Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τέσσερα χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Στις 20 Μαΐου του 2020 ήρθε η είδηση πως μια 34χρονη στην Καλλιθέα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι ενώ πήγαινε στη δουλειά της.

Οι εικόνες συγκλόνισαν τη χώρα και μέχρι και σήμερα είναι αδύνατον να ξεχαστούν.

Πιο δύσκολο όμως είναι να σβήσουν από τη μνήμη της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που εδώ και τέσσερα χρόνια ζει έναν αδιανόητο Γολγοθά, προσπαθώντας να ισορροπήσει στην νέα πραγματικότητα που κάποιος άλλος, τόσο βίαια, της επέβαλε.

Κλήθηκε να παλέψει για τη ζωή της και να βρει την ψυχική δύναμη να αντικρίσει ξανά στον καθρέφτη ένα πρόσωπο που δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Από εκείνο το πρωινό και για χρόνια, η μία εγχείρηση διαδεχόταν την άλλη για την άτυχη Ιωάννα. Στοχοποιήθηκε αναίτια, όπως αποδείχθηκε, από μια γυναίκα που είχε βάλει τότε σκοπό της ζωής της, να της κάνει κακό.

Η 35χρονη που τότε της επιτέθηκε οδηγήθηκε στη φυλακή και πλέον όπως φαίνεται μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκισή της.

Τα πλάνα συνοψίζουν τον εφιάλτη

Η Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι τρέχει σε κοντινό φαρμακείο, με τους πόνους να είναι αφόρητοι, ενώ την ίδια ώρα η δράστιδα που την περίμενε στο ασανσέρ του ισογείου, έτρεχε να απομακρυνθεί με ταξί.

Στην 35χρονη είχε επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών για την επίθεση με βιτριόλι. Με την Ιωάννα να ακούει την απόφαση ανακουφισμένη και τη γυναίκα που κατέστρεψε τα νιάτα της, ψύχραιμη χωρίς να πει το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη της 35χρονης, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση εξετάζοντας κάμερες και τηλεφωνικές συνομιλίες.

Όλο εκείνο το διάστημα, η Ιωάννα έδινε μάχη αρχικά να κρατηθεί στη ζωή. Στη συνέχεια, οι γιατροί προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν όσα περισσότερα τμήματα του προσώπου της μπορούσαν.

Ήταν ένα από τα πιο άρρωστα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών. Μια επίθεση από το πουθενά, σε μια γυναίκα που αποδείχθηκε ισχυρή, αποφασισμένη να παλέψει για να συνεχίσει.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκίνησε την Ελλάδα και μέσα από τον εφιάλτη που έζησε έγινε συνώνυμο της δύναμης και της αποφασιστικότητας για ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα