Το μονοπάτι των Μπλε
Από την αρχή είναι το μεγάλο φαβορί του Μουντιάλ. Το βλέπεις στα προγνωστικά όλων. Ο λόγος για την Εθνική Γαλλίας.
Και προτού καν αρχίσει η δεύτερη φάση, οι πιθανότητες που της δίνουν οι περισσότεροι για να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής αυξήθηκαν θεαματικά.
Κι αυτό γιατί οι Τρικολόρ «δείχνουν πολλά». Εστω κι αν ορισμένοι επιμένουν πως θέλουν χώρο προκειμένου να καταθέσουν στο χορτάρι ιδέες και εν τέλει τις… απόψεις τους, υπήρξαν σαρωτικοί απέναντι στους τρεις αντιπάλους που συνάντησαν στον όμιλο.
Ποτέ
Μολονότι οι υπερβολές πρέπει να μένουν μακριά από κάθε κουβέντα, τετράδα όπως είναι αυτή που απαρτίζουν οι Εμπαπέ, Ντεμπελέ, Ολίσε και Ντουέ καμιά ομάδα από αυτές που συνεχίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν φαίνεται να διαθέτει.
Οι δε σκόρερ του Ντεσάμπ, ο Εμπαπέ και ο Ντεμπελέ, πετούν φωτιές και ανά πάσα στιγμή μπορούν να διαλύσουν κάθε αντίπαλο αμυντικό οικοδόμημα.
Και τώρα; Είναι αλήθεια πως η πρώτη θέση δεν βοηθά τη Γαλλία, τουλάχιστον όσο αυτή θα ήθελε. Ο δρόμος προς την τετράδα δεν μοιάζει στρωμένος με ροδοπέταλα.
Με την προϋπόθεση πως προκρίσεις θα έρχονται, στο διάβα της θα βρεθούν ομάδες από το λεγόμενο «ευρωπαϊκό ταμπλό» και μόνο οι Λατίνοι βρίσκονται απέναντι.
Πρώτα, όμως, υπάρχει το σημερινό τετ α τετ. Η Σουηδία δεν αστειεύεται, και ας ενθουσίασε μόνο στην αρχή όταν και συνέτριψε με 5-1 την Τυνησία. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως οι ενδεκάδες έχουν ομοιότητες, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και στον τρόπο που αναζητούν τα αντίπαλα δίχτυα.
Γιατί και η Σουηδία έχει την πολυτέλεια να κατεβάζει στην ενδεκάδα της ποδοσφαιριστές με αξία μεγάλη, όπως είναι ο Ισακ και ο Γκιόκερες.
Αμφότεροι κάνουν θαυμαστή πορεία στην πάντα απαιτητική Πρέμιερ Λιγκ. Οπως γερά χαρτιά για τους Σουηδούς είναι ο Ελάνγκα και ο Αγιάρι, παίκτες επίσης με ικανότητα να σημειώσουν γκολ.
Ενα αληθινό ντέρμπι, συνεπώς, μπροστά μας. Γιατί τα νοκάουτ ματς μόνο «παίξε γέλασε» δεν είναι. Το κάθε λάθος πληρώνεται και είναι μακρά η αλυσίδα ομάδων φιλόδοξων που έπαθαν κλακάζ την πλέον κρίσιμη στιγμή.
Η Γαλλία έχει βλέψεις που φτάνουν στον ουρανό. Αρκεί να μην εκτροχιαστεί στα εμπόδια που θα συναντήσει και το πρώτο είναι κι αυτό ψηλό: η Σουηδία έχει δόντια σαν τους… λαγοκέφαλους!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε σε φωταγωγό εμπορικού κέντρου, δίπλα της βρέθηκε ανδρικό τσαντάκι (Εικόνες)
- Καιρός: Σήμερα η πιο ζεστή μέρα - Τι έρχεται στην Ελλάδα έως και τις 10 Ιουλίου
- Πότε θα έρθει στην Ελλάδα ο καύσωνας; Φόβος για τον Ιούλιο - Τι λένε οι μετεωρολόγοι και τι να περιμένουμε (Βίντεο)
- STRANA FEST 2026
- Βάσω Λασκαράκη: Για ποιο λόγο απουσίαζε από τον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου
- Απίστευτο περιστατικό στην Παλλήνη: Ολοκαίνουργιος βρεφονηπιακός σταθμός θα κατεδαφιστεί και θα χτιστεί ξανά γιατί εντοπίστηκαν αστοχίες
- Μελιτζάzz 2026
- Ο Βασίλης Χιώτης παραιτήθηκε από τον ΣΚΑΪ
- Αθώος ο πρώην αστυνομικός και tik toker για την υπόθεση κοκαΐνης
- Νικόλ Μαλλιωτάκη: Όχι αεροσκάφη για την Τουρκία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Δεν διαφωνεί κανείς, αλλά…
- «Παγώνουν» οι τιμές το καλοκαίρι – Μειώσεις σε βασικά προϊόντα από τον Σεπτέμβριο
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Με ήπια κέρδη άνοιξε η αγορά – Στις 2.473 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
- Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: Αυξάνεται η λίστα των νεκρών – Κάποιοι περιμένουν ακόμα τα σωστικά συνεργεία
- Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση της δολοφονίας του 27χρονου γιου ταξιάρχου της ΕΛΑΣ
- Από 1η Ιουλίου τέλος 3 ευρώ στα δέματα – Επιφυλάξεις από τον ΕΣΑ
- Ο Δήμος Αθηναίων διεκδικεί θεσμική κατοχύρωση άδειας μητρότητας για αιρετές
- Κάρμο: «Mοιάζει σαν να είναι γραφτό – Εδώ είναι το μέρος που αισθάνομαι ευτυχισμένος»
- Καμπανάκι για το δημογραφικό: Οι θάνατοι ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις στην Ελλάδα
- Το μονοπάτι των Μπλε
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Το μονοπάτι των Μπλε
- Παύλος Μαρινάκης: Δεν έχουν βάση τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο
- Από 1η Ιουλίου τέλος 3 ευρώ στα δέματα – Επιφυλάξεις από τον ΕΣΑ
- Δεν διαφωνεί κανείς, αλλά…
- Στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων – Όλες οι λεπτομέρειες για δικαιούχους και διαδικασία
- Μουντιάλ 2026: Πρώτος αποκλεισμός στην ιστορία για τη Γερμανία σε «ρώσικη ρουλέτα»
- Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση της δολοφονίας του 27χρονου γιου ταξιάρχου της ΕΛΑΣ
- Μουντιάλ 2026: Το πιο viral πανό στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να προκαλέσει… αιτήσεις διαζυγίου (pic)
- Μουντιάλ 2026: Το πάρτι του Ελ Κααμπί και των συμπαικτών του στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση του Μαρόκου (vids)
- Η Eurobank επεκτείνει το IRIS Payments στην ευρωπαϊκή αγορά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νταβίντ Κάρμο: «Συναρπαστικό που επέστρεψα στον Ολυμπιακό – Μου έλειψε το πάθος που έχουν οι οπαδοί του»
- Η βασίλισσα της Ταϊλάνδης ανταγωνίζεται την Μπριζίτ Μακρόν: Τα παραδοσιακά ενδύματα απέναντι στη γαλλική κομψότητα
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκίνησε η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες
- Ο Δρ. Δ. Δερπάνης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (30/6/2026)
- Κώτσηρας: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αναβάθμιση του Μετρό της Αθήνας
- Μπορώ να κάνω τον “κανόνα” μου όταν εκκλησιάζομαι (;) – Βίντεο
- Τράπεζα της Ελλάδος: “Όχι” στην ταχύτερη απόσβεση του αναβαλλόμενου φόρου από τις τράπεζες
- Μάρω Κοντού: «Έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή της» - Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο
- Μεταγραφές, παρασκήνιο και ψηφοδέλτια: Το μακρύ καλοκαίρι της κεντροαριστεράς
- ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Τραμπ κατά της Κάρολ



