Σαμαράς: Θα θεμελιώσουμε τη νέα μεταπολίτευση

«Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό για εκείναπου πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα δεν είναι χώρος και οι Έλληνεςείναι λαός όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρήεντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά» ανέφερεχαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατίατης Αριστεράς» είπε
ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε σαν παράδειγμα «την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαΐου». Ως δεύτερο παράδειγμα ανέφερε το περιστατικό της "Υπατείας" ενώ ρώτησε αν η επιχείρηση- "σκούπα" είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι σκέτη υποκρισία. Αναφέρθηκε στον νόμο Ραγκούση «νόμο μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών τον οποίον εμείς θα καταργήσουμε».

Ο κ. Σαμαράς πρόβαλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή.Δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς. Επίσης επανάλαβε τη δέσμευσή του για έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των προσώπων που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά.Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσειαποτελεσματικά τη λαθρομετανάστευση «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» όπωςανέφερε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, καθώς επίσης ότι «θα κατεβάσει τις κουκούλες»τωνπεριθωριακών που δημιουργούν επεισόδια. «Θα βάλλουμε τέλος στη ντροπή τηςκουκούλας» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Στην κατοχή οι άνθρωποι διαδήλωνανκαθαρά, το ίδιο και στην επταετία, τώρα σε εποχή ασυδοσίας φοράνε κουκούλες καικαίνε τις πόλεις μας».

Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλάεδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.Επιτέθηκε ξανά στην Αριστερά λέγοντας ότι ποντάρει στην απόγνωση και πρόσθεσε:«Αντίπαλοι είμαστε της Αριστεράς όχι εχθροί, και δεχόμαστε την κριτική της, θαδέχεται και εκείνη τη δική μας, εμείς θέλουμε να συνθέσουμε. Η κοινωνικήδικαιοσύνη δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς και η Ασφάλεια δεν αφορά μόνο τηΔεξιά. Στόχος μου είναι να συνθέσω και να ενώσω όλους του Έλληνες, ξεφεύγονταςαπό τις εμμονές και τις προκαταλήψεις του χθες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε «πώς θα πιάσουμε τους κουκουλοφόρους; Απαντώ: δενείναι αλήθεια ότι δεν τους έπιαναν, τους έπιαναν αλλά μετά από λίγο τουςάφηναν. Το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει αλλά και το πλαίσιο της αστυνόμευσης»,είπε και πρόσθεσε: «θα χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες, οι κάμερες ασφαλείας γιανα αποφεύγονται εμπρησμοί, καταστροφές και βίαια επεισόδια. Αυτό που χρειάζεταιείναι πολιτική βούληση, και την έχουμε. Αυτήν τη στιγμή στα πανεπιστήμιαυπάρχουν εργαστήρια παράνομων ενεργειών, μέχρι και παρασκευής μολότοφ,
Keywords
Τυχαία Θέματα