Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ στο ημίχρονο του ντέρμπι και τα χαμόγελα για Ιμπόρα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο με την ισοπαλία που πήρε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-2) και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Conference League.

Η «μάχη» με τη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου είναι το μεγαλύτερο, το πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας του Ολυμπιακού

και στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται φυσικά μόνο την κατάκτηση του τροπαίου.

Για να επιστρέψουμε όμως στο χθεσινό παιχνίδι στη Λεωφόρο, ένα στοιχείο που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τα όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από το πέναλτι του Μπακασέτα και ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είχε να πει πολλά στους παίκτες του στα αποδυτήρια.

Ο «Μέντι» δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και είπε πολλά στους «ερυθρόλευκους», με στόχο να διαμορφωθεί ένα νέο «σκηνικό» στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε έντονες παρατηρήσεις γι’ αυτά που δεν του άρεσαν και εστίασε σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο θα άλλαζε την εικόνα της ομάδας του.

«Δεν γίνεται να έχουμε την ίδια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω απ’ όλους μεγαλύτερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ένταση και όταν λέω απ’ όλους το εννοώ.

Μην «πουλάμε» μπάλες, πρέπει να κερδίσουμε μέτρα στο γήπεδο και ν’ απειλήσουμε περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού. Κάνουμε λάθη και δεν παίζουμε όπως μπορούμε. Πρέπει να βγούμε και να δείξουμε αντίδραση.

Έχουμε τις δυνάμεις, έχουμε τα τρεξίματα για να τους πιέσουμε. Θέλω να βγούμε στο δεύτερο ημίχρονο και να επιβληθούμε» ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού των «ερυθρόλευκων», με τους παίκτες του Ολυμπιακού να τονίζουν και αυτοί με την σειρά τους ότι έπρεπε να παίξουν καλύτερα, όπως κι έγινε.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και ειδικά μετά το εξηκοστό λεπτό πίεσε τον Παναθηναϊκό, κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0. Είχε μεγάλες ευκαιρίες, πρέσαρε ψηλά και πέτυχε δύο γκολ για να πάρει τελικά την ισοπαλία και το «εισιτήριο» για την Ευρώπη.

Ο Μεντιλίμπαρ είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να βγάζει αντίδραση μετά το πρώτο ημίχρονο και αυτό που ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον Ισπανό τεχνικό, ήταν η απόδοση του Βιθέντε Ιμπόρα.

Ο 63χρονος τεχνικός είδε τον πολύπειρο μέσο να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και από την στιγμή που μπήκε στο ματς σαν αλλαγή, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρόλευκων».

Ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί ότι ο Ιμπόρα μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο και στον τελικό του Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα και βλέποντας τον συμπατριώτη του να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, μπορεί να κάνει πλάνα με Ιμπόρα για τον μεγάλο τελικό απέναντι στην ιταλική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα