Ισραήλ – Χαμάς: «50 νεκροί Ισραηλινοί όμηροι από τους βομβαρδισμούς»

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπέιντα, δήλωσε ότι η οργάνωση εκτιμά ότι περίπου 50 Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 21 νεκρούς ομήρους, ανάμεσά τους και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

«Σύμφωνα με τις ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, περίπου 50 σιωνιστές όμηροι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών και σφαγών» είπε ο Ουμπέιντα, σύμφωνα με το ria novosti.

Στη Μόσχα αντιπροσωπεία της Χαμάς

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

Η Ζαχάροβα δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν αυτές οι αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, που επικαλείται μια πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, στη Μόσχα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

«Καλώς ήρθατε στις πύλες της κόλασης» – Νέες απειλές της Χαμάς προς το Ισραήλ

Μετά την πρώτη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ απειλούν ότι η απάντηση στους Ισραηλινούς, σε ενδεχόμενη ευρείας κλίμακας χερσαία επιδρομή, θα είναι «κόλαση επί της Γης».

Ο Hazem Qasam, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε στο Al-Monitor: «Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να απειλεί με χερσαίες επιχειρήσεις και να επιδεικνύει τη μεγάλη στρατιωτική του δύναμη στα σύνορα.

Το κίνημά μας παίρνει αυτές τις απειλές στα σοβαρά και τα μέλη μας είναι πλήρως προετοιμασμένα να δείξουν στον ισραηλινό στρατό και στον κόσμο νέες εκπλήξεις όσον αφορά τις δυνατότητες και την ανθεκτικότητα».

Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ έχει επιχειρήσει να καταπολεμήσει τη Χαμάς εντός της Γάζας και στο παρελθόν, με μια χερσαία εισβολή το 2008 και πολλαπλές επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις το 2014. Ωστόσο, υπέστη σημαντικές απώλειες σε αυτές τις επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα