Θα φορέσει σύντομα τα εθνικά χρώματα ο Στέφανος;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αρνήθηκε ποτέ να βοηθήσει την εθνική ομάδα τένις, αυτή τη φορά ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα έρθει στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα για τους αγώνες με τη Ρουμανία για το Davis Cup. Οι ενοχλήσεις στη μέση του εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν και δεν θέλει να ρισκάρει με πρόσθετη επιβάρυνση στο ήδη φορτωμένο αγωνιστικό του πρόγραμμα. «Θα χρειαστώ μία ή δύο εβδομάδες ακόμα ώστε να πάρω την απόφασή μου. Το Tour είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό.

Πολλοί παίκτες τραυματίζονται και είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό», έλεγε στη Μελβούρνη όπου βρίσκεται για το Αυστραλιανό Οπεν.

Βράβευσαν τον πρώτο πολίτη της πόλης

Τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη βράβευσαν οι ακαδημίες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. O Μώραλης παρέλαβε συγκινημένος την τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ελλάδος και αυτή ήρθε από αντιπροσωπεία αθλητών των ακαδημιών στίβου, υδατοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στην οποία συμμετείχε και ο γιος του Πέτρος Μώραλης.

Μάλιστα σε δηλώσεις  που έκανε ο Γιάννης Μώραλης, δεν ξέχασε το θέμα της στέγης του συλλόγου και υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι ανάλογες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει στην ιστορία και τις διακρίσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος διαχρονικά δεν έχει καμία απολύτως ιδιόκτητη αθλητική εγκατάσταση.

»Το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι στον Ολυμπιακό για 49 χρόνια από το 2004, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν είναι του Ολυμπιακού, κολυμβητήριο δεν διαθέτει, ενώ το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το παραχωρεί ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο αδικημένη μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είδαμε τα τελευταία χρόνια να δίνονται δημόσια χρήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είδαμε την ανταλλαγή για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Βλέπουμε άλλες ομάδες που δέχονται βοήθεια από την Πολιτεία και έτσι πρέπει. Στον Ολυμπιακό δεν έχει παραχωρηθεί ποτέ τίποτα».

Συνάντηση Βρούτση –  Λυσάνδρου

Τον νέο πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, αλλά και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός ανέφερε τα βασικά σημεία του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου είναι το «δέντρο», καθώς το «δάσος» είναι μη χρειαστεί οποτεδήποτε στο μέλλον να παρθούν ανάλογες αποφάσεις.

Ο Λυσάνδρου διαβεβαίωσε ότι η Super League είναι σύμμαχος της Πολιτείας και ότι επί της αρχής είναι σύμφωνοι στον συνεταιρισμό με τις νέες προβλέψεις για την ηλεκτρονική εποπτεία (κάμερες) και την ταυτοποίηση της εισόδου των θεατών, ενώ συνολικά επί των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου θα αποστείλει επιμέρους παρατηρήσεις τις προσεχείς ημέρες.

Περί Μπρινιόλι…

Γιατί ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να βγάλει στη… σέντρα τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι; Ο πρώτος λόγος είναι η συμπεριφορά του. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις πληροφορίες που έφτασαν στ’ αφτιά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού περί συμφωνίας του Ιταλού με άλλη ελληνική ομάδα. Οι φήμες αναφέρουν την ΑΕΚ και όσο κι αν το διαψεύδουν από την Ενωση, είναι αλήθεια πως βλέπουν τον Ιταλό με πολύ καλό μάτι. Αλλά και ο ίδιος ο Ιταλός βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ. Θα ξέρουμε σε λίγους μήνες, αλλά όσοι διαψεύδουν κατηγορηματικά το θέμα ΑΕΚ – Μπρινιόλι κινδυνεύουν να… εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Να τους εκθέσει η ίδια η ιστορία. Αλλωστε, το έχω επισημάνει και την προηγούμενη εβδομάδα όταν εξέφρασα τη βεβαιότητα πως δεν θα αγωνιστεί ξανά με το Τριφύλλι ο Μπρινιόλι. Τα γεγονότα, απλά με δικαίωσαν!

Ο πλέον σκληρός αγώνας

Το ράλι Ντακάρ, που περνάει από το πιο δύσκολο σημείο, την έρημο Εμπτι Κουάρτερ στη Σαουδική Αραβία, συνεχίζει να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο στους αγωνιζομένους, με τα πληρώματα να παλεύουν με τις αναμενόμενες δυσκολίες μέσα σε μια απέραντη «θάλασσα» τεράστιων αμμόλοφων. Τα περισσότερα πληρώματα κατάφεραν να περάσουν (προχθές) την δύσκολη ειδική μήκους 547 χιλιομέτρων, όπου την ολοκλήρωσαν σε δύο ημέρες. Στις ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι η Toyota με το GR DKR Hilux T1+ και η Prodrive Hunter T1+, ενώ ο εξηλεκτρισμός που μπήκε στον αγώνα προ δύο ετών φαίνεται να κερδίζει έδαφος με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron.

Εξαιρετική η εμφάνιση του πρώην πολυπρωταθλητή στο WRC Σεμπαστιάν Λεμπ, που δείχνει να διεκδικεί τη νίκη! Ο Λεμπ πήρε με το Hunter T1+ της Prodrive την πρώτη του νίκη στην τέταρτη ειδική του αγώνα.

Το φετινό Ντακάρ ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα τερματίσει στις 19 Ιανουαρίου, ύστερα από 7.891 χλμ., εκ των οποίων τα 4.727 είναι χρονομετρημένης αγωνιστικής οδήγησης.

«Εφυγε» αναβάτης

Και άλλο, δυσάρεστο όμως, από το ράλι Ντακάρ. Ο ισπανός αναβάτης μοτοσικλέτας Κάρλες Φάλκον πέθανε χθες, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του που είχε πριν από μια εβδομάδα στο Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία. Ο Φάλκον ήταν σε κώμα τις τελευταίες ημέρες, σε νοσοκομείο στο Ριάντ εξαιτίας των πολλαπλών καταγμάτων.

Ο Καταλανός συμμετείχε για 2η φορά στο Ντάκαρ, όταν έπεσε άσχημα, 15 χιλιόμετρα πριν το τέλος της δεύτερης ειδικής των 463 χιλιομέτρων την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Ενα αχτύπητο δίδυμο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ κρατώντας όρθιους τους Μπακς στον συγκλονιστικό αγώνα με τους Κινγκς. Ομως η βραδιά ανήκε στον Ντάμιαν Λίλαρντ. Το δικό του απίθανο τρίποντο στην εκπνοή ήταν αυτό που χάρισε στην ομάδα του Μιλγουόκι τη νίκη με 143-142 στην παράταση. Ο Γιάννης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Dame.

«Ηταν το πιο δύσκολο νικητήριο καλάθι που έχω δει να βάζει κάποιος από κοντά. Τρομερά δύσκολο, γιατί δεν ήταν μόνο η απόσταση, αλλά και ο τρόπος που σούταρε, γέρνοντας το κορμί του. Αλλά γι’ αυτό παίρνει τα πολλά λεφτά», έλεγε χαμογελώντας στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα