ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ 2ης ATTICA GREEN EXPO ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ECO MEET THΣ ΧΩΡΑΣ

Η Έκθεση-θεσμός για το περιβάλλον, φέτος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος στο κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, 24-27 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο για όλους, πολλές εκπλήξεις και δώρα για μαθητές, παιδιά και γονείς, φιλοξενώντας τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός της έκθεσης. 

«Πιστοί στις αξίες μας, στηρίζουμε κάθε

πρωτοβουλία με γνώμονα τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, το Περιβάλλον. Με γνώμονα και σεβόμενη την επόμενη γενιά θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό όλο και περισσότερων παρόμοιων δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος» δηλώνουν τα στελέχη της ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ αφού είναι η μοναδική ανακυκλωτική εταιρεία στο είδος της που πρωτοστατεί στον τομέα της εξωστρέφειας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. ένας εκ των κορυφαίων φορέων διαχείρισης μπάζων–ΑΕΚΚ στην Ελλάδα, στα Εγκαίνια της Έκθεσης Attica Green Expo τιμήθηκε ως το σύστημα το οποίο καταρρίπτει τους μύθους που συνεχίζουν να υφίστανται σε σχέση με τις ορθές πρακτικές και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη οργάνωσης στον τομέα, αλλά και τις ανησυχίες του κοινού για τη «ζωή» των ΑΕΚΚ μετά την ολοκλήρωση των εκάστοτε έργων.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια της έκθεσης, ο τ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Ευάγγελος Καραμίτσιος καθώς, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων-Δήμων και στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων Οργανισμών.

«Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 8.700 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ 2Η ATTICA GREEN EXPO»

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ έχει διαμορφώσει ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την ενημέρωση των παιδιών ενώ στην Attica Green Expo, εξασφάλισε την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά 8.700 χιλιάδων μαθητών, όλων των ηλικιών από σχολεία της επικράτειας ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν το μεγαλύτερο eco meet της χώρας, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και να μάθουν τα πάντα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

«Ένα Τετράδιο που μαθαίνει στα παιδιά τα πάντα για την Ανακύκλωση»

Το τετράδιο της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένα στελέχη της ΣΕΔΠΕΚΑΤ, με σκοπό οι μικροί μας φίλοι μέσω μιας διαδραστικής και βιωματικής εμπειρίας, να μάθουν να αναγνωρίζουν και να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα ανεπιθύμητα απορρίμματα και να κατανοήσουν την προέλευση των μπαζών και την δυνατότητα ανακύκλωσης τους, προωθώντας έτσι την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αειφόρο συμπεριφορά.

Το τετράδιο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ δεν αποσκοπεί μόνο στο να διδάξει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στο περιβάλλον και την κοινωνία. Μέσω αυτού του διαδραστικού προγράμματος που προάγεται στο τετράδιο ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗΣ, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, να αναπτύξουν πολύπλευρες ικανότητες, όπως η συνεργασία, η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα καθώς μαθαίνουν στην πράξη να εφαρμόζουν αυτά που διαβάζουν.

Και αν ακόμη έχετε απορίες για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ – Μπαζών μπορείτε να βρείτε όλες τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. , καθώς και στις σελίδες που διατηρεί στο facebook & instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα