Οριστικό τέλος στις χρυσές βίζες
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση των golden visa από τον Απρίλιο του 2025, ένα χρόνο μετά την αρχική δήλωση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. Θεσπίστηκαν το 2013 από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, επιτρέποντας σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην Ισπανία μέσω σημαντικών επενδύσεων, όπως αγορά ακινήτου αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ, επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ σε ισπανικά κρατικά ομόλογα ή επένδυση 1 εκατομμυρίου ευρώ σε μετοχές ισπανικών
Αυλαία πέφτει για την εταιρεία Tupperware στην Ελλάδα, καθώς με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι θα δέχεται παραγγελίες για αγορά των προϊόντων της ως και τις 8 Ιανουαρίου 2025. «Ως Tupperware Ελλάδος, στα πλαίσια των ευρύτερων αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τη μητρική εταιρεία για όλες τις χώρες της Ευρώπης – αποφάσεις που καλούμαστε και εμείς με τη σειρά μας να ακολουθήσουμε –, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να δεχόμαστε παραγγελίες για αγορά των προϊόντων της εταιρείας μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2025» αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή. Ηδη η εταιρεία από τον περασμένο Αύγουστο είχε ενημερώσει το κοινό για την αποχώρησή της από την Ελλάδα.
{TITM}Πειραιώς: Η μεγαλύτερη μείωση κόστους κινδύνου{TITM}
Oι τράπεζες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία πέτυχαν τη μεγαλύτερη μείωση του δείκτη κόστους κινδύνου (Cost of Risk – COR) κατά το οικονομικό έτος 2023, με την Πειραιώς να καταγράφει τη σημαντικότερη πρόοδο. Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε μείωση του COR κατά 113 μονάδες βάσης (μ.β.), τη μεγαλύτερη μεταξύ όλων των τραπεζών. Αντίθετα, η Alpha Bank ήταν η μόνη ελληνική τράπεζα που κατέγραψε αύξηση του COR σε σύγκριση με το 2023, κυρίως λόγω της επίδρασης συναλλαγών πώλησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE). Κατά το εννεάμηνο του 2024, οι ελληνικές τράπεζες πέτυχαν περαιτέρω μείωση του COR, φτάνοντας τις 85 μονάδες βάσης, έναντι 92 μονάδων βάσης στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μείωση αυτή υποστηρίχθηκε κυρίως από την περαιτέρω μείωση του COR στην Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη βελτίωση σε σχέση με το 2023.
{TITM}Οι 44 «φορολογικοί παράδεισοι»{TITM}
Ελεγκτική ασυλία εξασφαλίζουν έλληνες και άλλοι ευρωπαίοι πολίτες για τις τραπεζικές καταθέσεις και τα εισοδήματα που είχαν το 2023 σε 44 χώρες οι οποίες δεν κοινοποιούν στοιχεία στην ΑΑΔΕ και στις άλλες φορολογικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα περιουσιακά στοιχεία των αλλοδαπών κατοίκων. Απόφαση που υπογράφουν οι Κωστής Χατζηδάκης και Χρίστος Δήμας καθορίζει τα αποκαλούμενα μη συνεργάσιμα κράτη στον φορολογικό τομέα για το φορολογικό έτος 2023. Πρόκειται για κράτη τα οποία δεν συμμετέχουν στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών, με στόχο την πάταξη της διακίνησης μαύρου χρήματος. Στη λίστα με τα 44 κράτη περιλαμβάνονται: Αγκόλα, Αϊτή, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερία, Aνγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Bανουάτου, Βασίλειο του Λεσότο, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γκαμπόν, Γκάνα, Γουιάνα, Γουινέα, Γουατεμάλα, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Καζακστάν, Καμπότζη, Κονγκό (Δημοκρατία του), Λευκορωσία, Λιβερία, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μπελίζ, Μποτσουάνα, Νίγηρας, Νικαράγουα, Ντομίνικα, Ονδούρα, Παλάου, Παναμάς, Σεϋχέλλες, Σιέρα Λεόνε, Τανζανία, Τόγκο, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Τζιμπουτί, Τσαντ, Φιλιππίνες, Φίτζι, Βιετνάμ, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Παπούα Νέα Γουινέα.
{TITM}Αντίστροφη μέτρηση για το «Σπίτι μου 2» {TITM}
Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», με τις αιτήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 15 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα επαναλανσάρεται φέτος με αλλαγές ως προς τα ηλικιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και ως προς την αξία του ακινήτου. Μέσω του προγράμματος, συνολικά 2 δισ. ευρώ πρόκειται να διοχετευθούν στην αγορά κατοικίας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρεθούν και τα αντίστοιχα ακίνητα που να πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα 20.000 δικαιούχοι, παρ’ όλα αυτά δεν είναι και τόσο εύκολος στόχος, καθώς και η τελική εξασφάλιση δανείου με επιδοτούμενο επιτόκιο συνιστά μια δύσκολη εξίσωση τόσο λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και λόγω της στενότητας της αγοράς κατοικίας ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί φέτος για τρίτεκνους και πολύτεκνους γονείς, όπου το δάνειο είναι άτοκο σε ποσοστό 75%, για ΑΜΕΑ και για γονείς δύο παιδιών συγκεκριμένων δήμων του Νομού Εβρου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σοκ στα βόρεια προάστια: Νεκρές βρέθηκαν η Λίμπερτυ Πολύζου και η κόρη της – Τι ερευνούν οι Αρχές;[βίντεο]
- Άνοιξαν οι ουρανοί στη Βρετανία: Εκκενώνονται πόλεις - Ματαιώνονται πτήσεις (βίντεο - φωτογραφίες)
- Σέλι: Η πρώτη φωτογραφία του 24χρονου που εντοπίστηκε σώος - Τα συγχαρητήρια Κικίλια
- Κατερίνα Καινούργιου σε Έλενα Τοπαλίδου: «Σε βρίσκω πιο γοητευτική από τον Νίκο Κουρή» – Δείτε πώς αντέδρασε
- Οι Αυστριακοί Σιδηροδρόμοι αναζητούν χιλιάδες εργαζόμενους
- Βρέθηκε ζωντανός ο 23χρονος σκιέρ που αγνοούνταν στο Σέλι, δάκρυα χαράς από τους συγγενείς – Είχε χάσει τον προσανατολισμό του
- Καλοκαιρία τέλος: Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και χιόνια - Τι λένε οι μετεωρολόγοι
- Πώς να αποτρέψετε το πλυντήριο πιάτων σας από το να γίνει «εστία» για το E-coli και τη σαλμονέλα
- JetBlue: Εντοπίστηκαν δύο σοροί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους
- Γουίλ Σμιθ: Η αινιγματική ανάρτηση για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο «Matrix»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Οριστικό τέλος στις χρυσές βίζες
- Αγριεύει ο καιρός με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας – Από πότε και για πόσο
- Τάσος Γιαννίτσης: Ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας μεγάλος statesman
- Χώρα παντοπωλείων…
- Σεισμός στο Θιβέτ: Η στιγμή που χτυπούν τα 6,8 Ρίχτερ (βίντεο)
- Sold out κηδείες
- Λάρισα: Με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον 39χρονο – Πληροφορίες ότι είναι ζωντανός
- Ρόδος: Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες – Διασώθηκαν 63 άτομα
- Ένα εκατομμύριο πωλήσεις στην Ευρώπη για το Toyota C-HR
- ΙCAP: Στους πιο κερδοφόρους ομίλους η Alter Ego Media
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Οριστικό τέλος στις χρυσές βίζες
- Λάρισα: Με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον 39χρονο – Πληροφορίες ότι είναι ζωντανός
- Ρόδος: Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες – Διασώθηκαν 63 άτομα
- Τάσος Γιαννίτσης: Ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας μεγάλος statesman
- Ένα εκατομμύριο πωλήσεις στην Ευρώπη για το Toyota C-HR
- Κεφαλονιά: Σκότωσαν και κρέμασαν γάτα γράφοντας «μπράβο» σε ταμπέλα
- Σεισμός στο Θιβέτ: Η στιγμή που χτυπούν τα 6,8 Ρίχτερ (βίντεο)
- Sold out κηδείες
- Αγριεύει ο καιρός με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας – Από πότε και για πόσο
- ΙCAP: Στους πιο κερδοφόρους ομίλους η Alter Ego Media
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γυναίκα στο Ηράκλειο πήγε να βάλει φωτιά στην πολυκατοικία της για να λύσει τα μάγια που της έκαναν
- Ολοκαίνουργιο, σε SUV αμάξωμα, το νέο Citroen C3 κάνει πασαρέλα
- Η Meta καταργεί το πρόγραμμα fact-checking στις ΗΠΑ - Η ανακοίνωση του Ζάκερμπεργκ
- Άνοιξαν οι ουρανοί στη Βρετανία: Εκκενώνονται πόλεις - Ματαιώνονται πτήσεις (βίντεο - φωτογραφίες)
- Ερντογάν: Η Τουρκία εργάζεται για να διατηρήσει τη Συρία ασφαλή
- Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και όλα τα ματς του Κυπέλλου έρχονται στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6
- Μέγαρο των Ηλισίων για θάνατο Ζαν-Μαρί Λε Πεν: «...ο ρόλος του ανήκει πλέον στην κρίση της Ιστορίας»
- Η Meta καταργεί το πρόγραμμα fact-checking στις ΗΠΑ
- Ανησυχητικά στοιχεία για το Ιράν: Εκτελέστηκαν 901 άνθρωποι το 2024 - Ανάμεσά τους 31 γυναίκες και 5 ανήλικοι