Πώς θα απολαύσετε τις Απόκριες εσείς και το παιδί σας

Τα παιδιά λατρεύουν τις Απόκριες και τις περιμένουν πώς και πώς, καθώς θέλουν να μεταμφιεστούν στον αγαπημένο τους ήρωα, να πάνε σε πάρτι, να πετάξουν σερπαντίνες και κομφετί, να χαρούν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Πώς όμως θα απολαύσετε με τα παιδιά σας αυτές τις ημέρες κεφιού και  μεταμφίεσης, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα, και τις γιορτές προς τιμήν του θεού Διόνυσου; Ακολουθούν tips που θα

σας κάνουν να ξεπεράσετε την κούρασή σας από εργασία, καθημερινή ρουτίνα και μετακινήσεις και θα σας βάλουν στο γιορτινό πνεύμα των ημερών. Έχουμε και λέμε:

Για αρχή βρείτε μαζί με το παιδί σας τη στολή που θα βάλει. Μια βόλτα σε ένα κατάστημα με αποκριάτικα μπορεί να γίνει απολαυστική και για μικρούς και μεγαλύτερους, καθώς θα μπορέσετε να δοκιμάσετε καπέλα και περούκες και να βγάλετε selfie. Απλά φροντίστε ώστε η στολή που θα επιλέξετε για το παιδί σας να είναι άνετη, να το βολεύει στα παιχνίδια με τους φίλους του να μη το ζεσταίνει ή να μην το κάνει να κρυώνει.

Αντί να αγοράσετε στολές, μπορείτε να φτιάξετε, ακούγοντας τις προτάσεις του παιδιού και αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη, αλλά και να μεταποιήσετε κάποιες παλιότερες ή να δανειστείτε κάποια από μια φίλη με παιδιά κ.ο.κ.

Επίσης μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του παιδιού, κρεμώντας σερπαντίνες, τοποθετώντας μάσκες σε διάφορα σημεία αλλά και κατασκευές που ενδεχομένως θα φτιάξει το παιδί σας στο σχολείο.

Μπορείτε ακόμη να λάβετε μέρος στο τοπικό καρναβάλι ή απλά να το παρακολουθήσετε παρέα με τα παιδιά και τους φίλους τους.

Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, πηγαίνετε μια εκδρομή σε πόλεις όπου τηρούνται ακόμα τα αποκριάτικα έθιμα.

Βάλτε μάσκες και επισκεφτείτε φίλους και γνωστούς, τη γιαγιά και τον παππού! Απλά φροντίστε να ενημερώσετε από πριν για να μην τρομάξουν ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Κάντε ένα μασκέ πάρτι με φίλους, μικρούς και μεγάλους, φτιάξτε μερικές λιχουδιές, βάλτε τραγούδια για ξέφρενο χορό και απολαύστε τη γιορτή.

Ντυθείτε και βαφτείτε κι εσείς, ενδώστε στο κέφι των ημερών και μεταδώστε το στα παιδιά. Καλές Απόκριες!

Keywords
Τυχαία Θέματα