Σπιτικά σοκολατάκια με τρία υλικά

Σπιτικά και πεντανόστιμα σοκολατάκια φτιαγμένα από τα χεράκια σας, εύκολα και γρήγορα, με κουβερτούρα και ακόμη δύο υλικά.

Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα

170 γρ. καρύδια κομμένα στη μέση

½ κουταλιά γλυκού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τοποθετώντας μια κατσαρόλα με νερό να βράζει, σε μέτρια φωτιά, και πάνω σ’ αυτή μια άλλη πιο μικρή, η οποία θερμαίνεται από τους ατμούς της. Εκεί ρίχνουμε την κομμένη σε μικρότερα κομμάτια σοκολάτα

και την ανακατεύουμε με στεγνή, ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να λιώσει. Να είστε προσεκτικοί , ώστε να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στην κατσαρόλα, στην οποία λιώνουμε τη σοκολάτα. Αφού λιώσει ρίχνουμε το λάδι και τα καρύδια και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μεγάλο δίσκο στρώνουμε μια λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε υλικό από το μείγμα και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα με τη σειρά. Όταν χρησιμοποιήσουμε όλο το υλικό μας βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο, για δύο τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν τα σοκολατάκια, και να είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αντί για κουβερτούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος και αντί για καρύδια όποιο άλλο ξηρό καρπό επιθυμείτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα