ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για τη θέση των «Σπαρτιατών» στα έδρανα της Ολομέλειας

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για τη μεταφορά των θέσεων των βουλευτών των «Σπαρτιατών», έστειλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια των αντιδράσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ορκωμοσία της Βουλής.

Στην επιστολή αυτή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

Σωκράτης Φάμελλος υποστηρίζει ότι είναι «απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντας μάλιστα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει ότι θεωρούν απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή.

«Είναι κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Δείτε την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Τασούλα:

Τσίπρας: Να φύγουν οι Σπαρτιάτες από πίσω μας

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τις θέσεις που κατέλαβαν οι βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Συγκεκριμένα παίρνοντας τον λόγο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στη δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα».

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, να στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητώντας οι βουλευτές των Σπαρτιατών να μετακινηθούν, όπως και έγινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα