Ολυμπιακός – Νόρτζελαντ 1-1: Ο Ελ Αραμπί ειναι εδώ, οι ερυθρόλευκοι του Μαρτίνεθ έρχονται…

Λένε πως τα φιλικά είναι για τους προπονητές και τους… πανηγυριτζήδες του καλοκαιριού. Όσους βιάζονται να χρίσουν πρωταθλητές και να μοιράσουν υποσχέσεις. Η ουσία; Για τον Ολυμπιακό που έχει μπει ήδη σε μια νέα εποχή με την σφραγίδα των Κορδόν-Μαρτίνεθ το ουσιαστικό είναι να «χτιστεί» σωστά και μεθοδικά. Με πλάνο. Και έως τότε; Η δουλειά στην Αυστρία με τα φιλικά όπως αυτό που μόλις τελείωσε απέναντι στη Νόρτζελαντ να δίνει «τροφή» για τις

επόμενες προπονήσεις και τους επόμενους στόχους.

Βλέπετε το 1-1 με τη Νόρτζελαντ που είναι στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της καθώς στις 24 του μήνα έχει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Δανίας με την Βιμποργκ αφήνει τον Μαρτίνεθ με αρκετά «μπράβο» και πολύ δουλειά (έτσι και αλλιώς) για τη συνέχεια.

Συνάμα δίνει συνέχεια στο «καλώς τον και πάλι» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός killer που έχει μπει με φούρια στην προετοιμασία και ήδη στο δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού έγραψε το 3Χ3. Σκόραρε στο 1-1 με τους Δανούς όπως είχε κάνει και στα δύο γκολ με τους Τσέχους, στο 2-1 επί της Σλοβάτσκο.

Μαζί με τον Ελ Αραμπί ο Μαρτίνεθ κρατά και την προσπάθεια των παικτών του στο 4-2-3-1 που εφάρμοσε ξανά και το είδε να λειτουργεί αρκετά καλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που η ομάδα έβγαλε πίεση στον αντίπαλο. Σφιχτή ανασταλτικά θα μπορούσε να είχε αποφύγει το 1-0 των Δανών από το λαθος του Ροντινέι. Όμως είπαμε, είναι ακόμη Ιούλιος, φιλικά που παίζουν ρόλο μόνο για τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο προπονητής. Για έναν Ολυμπιακό που όσο περνάνε οι μέρες αλλάζει. Και στο επόμενο φιλικό θα δούμε λογικά και τους Ιμπόρα και Κίνι.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ροντινέι, Ρέτσο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ, με τον Μπουχαλάκη να παίρνει θέση στο «6», τον Χουάνγκ στο «8» και τον Κώστα Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στο δεξιό άκρο της επίθεσης ο Μπιελ, αριστερά ο Μασούρας και στην εμπροσθοφυλακή ο Ελ Αραμπί.

Νορτζελαντ: Α. Χάνσεν, Βίλαντσεν, Κ. Χάνσεν, Γιένσεν-Αμπέου, Φρέσε, Τβέρσκοβ, Σβένσον, Ντιομαντέ, Μ. Χάνσεν, Ίγκβαρτσεν και Οσμάν.

Ξεκίνημα με πίεση ψηλά από τον Ολυμπιακό

Όπως και στο φιλικό με την Σλοβάτσκο έτσι και τώρα οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με διάθεση να πιέσουν ψηλά την άμυνα των Δανών.

Πίεση η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τα λάθη των αμυντικών της Νόρτζελαντ και τα αρκετά κερδισμένα στημένα, από τα οποία προήλθε και η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού με τον Μασούρα στο 14′.

Κύρια απειλή οι στατικές φάσεις

Το πρώτο 25λεπτο κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να αναπτύσσονται κυρίως από τα πλάγια, με τον Ροντινέι να είναι αρκετά δραστήριος για τον Ολυμπιακό έχοντας αρκετά ανεβάσματα από τα δεξιά, με τους δύο «μονομάχους» να ψάχνουν τον τρόπο που θα «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα.

Έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης είχαν οι στημένες μπάλες, τις οποίες απομάκρυναν οι δύο άμυνες δίχως προβλήματα.

Άνοιξαν το σκορ από την «άσπρη βούλα» οι Δανοί

Χωρίς ουσιαστικά να έχει απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού, η Νόρτζελαντ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Πιο συγκεκριμένα ο Ροντινέι μάρκαρε άτσαλα τον Ντιομάντε με τον ρέφερι της αναμέτρηση να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Ίγκβαρτσεν ευστόχησε από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0 για τη Νόρτζελαντ,σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ισοφάριση για τον Ολυμπιακό με τον συνήθη ύποπτο

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έψαξαν γρήγορα γρήγορα την ισοφάριση στην επανάληψη και το πέτυχαν με το καλησπέρα.

Η πίεση των «ερυθρόλευκων» απέφερε καρπούς, με τον Μασούρα να κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή και να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, με τον Ελ Αραμπί στη συνέχεια να παίρνει το ριμπάουντ μετά την παρέμβαση του αντίπαλου κίπερ και με κοντινή κεφαλιά σε άδειο τέρμα να κάνει το 1-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα