Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι «Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ»

Στην εκδήλωση κοπής πίτας της Β3 Δ.Ε.Ε.Π. και της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Νότιου Τομέα Αθηνών Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Αργυρούπολη βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι χώροι της Β’ Αθηνών του φαίνονται αρκετά οικείοι από την πολιτική του διαδρομή, καθώς συμπληρώνει 20 χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο, ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Της παράταξης

που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, της παράταξης που κράτησε όρθια τη χώρα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες αυτά τα τέσσερα χρόνια που μάς πέρασαν, ώστε να μπορούμε να κοιτάμε με αυτοπεποίθηση και με αξιοπρέπεια τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε: Ναι, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, η χώρα είναι «πιο ισχυρή οικονομικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά, πιο συνεκτική κοινωνικά», υπογραμμίζοντας ότι είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα και σοβαρά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία, στον επιθετικό γείτονα, στις μεγάλες προσφυγικές πιέσεις και στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παγκοσμίως που έχουμε δει εδώ και σαράντα χρόνια.

«Κι όμως, απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις καταφέραμε και σταθήκαμε κοντά στους πολίτες, πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θυμηθείτε τα χρόνια της πανδημίας και πως στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, ξοδεύοντας παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια» πρόσθεσε.

Η κρίσιμη κάλπη και το δίλημμα των εκλογών

«Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει το μήνυμα τού ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γαλάζια στελέχη.

Όσο για το δίλημμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν είναι «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», «κοινωνική δικαιοσύνη ή αυταρχισμός», κάποια αφηρημένα πράγματα τα οποία ακούω από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Τα πράγματα είναι απλά» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν «θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα πάμε πίσω; Θα κατοχυρώσουμε όλα τα κεκτημένα αυτής της τετραετίας, πρωτίστως τους χαμηλότερους φόρους, ή θα ξαναβρεθούμε με μια κυβέρνηση που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη, όπως το έκανε μεταξύ του 2015 και του 2019; Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας όπως το κάναμε με μεγάλη επιτυχία ή θα ξανακάνουμε τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι»; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις σε εξοπλισμούς ή θα παραδοθούμε σε άλλες γεωπολιτικές αναζητήσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε χώρες μέλη του δυτικού κόσμου;».

«Και τελικά, και το πιο σημαντικό: ποιός πρέπει να κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτό είναι το τελικό ερώτημα το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες της άνοιξης» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα