Τετάρτη ψηφίζεται η ντροπολογία, απών ο Αυγενάκης

Ένα κοινοβουλευτικό μπάχαλο έχει προκαλέσει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να διασώσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από τις συνέπειες της πολυϊδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη. Κατά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σημειώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα τεθεί

προς ψήφιση την Τετάρτη 29/1 στις 13:00. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισήμανε προς την κυβέρνηση ότι «έχετε ευθύνη στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε, όπως έκανε το ΚΙΝΑΛ, όμως καταθέτουμε ονομαστική, γιατί θέλουμε να σας δούμε να ψηφίζετε την τροπολογία ένας προς ένας και μία προς μία. Αφού φτιάξατε το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη».

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης προανήγγειλαν ότι θα αποχωρήσουν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αποδοκιμάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης. Το μόνο κόμμα που δεν τοποθετήθηκε ήταν το ΜΕΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε εν κρυπτώ… Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν παρέστη στη Βουλή για να υπερασπιστεί την τροπολογία του και το βαρύ καθήκον έλαβε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Πάντως, στην Κυβέρνηση υπάρχει φόβος για… απώλειες στην ψηφοφορία, αφού οι πιέσεις ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλες…

Keywords
Τυχαία Θέματα