HΒ:Η McDonald's αυξάνει τιμή cheeseburger για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια

Η McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε υπερμεγέθη αύξηση της τιμής του cheeseburger κατά ένα πέμπτο σε 1,19 £ με άμεση ισχύ.

Η αλυσίδα απέδωσε την πρώτη αύξηση της τιμής του cheeseburger εδώ και 14 χρόνια στην αύξηση του κόστους και είπε ότι άλλες μεγάλες αυξήσεις τιμών ήταν στον ορίζοντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Alistair Macrow, δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να πουλάει  σε προσιτές τιμές, αλλά οι πιέσεις κόστους σήμαιναν ότι έπρεπε να «κάνει κάποιες δύσκολες επιλογές».

Είπε:

«Αυτό το καλοκαίρι τα εστιατόριά μας θα προσθέτουν από 10 έως 20 p σε μια σειρά από είδη μενού που επηρεάζονται περισσότερο από τον πληθωρισμό. Από σήμερα θα αυξήσουμε την τιμή του cheeseburger μας για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 14 χρόνια, ανεβάζοντάς το από 99 p σε 1,19 £.

«Κατανοούμε ότι τυχόν αυξήσεις τιμών δεν είναι καλά νέα, αλλά έχουμε καθυστερήσει και ελαχιστοποιήσει αυτές τις αλλαγές για όσο διάστημα μπορούσαμε».

Η McDonald's είπε ότι ορισμένες τιμές μενού θα παραμείνουν ανεπηρέαστες και ότι θα συνεχίσουν να διαφέρουν στα 1.300 εστιατόρια του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή η πλειοψηφία διοικείται από δικαιοδόχους.

Αναμένεται ότι τα επιδόρπια McFlurry της θα είναι μεταξύ των προϊόντων που επηρεάζονται από τις αυξήσεις των τιμών και ότι το κόστος της επιλογής "go large" - αύξηση μεγέθους από ένα μέτριο ποτό και πατάτες σε ένα γεύμα - θα διπλασιαστεί στα 60 p.

Την Τρίτη η Unilever, κάτοχος εμπορικών σημάτων όπως τα παγωτά Marmite, Ben &Jerry's και Magnum, δήλωσε ότι αύξησε τις τιμές της κατά 11,2% τους τελευταίους μήνες και περίμενε περαιτέρω αυξήσεις στη διάρκεια του έτους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός  στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών στο 9,4%. Το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων είναι μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις που αυξάνουν το κόστος διαβίωσης, με τις απότομες αυξήσεις στις τιμές των βασικών προϊόντων όπως το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά να ωθούν τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων στο 9,8%.

Οι αυξήσεις των τιμών στο μενού στα McDonald's είναι μόνο οι πιο πρόσφατες από μεγάλα ονόματα των δημοφιλών δρόμων. Οι αντίπαλες αλυσίδες Nando’s και KFC έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές τους καθώς η διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνει το κόστος των πουλερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα