Ισως κάποιοι να τον αναπολούν…

Προ ετών πέρασε από τα μέρη μας και φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ντάνιελ Χάκετ. Μαχητής, ασυμβίβαστος στο παρκέ, δυναμικός, μάλλον δεν συνέχισε επειδή λαβώθηκε σοβαρά. Αγαπήθηκε και γι’ αυτό τιμήθηκε όταν επέστρεψε ως αντίπαλος των Ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ. Στην πορεία, ωστόσο, ξεπέρασε το πρόβλημα και επανήλθε αυτό που λέμε «δριμύτερος»! Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Επειδή ενημερώθηκα πως ο αμερικανός φόργουορντ (σύμφωνοι, Ιταλός πλέον) στα  36 προς

37 του χρόνια ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Βίρτους Μπολόνια. Δηλαδή, πρόκειται να βρίσκεται στη μητρόπολη του ιταλικού μπάσκετ έως το 2026. Πόσο θα είναι τότε ο Χάκετ; 39 ετών! Αλλά η θέληση να παίζει κάποιος μπάσκετ μάλλον δεν έχει ηλικία! Και ανταμείβεται για την προσπάθειά του.

Τι δίνει ο Πετρούσεφ

Πηγαίνω πίσω και στις αρχές της εβδομάδας, όταν και είχαμε τη Δευτέρα το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό για την ελληνική Α1. Τι μου έκανε εντύπωση; Πόσο καλός στο παρκέ ήταν ο Πετρούσεφ.

Σχεδόν… απελευθερωμένος έμοιαζε ο σέρβος σέντερ που δεν είναι ακριβώς το στυλ του Μιλουτίνοφ ούτε του Φαλ. Μπορεί να παίζει και έξω, ενώ διαθέτει αξιόλογο σουτ από μακρινή απόσταση. Ο Πετρούσεφ ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 18 πόντους,  αλλά όπως μου είπε ο συνεργάτης μου που παρακολουθεί στενά το μπάσκετ, στην ουσία είχε συμμετοχή σε 26 πόντους της ομάδας του. Γιατί είπαμε, είναι και καλός πασέρ ο Πετρούσεφ.

Το… πράσινο δίδυμο

Πάω, τώρα, στο άλλο στρατόπεδο: ο  Παναθηναϊκός έχει πλέον το πάνω χέρι και άρα και το πλεονέκτημα έδρας, αφού ο εξτρά γύρος που από εφέτος καθιερώθηκε, μάλλον δεν θα αλλάξει την κατάσταση στην κορυφή. Ποιοι οδηγούν το Τριφύλλι; Δύο παίκτες που κανείς δεν υπολόγιζε στην αρχή της σεζόν. Ο ένας είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Τον είχαν… φευγάτο, δεν βρέθηκε ομάδα να του προσφέρει συμβόλαιο και από εκεί που πέρυσι ήταν μια του ύψους και μια του βάθους ο λιθουανός γκαρντ, σε τούτη τη σεζόν ξεχωρίζει για το καταπληκτικό του σουτ και δη το τρίποντο που συνήθως βρίσκει στόχο. Ο Γκριγκόνις αγωνίζεται πολύ, ενώ το κλειδί στην ομάδα του Αταμάν είναι ο Τζέριαν Γκραντ. Ναι, τον είχαμε παρακολουθήσει και προ τριετίας με τη φανέλα του Προμηθέα, ας είμαστε όμως ειλικρινείς: κανείς δεν τον πολυπρόσεξε. Ηρθε ως συμπληρωματικός (παραπάνω θόρυβο έκανε το καλοκαίρι ο Γκάι) και παρέμεινε, δίνοντας πολλά σε άμυνα και επίθεση. Σημειώνω πως ήδη έχει γίνει ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Στροφή στα ταλέντα

Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ό,τι καλύτερο υπάρχει από τη γαλλική αγορά, η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε γερά για την απόκτηση ενός νεαρού ταλέντου της Λιλ. Πρόκειται για τον Γιανίκ Λορό. Είναι 18 ετών και είναι ο κορυφαίος στόπερ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Με τον παίκτη είχε συμφωνήσει αρχικά η Σίτι του Γκουαρντιόλα αλλά από τη στιγμή που έμπλεξε με το θέμα του FFP, έκανε πίσω. Κίνηση έχει κάνει και  η Ρεάλ, αλλά η Παρί προβλέπεται να δώσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θέλει η Λιλ για να τον κάνει δικό της. Ολο αυτό μου δείχνει ότι ίσως υπάρχει αλλαγή στην τακτική στα μεταγραφικά της Παρί – αφήνει πίσω της τα μεγάλα αστέρια της Ευρώπης που έως τώρα δεν έχουν αποδώσει παρά στο ελάχιστο.

Τερίμ στο ΟΑΚΑ και αποθέωση

Επιστρέφω στις μπασκετικές εγκαταστάσεις που αποτελούν το σπίτι του Παναθηναϊκού. Για δεύτερη φορά εμφανίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες εκεί ο Φατίχ Τερίμ. Ισως δεν είναι ο τούρκος κόουτς ο πλέον φανατικός φίλος του μπάσκετ, ωστόσο θέλει να αποκτήσει σύνδεση με το κοινό του Τριφυλλιού. Είναι επικοινωνιακός ο Τερίμ. Κανείς δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει. Χειροκροτήθηκε έντονα. Ενας σταρ ανάμεσα στον κόσμο και όλοι οι φωτογράφοι  τον… σημάδευαν με τις μηχανές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα