«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε»

Σε ένα διήμερο των μεγάλων εκπλήξεων ο Εθνικός στο πόλο γυναικών απέκλεισε τη Βουλιαγμένη στον ημιτελικό στα πέναλτι (ισοφαρίζοντας 12-12 τον κανονικό αγώνα ενώ έχανε με 12-8 τρία λεπτά πριν τη λήξη!) και στον τελικό ισοφάρισε στο τέλος (9-9) με την τερματοφύλακά του Ελένη Σωτηρέλη και πήρε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας του Ολυμπιακού με 4-2 στα πέναλτι.

«Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να περάσει λίγος χρόνος για να το συνειδητοποιήσουμε. Τεράστια επιτυχία για έναν τεράστιο σύλλογο

όπως είναι ο Εθνικός και αυτό μας δίνει τρομερή ικανοποίηση και είναι η ανταμοιβή των κόπων μας» μας είπε κρατώντας την κούπα στα χέρια της η τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας Ελένη Σωτηρέλη που άξιζε να την πάρει…σπίτι της. Καθώς η ίδια ισοφάρισε στο φινάλε και άρχισε τη διαδικασία των πέναλτι αποκρούοντας το χτύπημα της Νικόλ Ελευθεριάδου.

«Ήταν το πιο γλυκό γκολ στην καριέρα μου καθώς ήταν και το πρώτο. Το πίστευα ότι μπορώ να το κάνω και έτσι και αλλιώς ο κόουτς μου το λέει καιρό να το επιχειρήσω (γέλια). Όμως ως τερματοφύλακας θα διαλέξω ως κορυφαία στιγμή μου την απόκρουση στο πέναλτι.

Είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάμε ποτέ και μπορούμε να γυρίσουμε κάθε παιχνίδι και αυτό δείχνει ότι η ομάδα διαθέτει ισχυρές προσωπικότητες. Αφιερώνω το κύπελλο, στην ομάδα, την οικογένειά μου και γενικά τους δικούς μου ανθρώπους» συνεχίζει η Ελένη Σωτηρέλη και καταλήγει: «Ο Εθνικός είναι ιστορικό σωματείο και εκτός του ότι το σεβόμαστε οφείλουμε να προσπαθούμε για να χαρίζουμε τρόπαια στην ομάδα».

Λίγο πιο δίπλα ο προπονητής του Εθνικού Στέφανος Λέανδρος χαμογελάει όταν τον ρωτάμε εάν περίμενε το γκολ της Σωτηρέλη.

«Πλάκα κάνεις, εννοείται της το λέω εδώ και καιρό αλλά δεν το έπαιρνε απόφαση να…κατέβει φουνταριστή σε μια επίθεση. Φύλαγε το καλύτερο πάντως. Το φωνάζουμε καιρό πάντως να το επιχειρήσει» μας λέει ο προπονητής του Εθνικού και μας αποκαλύπτει τις είπε στις παίκτριες του πριν τον τελικό.

«Κορίτσια εδώ που φτάσαμε είναι ένα παιχνίδι. Απέναντί μας έχουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα αλλά μπορούμε. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω τη χαρά μου και την ικανοποίησή μου για τα κορίτσια. Υπάρχει η αύρα του Εθνικού και μπορεί να έχει μείνει λίγο πίσω σε τίτλους, αλλά αν ξύσεις λίγο το παρελθόν το χρυσάφι βγαίνει αμέσως και οι κοπέλες ξέρουν που βρίσκονται» λέει ο Στέφανος Λέανδρος που ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το διήμερο των θαυμάτων:

«Ναι θέλει λίγο χρόνο αν και το καταλάβαμε. Ήταν πολύ σημαντικό ότι επικράτησε επί δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων με τον Ολυμπιακό να έχει παίξει στον τελικό της Ευρωλίγκας. Διαχειριστήκαμε καλά την πίεση και κάθε στιγμή του παιχνίδιου, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και δικαιωθήκαμε» λέει και χαμογελάει όταν του αναφέρουμε το όνομα του μεγάλου Γιώργου Μορφέση που έχει γράψει ιστορία ως προπονητής της Εθνικής γυναικών (με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη το 2011) αλλά είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον Αυτοκράτορα Εθνικό την εποχή που σάρωνε τους τίτλους στην αρχή της δεκαετίας του 1980 και τώρα είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

«Με το Γιώργο γνωριζόμαστε τόσα πολλά χρόνια που αρκεί ένα νεύμα ή ένα βλέμμα και έχουμε συνεννοηθεί (γέλια). Τρομερός άνθρωπος, ήρεμη δύναμη. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του σε όλα. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω βέβαια και την μεγάλη συμβολή των συνεργάτιδων μου Κατερίνα Οικονομοπούλου, και Αγγελική Γερόλυμου.

Φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο που μας στηρίζει οικονομικά και ηθικά τον κο Κολοβό, ξέρει αυτός καλύτερα από όλους τι έχει πετύχει».

Με τη λήξη του τελικού στην απονομή κατέβηκαν από την κερκίδα και όλα τα κορίτσια από τις ακαδημίες της ομάδας για να πανηγυρίσουν. Μια δουλειά συστηματική που γίνεται στον Εθνικό και έχουν βγει ταλέντα με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την πρώτη σκόρερ του φάιναλ φορ με 10 τέρματα, Αριάδνη Καραμπέτσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα