρειαστεί να φέρει νέα συμφωνία Brexit.

4. Εάν οι Συντηρητικοί κερδίσουν με 4-14 έδρες διαφορά, η πλειοψηφία των Τόρις είναι αδύναμη και ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε πιθανώς να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ, ωστόσο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μετά από αυτό θα φαινόντουσαν δύσκολες.

5. Εάν οι Συντηρητικοί κερδίσουν με 15+ έδρες διαφορά, τότε θα μιλάμε για ιστορική νίκη του Τζόνσον, τη μεγαλύτερη μάλιστα για τους Τόρις από το 1987. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Τζόνσον θα έχει λάβει εντολή από το βρετανικό λαό να οδηγήσει τη χώρα σε σκληρό Brexit και να αναλάβει την εξουσία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα