Το γεύμα του μισού τρισ. δολαρίων στον Πύργο του Αιφελ

Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αναμένεται να γευματίσουν μαζί την Παρασκευή στο περιθώριο μιας εκδήλωσης τεχνολογίας στο Παρίσι.

Ο ιδρυτής της Tesla Inc. Έλον Μασκ και ο Μπερνάρ Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, πρόκειται να συμφάγουν, δήλωσε ο Αρνό μιλώντας στο στο γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα

Quotidien. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, στο γεύμα θα παρακαθίσει και ο μεγαλύτερος γιος του Αρνό, Αντουάν.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η συνολική περιουσία των ανδρών ανέρχεται σε περίπου 426 δισεκατομμύρια δολάρια, ίση περίπου με 2 ΑΕΠ της Ελλάδος.

Η LVMH κατέχει επωνυμίες όπως Louis Vuitton και Christian Dior, σημαντικούς διαφημιστές σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το TikTok και επίσης το Twitter. Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι, προσέλαβε πρόσφατα τη Linda Yaccarino, πρώην στέλεχος διαφημίσεων της NBCUniversal, για να βελτιώσει τη σχέση της εταιρείας με τα εμπορικά σήματα αφού ο ιστότοπος έχασε τις δραστηριότητές του μετά την εξαγορά του.

Ο Μασκ πρόκειται να μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής στην εκδήλωση Viva Technology στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ετήσια συγκέντρωση που δημιουργήθηκε από το διαφημιστικό πρακτορείο Publicis Groupe SA και τη Les Echos, την οικονομική και χρηματοοικονομική εφημερίδα που ανήκει στην LVMH.

Οι αλλαγές στην κορυφή

Στις αρχές Ιουνίου ο Έλον Μασκ ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla ξεπέρασε τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνο, μετά την υποχώρηση που κατέγραψαν οι μετοχές του οίκου μόδας Luis Vuitton (LVMH) στο γαλλικό χρηματιστήριο.

Ο Μασκ και ο 74χρονος Γάλλος συναγωνίζονταν φέτος για την πρωτιά στη λίστα Bloomberg Billionaires Index, η οποία περιλαμβάνει τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Αρνό ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Μασκ τον Δεκέμβριο, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον (πληθωρισμός).

Πηγή: OT 

Keywords
Τυχαία Θέματα