Ο Ερντογάν βάφτισε «Ειρήνη» το επικείμενο αιματοκύλισμα των Κούρδων

Το όνομα «Πηγή της Ειρήνης» φέρει η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση  «Πηγή της Ειρήνης» στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG» ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα

με τον ίδιο, στόχος της Άγκυρας είναι «η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας».

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 9, 2019

Επικοινωνία με Πούτιν

Νωρίτερα, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία. Παράλληλα, θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης» ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι Πούτιν και Ερντογάν υπογράμμισαν τη σημασία της διασφάλισης της ενότητας, της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τον σεβασμό της κυριαρχίας της ασιατικής χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα