Νέγρος του Μοριά: «Μαύρος που τα χώνει και βαστάει κομπολόι – Υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα»

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Νέγρος του Μοριά που εκπροσωπεί τη νέα γενιά τραγουδιστών στη χώρα. Ο τράπερ Νέγρος του Μοριά δηλώνει τραμπέτης, έχοντας παντρέψει, όπως αναφέρει, την τραπ με τη ρεμπέτικη μουσική.

Ο Νέγρος του Μοριά μίλησε στην εκπομπή για την πορεία του στη μουσική και όσα βιώνει στην ελληνική καθημερινότητα.

«Είμαι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα»

«Αρέσει το τραμπέτικο στα πιτσιρίκια γιατί

είναι κάτι καινούργιο. Όπως και εγώ είμαι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Μαύρος που ‘χώνει’ ελληνικά και τον λένε Νέγρο του Μοριά, βαστάει κομπολόι και όλα αυτά… είναι εκτός! Λέγομαι έτσι γιατί ο Κολοκοτρώνης είναι μάγκας και τον έμαθα από το δημοτικό! Μου είχε κολλήσει εκεί η βελόνα! Το Νέγρος του Μοριά είναι σαρκαστικό και εγώ είμαι νέγρος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε με μερικές λεπτομέρειες για τη ζωή του και την καταγωγή του. «Γεννήθηκα στους Αμπελόκηπους και οι γονείς μου είναι από την Γκάνα. Έχω γεννηθεί εδώ, τα πάντα… Βαφτίσια, απολυτήρια, μπουγιουρντί, τα έχω πάρει όλα, πληρώνω φόρους, κόβω τιμολόγιο αλλά ταυτότητα δεν έχω! Αν όμως δεν πληρώσω κάποιον φόρο θα μου… σκάσει μήνυμα ‘για πλήρωσε τον φόρο γιατί κάποιοι πεινάνε’. Περιμένω να πάρω την ταυτότητα όπως περιμένεις σε ουρά στο ΙΚΑ» είπε ο Νέγρος του Μοριά.

«Νιώθεις ότι σε βγάζουν στην απ’ έξω»

Τέλος, εξέφρασε το παράπονό του, τονίζοντας: «Είναι πάρα πολύ απλό, δεν χρειάζεται να σκέφτομαι τι μου λείπει. Δικαίωμα ψήφου δεν έχω, κάθε πόσα χρόνια πρέπει να πηγαίνω πάλι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και να ανανεώνω το διαβατήριο μου. Πάει πάλι όλο αυτό, μαζεύουμε ένα τσουβάλι χαρτιά και πάμε πάλι από την αρχή. Νιώθεις ότι σε βγάζουν στην απ’ έξω και όταν είσαι στην απ’ έξω μαζεύεσαι» πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, ο Νέγρος του Μοριά στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Με αφορμή τις δύο επικείμενες συναυλίες του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το ‘θρασύτατο live’ όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Νέγρος του Μοριά δήλωσε πως είναι ο καλύτερος showman, ενώ κλείνοντας φρόντισε να θυμίσει σε όλους πως ‘υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα’.

Ποιος είναι ο Νέγρος του Μοριά

Ο Νέγρος του Μοριά, γνωστός και ως Black Morris (ελεύθερη μετάφραση του «Νέγρος του Μοριά»), είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες ράπερ που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που προσωποποιεί το κέντρο της Αθήνας του 21ου αιώνα, μιλώντας εκ μέρους της προσβεβλημένης νεολαίας του και συνομιλώντας μαζί της, με τον προσωπικό του επίμονο κομπασμό.

Γεννημένος από Γκανέζους γονείς στην οικονομικά υποβαθμισμένη αθηναϊκή συνοικία των Αμπελοκήπων, και μεγαλώνοντας στην παραμελημένη γειτονιά της Κυψέλης (και στα πέριξ αυτής), ο Black Morris έκανε τα πρώτα του δοκιμαστικά βήματα στον κόσμο της ελληνικής ραπ στο πλευρό του θρυλικού MC Τάκι Τσαν.

Το 2014 το Thessaloniki Hip Hop Festival έδωσε στον Black Morris τον τίτλο του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη της Χρονιάς. Το 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, μια ανεξάρτητη παραγωγή με τίτλο H.E.A.L.T.H. (How Economy And Love Tortured Humanity).

Keywords
Τυχαία Θέματα