Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο

Διαρκή και σκληρή διαπραγμάτευση εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, η οποία, όπως επεσήμανε, άρχισε, ήδη.

«Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο και την εξάρτηση να επιτευχθεί το σε τρία χρόνια», τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για μια

Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Όπως είπε ο κ. Βενιέλος, στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης και γι' αυτό απαιτείται το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και να υπάρξει εθνικός, πολιτικός, κοινωνικός συναγερμός, μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Μέχρι το 2015 με το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ.Βενιζέλος θα έχει επιτευχθεί η έξοδος από το Μνημόνιο.

Βασικές προϋποθέσεις, «να δείξει ο ελληνικός λαός την κατεύθυνση στην οποία θέλει να πάμε» και να διαμορφωθεί μια ισχυρή συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα δεν είναι δεδομένο και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τα περίφημα μέτρα του Ιουνίου δεσμεύθηκε σε τρία ζητήματα:

Α. Όχι νέοι φόροι Β. Όχι επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων Γ. Όχι οριζόντιες περικοπές Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες δυσπιστούν όταν ακούν για πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν επιτευχθεί από το 2011, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα