L’Oréal: H χρυσή κληρονόμος της γίνεται η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ.

Η Francoise Bettencourt Meyers έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο για την χρυσή κληρονόμο της L’Oréal.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index η περιουσία της εκτινάχθηκε στα 100,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη.

Παρά το κέρδος, η περιουσία της Bettencourt Meyers εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του Γάλλου συμπατριώτη Bernard Arnault, ιδρυτή της εταιρείας πολυτελών

ειδών LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, ο οποίος ήταν δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη με 179,4 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το κλείσιμο της Τετάρτης. Η αυξανόμενη κυριαρχία της Γαλλίας στο λιανικό εμπόριο πολυτελείας έχει δημιουργήσει πολλές άλλες εξαιρετικά πλούσιες οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης αυτής πίσω από την Hermes International SCA, που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία της Ευρώπης, και των αδελφών Wertheimer που κατέχουν τη Chanel.

Η 70χρονη πλέον Bettencourt Meyers, είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L’Oréal, μιας παγκόσμιας εταιρείας αξίας 241 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην οποία αυτή και η οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 35%. Οι γιοι της, Jean-Victor Meyers και Nicolas Meyers, είναι επίσης διευθυντικά στελέχη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1909 από τον παππού της Bettencourt Meyers, Eugene Schueller, για την παραγωγή και την πώληση μιας βαφής μαλλιών που είχε αναπτύξει.

Η Bettencourt Meyers κρατά τη ζωή της ιδιωτική, αποφεύγοντας τη λαμπερή κοινωνική ζωή που αναζητούν πολλοί πλούσιοι του κόσμου. Έχει γράψει δύο βιβλία – μια πεντάτομη μελέτη της Βίβλου και μια γενεαλογία των Ελλήνων θεών – και είναι γνωστή για το ότι παίζει πιάνο για ώρες κάθε μέρα.

Ανάκαμψη μετοχών

Ως μοναχοπαίδι, η Bettencourt Meyers απέκτησε τον προσωπικό της πλούτο μετά τον θάνατο της μητέρας της, Liliane Bettencourt, το 2017, με την οποία είχε κατά καιρούς αμφιλεγόμενη σχέση.

Η L’Oréal αναπτύχθηκε γρήγορα τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας, αλλά δέχτηκε πλήγμα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όταν οι άνθρωποι που ήταν υπό lockdown χρησιμοποιούσαν λιγότερο μακιγιάζ. Ακολούθησε μια ταχεία ανάκαμψη καθώς οι καταναλωτές ξεχύθηκαν σε είδη πολυτελείας, οδηγώντας τις μετοχές σε άνοδο 35% φέτος.

Η μετοχή της εταιρείας θα μπορούσε να αυξηθεί άλλο 12% τον επόμενο χρόνο, καθώς το προϊόν και η γεωγραφική της ποικιλομορφία δείχνουν ανθεκτικότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Consumer Edge Research, Brett Cooper.

Η Bettencourt Meyers προεδρεύει επίσης της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειάς της, Téthys, η οποία έχει το μερίδιο της L’Oréal. Ο σύζυγός της, Jean-Pierre Meyers, είναι διευθύνων σύμβουλος. Το 2016, οι δυο τους ίδρυσαν τη θυγατρική Téthys Invest SAS, η οποία στοιχηματίζει σε τομείς που δεν ανταγωνίζονται την εταιρεία.

Η Téthys Invest απέκτησε πρόσφατα μερίδιο στη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία April Group. Πέρυσι, αγόρασε την παλιά μάρκα μόδας Sezane και επένδυσε επίσης στη γαλλική εταιρεία ιδιωτικών νοσοκομείων Elsan. Η εταιρεία χρηματοδοτείται εν μέρει από μερίσματα της L’Oréal.

Πηγή ΟΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα