Ισραήλ: Νέα χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Νέα εκτεταμένη εισβολή στο έδαφος της Γάζας πραγματοποίησαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, όπως φαίνεται και σε νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής από τον εκπρόσωπος των IDF.

Σύμφωνα με τους Times of Israel στόχος της επιδρομής ήταν η γειτονιά Shuja’iyya στην ανατολική Γάζα.

כוחות חי»ר, שיריון והנדסה בפיקוד עוצבת ‘געש׳ (36) ובליווי של כטמ»מים ומסוקי קרב של צה»ל פשטו ביממה האחרונה פשיטה במרכז רצועת עזה. כחלק מהפשיטה, כלי טיס וארטילריה של צה״ל תקפו מטרות של ארגון הטרור חמאס בשכונת

סג’עיה וברחבי הרצועה >> pic.twitter.com/9UafFCL3qA

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson) October 27, 2023

Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι περιορισμένης έκτασης επιδρομές θα μπορούσαν να αποτελούν πρόβα χερσαίας εισβολής, στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Ντανιέλ Χαγκάρι περιγράφει ότι στην επιχείρηση στη Γάζα συμμετείχαν δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένα με την από αέρος συνδρομή ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως λένε αναλυτές πρόκειται για μια επιχείρηση με εγγυς αεροπορική υποστήριξη που εφαρμόζεται όταν έχεις μονάδες πεζικού που χρειάζονται διαρκώς υποστήριξη από τον αέρα με ελικόπτερα ή drones.

Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο, ήταν αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων.

«Οι δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή στο τέλος της αποστολής και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας» προσθέτει ο εκπρόσωπος των IDF.

תיעוד של מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן, ומפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, במרכז האש של פיקוד הדרום: pic.twitter.com/gW6G33Mvb7

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson) October 27, 2023

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα βίντεο από τις ανακοινώσεις του διοικητή της 36ης Μεραρχιας αλλά και από την παρουσία στο κέντρο επιχειρήσεων του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης και του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

במסגרת הפעילות הכוחות תקפו עשרות מטרות טרור, ביניהן עמדות לשיגור טילי נ״ט ומפקדות מבצעיות, וכן מחבלים של ארגון הטרור חמאס.

הכוחות יצאו מהמרחב בסיום המשימה ואין נפגעים לכוחותינו.

תיעוד מהחמ״ל הקדמי באוגדה 36: pic.twitter.com/XCzWsxyVOp

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson) October 27, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα