Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατα τόπους και φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Απο το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους απο το λιμάνι του Λαυρίου.

Απο τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες που
πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει μεγάλο τμήμα της χώρας με τα φαινόμενα να έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Κύρια χαρακτηριστικά, οι χιονοπτώσεις, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι.

Στο νομό Έβρου σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι τοπικές αρχές, εξαιτίας των πλημμυρών.

Λόγω της αυξημένης στάθμης του νερού στον ποταμό, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στον επαρχιακό δρόμο Παραδήμης-Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Τραύου (περιοχή Νέας Καλλίστης), Τραύου (γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης, Λοφάριου - Στρύμης και Διώνης - Αετοκορυφής.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων διακόπηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο Ιάσμου (νομού Ροδόπης) έως τον κόμβο Βαφέικων (νομού Ξάνθης), στην επαρχιακή οδό Ποταμιάς - Μάνδρας - Ξάνθης , καθώς επίσης και στον οδικό άξονα των ελληνοτουρκικών συνόρων (μέσω συνοριακού Σταθμού Καστανέων), καθώς η γέφυρα Αδριανουπόλεως, στο τουρκικό έδαφος, κατακλύστηκε από νερά.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στον Δήμο Πύλης Τρικάλων παραμένουν αποκλεισμένα 22 δημοτικά διαμερίσματα και στο Δήμο Καλαμπάκας, άλλα 30, ενώ, για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή Μαύρικα, του Δήμου Καρδίτσας, υπερχείλισε τοπικό ρέμα, πλημμυρίζοντας ακατοίκητες γεωργικές εκτάσεις, αποκλείστηκαν αμνοερίφια σε ποιμνιοστάσιο, ενώ πλημμύρισαν και γεωργικές εκτάσεις, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλέτζη.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος υδάτων στον οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός και να μεταφερθούν στην Καρδίτσα, για προληπτικούς λόγους, 35 σκηνίτες. Από την κακοκαιρία διακόπηκε επίσης, η ηλεκτροδότηση και η σταθερή τηλεφωνία σ' ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας και στους οικισμούς Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλας, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό.

Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, ενώ σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δύο μέτρα και
Keywords
Τυχαία Θέματα