Τι έκανε με τους προσεχείς αντιπάλους

Με τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού, αν και εφόσον προκριθεί, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ δεν έχει ιδιαίτερη προϊστορία. Αλλωστε δεν έχει συμμετάσχει παρά μόνο σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι σήμερα. Με τον Καναδά δεν έχει παίξει ποτέ, ενώ την Αυστραλία την έχει αντιμετωπίσει δύο φορές. Στην Ατλάντα το 1996 έχασε με το βαρύ 103-62,

ενώ στην Αθήνα το 2004 πήρε ρεβάνς κερδίζοντας με το επιβλητικό 76-54. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο σημερινός προπονητής Βασίλης Σπανούλης είχε παίξει μόλις 6 λεπτά μένοντας άποντος. Το 2008 στο Πεκίνο είχε παίξει και με την Ισπανία, πιθανή αντίπαλό της και εφέτος. Είχε ηττηθεί με 81-66 με τον Σπανούλη να σκοράρει 15 πόντους.

Οι ακριβότεροι της Λίγκας

Ως γνωστόν, το CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών) κάνει διάφορες οικονομικές αλλά και γενικότερες αναλύσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πού κατέληξε σε μια από τις τελευταίες του; Παρουσίασε τους 10 ακριβότερους ποδοσφαιριστές, με βάση τη μεταγραφική τους αξία και είχε στη λίστα και την Ελλάδα.

Λοιπόν: σύμφωνα με τα στοχιεία,  ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει μεταγραφική αξία 18.000.000 ευρώ και είναι ο ακριβότερος παίκτης στη Σούπερ Λίγκα μπροστά από τον Σαντιάγο Εσε του Ολυμπιακού. Η αξία του αργεντινού χαφ εκτιμάται στα 12.500.000 ευρώ. Τρίτος είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με 12 εκατομμύρια ευρώ και την πεντάδα συμπληρώνουν ο Φώτης Ιωαννίδης (11,5 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς (8,6 εκατομμύρια ευρώ). Τονίζω πως όλοι οι παίκτες της λίστας προέρχονται από το Big-4 (AEK, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός). Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός τρεις, η ΑΕΚ δύο και ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη.

Αντίδραση για μια χωρίς λόγο απόφαση

Η θύρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με την εισήγηση της UEFA περί μη μετακίνησης φιλάθλων στην Πόλη και έφερε ως παράδειγμα τους 500 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο γήπεδο της Εφές χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού πηγαίνουν παντού σε κάθε χώρα, σε κάθε έδρα στο μπάσκετ, είναι επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο» τονίστηκε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της θύρας 7 και στην οποία υπενθύμισαν και τα δύο μεγάλα ταξίδια στην Πόλη, κατά τα φάιναλ φορ του 2012 και 2017, χωρίς να συμβεί το ελάχιστο.

Θα παίξει στο Μαϊάμι η Σαμπαλένκα

Η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι, όμως η Αρίνα Σαμπαλένκα προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της κανονικά. Παρά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, Κονσταντίν Κολτσόφ, πριν από λίγα 24ωρα, η λευκορωσίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί κανονικά στο Μαϊάμι Οπεν. Δεν απέσυρε τη συμμετοχή της, χθες προπονήθηκε και θα κάνει την πρεμιέρα της σήμερα απέναντι στην Πάολα Μπαντόσα για τον δεύτερο γύρο. Η Ισπανίδα νίκησε στην πρεμιέρα της με 2-1 σετ τη Ρουμάνα Χάλεπ και καλείται να αντιμετωπίσει την καλύτερή της φίλη, όπως η ίδια δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο ούτε για μένα. Μιλήσαμε αρκετή ώρα και χθες και σήμερα. Η Αρίνα είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα και περιμένω δύσκολο αγώνα». Σήμερα, σημειώνω, κάνει πρεμιέρα στο Μαϊάμι Οπεν, επίσης στον δεύτερο γύρο, και η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κινέζα Γιουάν (νο 37).

Οι κομβικοί για τον Βασιλιά

Τι διάβασα πρόσφατα; Ενα πολύ ενδιαφέρον θέμα συζήτησε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ, στο νέο podcast που δημιούργησαν οι δυο τους με τίτλο «Mind The Game». Ο Βασιλιάς, στα περίπου 20 χρόνια της θαυμαστής  καριέρας του έχει ζήσει πολλούς σπουδαίους παίκτες, ωστόσο όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει αυτούς που θεωρεί ότι άλλαξαν περισσότερο το άθλημα, κατέληξε σε δύο γκαρντ, και συγκεκριμένα στους Στεφ Κάρι και Αλεν Αϊβερσον.

«Οσον αφορά στην επιρροή από τότε που παρακολουθώ το παιχνίδι, ο Στεφ Κάρι και ο Αλεν Αϊβερσον είναι τα δύο άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημά μας από τότε που βλέπω εγώ. Αρχικά, είναι δύο «κοντοί» τύποι, ένα παιδί μπορούσε να ταυτιστεί μαζί τους και να πιστέψει ότι μπορεί να γίνει σαν αυτούς. Ο Αϊβερσον είχε το απίθανο crossover, το τρελό μαλλί και το τατουάζ «μανίκι», το οποίο έχουν όλοι πλέον. Τώρα έχεις τον Κάρι, που μπορεί να σουτάρει πάνω από το Empire State Building». Επηρέασαν και άλλαξαν το παιχνίδι όσο κανείς άλλος», εξήγησε ο ΛεΜπρόν. Οπως καταλαβαίνω, αναφέρεται στην εποχή μετά τον Μάικλ Τζόρνταν!

Δεν ήθελαν τη νίκη!

Ενα απίστευτο σκηνικό έλαβε χώρα στο κυπριακό πρωτάθλημα μπάσκετ εξαιτίας της επιθυμίας δύο ομάδων να μην κερδίσουν τον μεταξύ τους αγώνα. Συγκεκριμένα, ΠΑΕΕΚ και Απόλλων τέθηκαν αντιμέτωπες σε μία αναμέτρηση για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος όπου ο νικητής θα τερμάτιζε στην έκτη θέση και θα έπαιρνε μέρος στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο όμως δεν το ήθελε καμία από τις δύο ομάδες γιατί θα πλήρωνε έξτρα μηνιάτικο και γι’ αυτό αποφάσισαν να… χάσουν και οι δύο. Πώς; Η μία ομάδα παρατάχθηκε με μόλις επτά παίκτες και η άλλη με πέντε, ενώ δεν είχαν μαζί τους δελτία υγείας. Τώρα βέβαια έχουν μπλέξει και οι δύο καθώς παραπέμφθηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή και η καμπάνα αναμένεται βαριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα