ΗΠΑ: Πρόωρη αποφυλακίση για την Gypsy Rose – Συμμετείχε στη δολοφονία της μητέρα της με σύνδρομο Μινχάουζεν

Η Gypsy Rose Blanchard αποφυλακίστηκε με αναστολή το πρωί της Πέμπτης 27/12, αφού εξέτισε οκτώ χρόνια για τη δολοφονία της μητέρας της, η οποία συνέβη το 2015.

Η Blanchard είχε καταδικαστεί αρχικά σε 10 χρόνια φυλάκισης αφού δήλωσε ένοχη για τον φόνο της μητέρας της, Dee Dee, η οποία ισχυρίστηκε ότι την κακοποιούσε κάνοντάς την σκόπιμα άρρωστη.

Gypsy Rose Blanchard has been released from prison.

pic.twitter.com/avAuz1SjVM

Pop Crave (@PopCrave) December 28, 2023

Αυτό που αρχικά φαινόταν να είναι ένα σχέδιο απάτης που πήγε στραβά, εξελίχθηκε γρήγορα  σε μια ιστορία κακοποίησης.

Στη δίκη, η ίδια ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου και είχε κατασκευάσει ότι η Blanchard είχε ασθένειες, όπως λευχαιμία, άσθμα και μυϊκή δυστροφία.

Η ιστορία που ενέπνευσε τη σειρά του Hulu

Η Blanchard και ο τότε φίλος της, Nicholas Godejohn, συνωμότησαν για να δολοφονήσουν τη μητέρα της κοπέλας, με τον Godejohn να τη μαχαιρώνει και να τη σκοτώνει στο σπίτι της.

Εκείνος καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού σε ισόβια κάθειρξη ενώ η Blanchard είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Φωτογραφία: CBS

Η Blanchard, σήμερα 32 ετών, συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της δίκης της και έγινε το θέμα της σειράς του Hulu «The Act», με πρωταγωνιστή τον Joey King, καθώς και ενός ντοκιμαντέρ του HBO με τίτλο «Mommy Dead and Dearest».

Το Lifetime θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου το «The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard», με μια αποκλειστική συνέντευξη της από τη φυλακή.

Σε νέα συνέντευξή της στο People, η Blanchard δήλωσε ότι μετανιώνει για τη δολοφονία της μητέρας της.

«Κανείς δεν θα με ακούσει ποτέ να λέω ότι χαίρομαι που πέθανε ή ότι είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Το μετανιώνω κάθε μέρα», είπε.

«Δεν της άξιζε αυτό. Ήταν μια άρρωστη γυναίκα και δυστυχώς δεν ήμουν αρκετά μορφωμένη για να το δω αυτό. Της άξιζε να είναι εκεί που είμαι εγώ, να κάθεται στη φυλακή και να εκτίει ποινή για εγκληματική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Φωτογραφία: People

Όπως είπε στο People, ελπίζει να μάθουν και άλλοι από την κατάστασή της.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέσεις κακοποίησης δεν καταφεύγουν σε φόνο. Μπορεί να φαίνεται ότι κάθε δρόμος είναι κλειστός, αλλά υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος. Κάντε οτιδήποτε, αλλά μην ακολουθήσετε αυτή την πορεία».

Ποια είναι η Gypsy Rose Blanchard και τι έκανε η μητέρα της;

Η Gypsy Rose Blanchard δήλωσε ένοχη για φόνο δευτέρου βαθμού για το ρόλο της στη δολοφονία της Clauddine Dee Dee Blanchard.

Η Dee Dee δήλωσε ότι η κόρη της έπασχε από πολλαπλά ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και της μυϊκής δυστροφίας και το κατέγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αναρτήσεις στην κοινή τους σελίδα στο Facebook δημιούργησαν την εντύπωση μιας στοργικής μητέρας και της άρρωστης κόρης της.

Ωστόσο, η τελευταία ανάρτηση δημιούργησε πανικό, καθώς έγραφε «Αυτή η @@@ είναι νεκρή».

Αφού οι ανήσυχοι «φίλοι» τους στο Facebook κάλεσαν την αστυνομία, η Dee Dee βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της και η Blanchard δηλώθηκε ως αγνοούμενη.

Η αστυνομία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εκείνη την εποχή η Blanchard δημοσίευσε αυτά τα μηνύματα από το σπίτι του τότε φίλου της στο Ουισκόνσιν – λιγότερο από 600 μίλια μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Αρχικά, οι Αρχές πίστευαν ότι ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά η Gypsy ήταν σε θέση να περπατάει χωρίς βοήθεια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Gypsy υποστήριξε ότι ήταν θύμα κακοποίησης και ότι η μητέρα της είχε μια ψυχολογική πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου και την ωθούσε να επινοεί ιατρικές κρίσεις και να υποβάλλει την κόρη της σε αχρείαστες ιατρικές θεραπείες.

Ο Godejohn είπε στην αστυνομία ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την Dee Dee Blanchard κατόπιν αιτήματος της Gypsy, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που του έδωσε. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, συν 25 χρόνια για ένοπλη εγκληματική δράση. Αργότερα ζήτησε νέα δίκη, αλλά απορρίφθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα