Σε αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων προχώρησε ο ΣΕΓΑΣ

Ο κ Σεβαστής, τόνισε πως έίναι μία απόφαση απόγνωσης και όχι εκβιασμού και ξεκαθάρισε πως το τελευταίο που θα «κοπεί» είναι η στήριξη στην προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Εκτιμήσαμε πως κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν ήταν δυνατό να συνεχίσουμε σε σε επίπεδο αγώνων. Το 2010 δεν δόθηκε έκτακτο κονδύλι. Υποχρεωθήκαμε
σε αναγκαστικές περικοπές προκειμένου να κινηθούμε με τα χρήματα που είχαμε. Οπως εμφανίστηκαν από τα στοιχεία της ΓΓΑ, όταν κόπηκαν τα αναδρομικά διαπιστώσαμε πως υπήρχαν ομοσπονδίες που δεν είχαν την ελάχιστη μείωση. Η ΓΓΑ προ ημερών ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό, όπου μένει κενό το 1.900.000 από το 2011 και υπάρχει περικοπή ενός εκατομμυρίου σε σχέση με το 2011. Από το 2010 έως το 2012 ο ΣΕΓΑΣ έχει υποστεί περικοπή που φτάνει τα 4 εκ. ευρώ. Όπως προκύπτει και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο ΓΓΑ δεν υπάρχουν κριτήρια στις περικοπές των επιχορηγήσεων» τόνισε ο κ Σεβαστής, προσθέτοντας ότι οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο. Αντίθετα, οι αθλητές δεν έχουν κενό και αυτό χάρη στα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα