Με προσωρινό ποδηλατόδρομο στη Γ΄ Σεπτεμβρίου η Πανεπιστημίου θα γεμίσει ποδήλατα

Ο ποδηλατόδρομος της Πανεπιστημίου μπορεί να γίνει απόλυτα λειτουργικός και περισσότερο χρήσιμος αν δημιουργηθεί – τώρα όμως, άμεσα, χθες – ένας «προσωρινός» ποδηλατόδρομος και στη Γ’ Σεπτεμβρίου.

Σε περίπου 2 χρόνια με βάση όσα εξήγγειλε προσφάτως το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει ολοκληρωθεί ο βόρειος ποδηλατόδρομος Γκάζι – Κηφισιά, ο οποίος θα περνάει και από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου. Δηλαδή ο ποδηλατόδρομος της Πανεπιστημίου θα «κουμπώσει» τότε στο ποδηλατόδρομο Γκάζι – Κηφισιά, στο ξεκίνημά του.

Γιατί όμως ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να περιμένει

έως τότε; Γιατί δεν προχωράει τώρα στη δημιουργία ενός "πρόχειρου" ποδηλατόδρομου στη Γ΄Σεπτεμβρίου με τον ίδιο οικονομικό τρόπο (διαγράμμιση, πλαστικά κολωνάκια, βάψιμο οδοστρώματος) όπως το έκανε και στην Πανεπιστημίου;

Ούτως ή άλλως στον ίδιο δρόμο μετά από περίπου 2 χρόνια ο ποδηλατόδρομος θα κατασκευαστεί και θα είναι μόνιμος.

Άλλωστε τώρα ο Δήμος Αθηναίων μπορεί ταχύτατα να προχωρήσει στις διαδικασίες χάρη στις διευκολύνσεις που παρέχει η Πολιτεία λόγω του κορωνοϊού.

Σε τι θα βοηθούσε αυτό τον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου; Ίσως το σημαντικότερο είναι ότι η άμεση δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου στη Γ’ Σεπτεμβρίου θα κάνει απολύτως λειτουργικό και περισσότερο χρήσιμο τον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου. Ο ποδηλατόδρομος της Πανεπιστημίου θα σταματήσει να είναι αποκομμένος και θα συνδέσει άμεσα τις γειτονιές με το Κέντρο.

Δείτε ποια θα είναι τα πολλαπλά οφέλη από τη δημιουργία ενός "προσωρινού" ποδηλατοδρόμου στην Γ' Σεπτεμβρίου:

-Η σύνδεση του ήδη υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου της Πανεπιστημίου με έναν νέο στην Γ΄Σεπτεμβρίου θα έφερνε πολλά, μα πάρα πολλά ποδήλατα στο Κέντρο. Ας μην λησμονείται ότι η Γ΄Σεπτεμβρίου καταλήγει στην Κυψέλη και στα Κ.Πατήσια. Στη καρδιά των γειτονιών της Αθήνας.

-Η δημιουργία "προσωρινού" ποδηλατόδρόμου στη Γ΄ Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να προετοιμάσει "το έδαφος" για την κατασκευή του μόνιμου ποδηλατόδομου στην ίδια οδό σε 1-2 χρόνια.

-Η Γ’Σεπτεμβρίου δεν έχει μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους. Πολύ μεγάλο κομμάτι της έχει μόλις 1 λεωφορειακή γραμμή.

-H απόσταση της Πανεπιστημίου από τη Γ' Σεπτεμβρίου είναι μόλις μερικά μέτρα.

-Θα κάμψει τις όποιες αντιδράσεις για την ποδηλατοδρόμηση Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα