Το Καραϊσκάκη είναι αλλιώς…

Ένα απλό μυστικό υπάρχει για να προκριθεί απόψε ο Ολυμπιακός: να κρατήσει το μηδέν. Απλό, αλλά και όχι εύκολο ταυτόχρονα, καθώς οι Ισραηλινοί όπως μας έδειξαν και στο πρώτο ματς έχουν τις δυνατότητες να σκοράρουν.

Στο Καραϊσκάκη, όμως, είναι (σχεδόν) πάντα αλλιώς! Ο Ολυμπιακός αντλεί μεγάλη δύναμη από τη στήριξη του κόσμου στην έδρα του και ομάδες που είναι στα μέτρα του όπως η Μακάμπι Χάιφα έχει τον

τρόπο να τις ρίχνει στο καναβάτσο. Άλλες φορές εύκολα κι άλλες φορές δύσκολα, αλλά έχει τον τρόπο.

Και αυτό το «σχεδόν» που έβαλα σε παρένθεση όσον αφορά την παρουσία της ομάδας μπορείτε άνετα να το αφαιρέσετε όσον αφορά την παρουσία του κόσμου. Όχι επειδή το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο, αν και βρισκόμαστε καταμεσής του καλοκαιριού, αλλά διότι το κλίμα που επικρατεί στις εξέδρες του Καραϊσκάκη δεν έχει την παραμικρή σχέση με όσα ακούμε από διάφορους στα ραδιόφωνα και όσα διαβάζουμε στα social media.

Και το τονίζω αυτό διότι διάβασα κι εγώ κάτι εκκλήσεις από φίλους του στυλ «αφήστε όλα στην άκρη και πάμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα για να πάρει την πρόκριση». Αγνές και άκρως «Ολυμπιακές» είναι δεν λέω, αλλά στην ουσία δεν χρειάζονται, διότι στο Καραϊσκάκη όπως τόνισα και νωρίτερα είναι πάντα αλλιώς.

Σαφώς και μπορεί να υπάρξουν γκρίνιες ή και αποδοκιμασίες ακόμα αν στο τέλος της ημέρας (της βραδιάς στην προκειμένη περίπτωση) δεν έχουν πάει καλά τα πράγματα, αλλά ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο, θα στηρίξει με τη φωνή του και την παρουσία του την ομάδα. Πάντα αυτό έκανε ο κόσμος του Ολυμπιακού που ακολουθεί πιστά την ομάδα και πάντα αυτό θα κάνει.

Και ξέρετε κάτι; Οι 9 στους 10 (άντε οι 8 στους 10, για να μην γίνομαι υπερβολικός) που γκρινιάζουν στα ραδιόφωνα και στα social, αν τους ρωτήσεις πού είναι οι θύρες 4-5 στο Καραϊσκάκη και πού η 25 και η 26, το πιθανότερο είναι να αλλάξουν συζήτηση, διότι δεν θα ξέρουν να σου απαντήσουν. Μην ασχολείστε λοιπόν και μην ανησυχείτε. Το Καραϊσκάκη είναι αλλιώς…

Keywords
Τυχαία Θέματα