Τσίπρας: «Για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία»

«Οι μέρες, όμως, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν» προειδοποίησε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Aριστερά θα πρωταγωνιστήσει. O λαός μας θα πρωταγωνιστήσει. Η δημοκρατία θα επιστρέψει σε αυτό το τόπο. Και τότε θα καταλάβετε ότι η δημοκρατία έχει κανόνες. Και αυτούς τους κανόνες θα μάθετε να τους σέβεστε. Είτε το θέλετε είτε όχι».

Για την Αλέκα Παπαρήγα ο Αλέξης Τσίπρας
είπε: «Το ρεύμα του ποταμού δεν γυρίζει πίσω. Κι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα
έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, με τόσο μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου. Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο. Θέλω να είμαι σαφής: μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εμείς θα σεβαστούμε την εντολή του λαού. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας. Για να καταγγείλουμε τη δανειακή
σύμβαση και να ακυρώσουμε το Μνημόνιο. Και θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη – την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» τόνισε σήμερα στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα