Συρία : Οι πρώτες εικόνες των τουρκικών βομβαρδισμών

Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία και βομβαρδισμοί πλήττουν τη συνοριακή πόλη Ρας αλ Άιν.

Aνταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ρας αλ Άιν άκουσε μια ισχυρή έκρηξη και είδε να υψώνεται καπνός στα σύνορα. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι αεροσκάφη ίπτανται πάνω από την περιοχή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πυρά πυροβολικού εναντίον της πόλης, με αποτέλεσμα δεκάδες άμαχοι να την εγκαταλείπουν με μηχανές και αυτοκίνητα

ή πεζή, παίρνοντας μαζί τους τα προσωπικά αντικείμενά τους.

Εκκληση των Κούρδων

Την ίδια ώρα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, γνωστοποίησαν ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την περιοχή τους στο βορειoανατολικό τμήμα, προκαλώντας «τεράστιο πανικό μεταξύ των πολιτών».

Απηύθυναν, δε, έκκληση τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού να ορίσουν μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία.

İşte #BarışPınarıHarekatı'ndan ilk görüntüler https://t.co/FzzCkLS2qj pic.twitter.com/kEgykb4e5w

CNN TÜRK (@cnnturk) October 9, 2019

Φωτογραφίες από την περιοχή

Τις αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς βάσεων των Κούρδων επιβεβαιώνουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το CNNTurk.



Keywords
Τυχαία Θέματα