Στη Βουλή ο Καμίνης για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών

Τη μεγάλη καθυστέρηση, με την οποία η κυβέρνηση προχωρεί στη νομοθέτηση της λειτουργίας χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχει εισαχθεί για συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως τόνισε ο κ Καμίνης, από το 2014 υποστηρίζει ότι η μέθοδος των χώρων εποπτευόμενης χρήσης θα πρέπει να δοκιμασθεί ώστε να αντιμετωπισθεί ο θάνατος στον δρόμο καθώς και η δημόσια χρήση

ουσιών ενώ δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί σε όποιο επίπεδο του ζητηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Εξέφρασε, ωστόσο, τον προβληματισμό του για περαιτέρω καθυστερήσεις, λόγω της ευρείας εξουσιοδότησης που ο νόμος παρέχει στον υπουργό Υγείας για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων προκειμένου να λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του δήμου για το ζήτημα, επισημαίνοντας πως ήδη από το 2017 έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση, για την οποία ενημερώθηκε η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και υιοθετήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής, που την κατέθεσε ως πρόταση νόμου, τον Ιούλιο του 2018. Τότε όμως η κυβέρνηση την απέρριψε. «Εν τω μεταξύ όμως χάνονται ζωές στον δρόμο», δήλωσε ο κ Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συνδράμει ώστε να μειωθεί η δημόσια χρήση ουσιών, οι θάνατοι στον δρόμο αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους ουσιοεξαρτημένους να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα