Ιανός : Αγωνία για την επόμενη ημέρα στις πληγείσες περιοχές - Χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες πολίτες

Στους τρεις νεκρούς φτάνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω του η κακοκαιρία «Ιανός» η οποία σφυροκόπησε κυρίως την Θεσσαλία και εν συνεχεία το Ιόνιο την Κεφαλονιά, αλλά και την Κρήτη.

Ειδικότερα το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός ο 62χρονος κτηνοτρόφος στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο 62χρονο άνδρα

στην Καστανιά Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιανό.

Δύο αγνοούμενοι

Πρόκειται για:

– Την 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.

– Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Μάχη στις λάσπες χωρίς ρεύμα και νερό

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους σε Καρδίτσα, Κεφαλονιά και Κρήτη να μετρούν τις πληγές τους, καθώς η κακοκαιρία Ιανός σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά τους, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, ΙΧ και φυσικά στο οδικό δίκτυο, καθώς ειδικά στην Καρδίτσα έχει καταρρεύσει η γέφυρα «Μπαλάνου» και το Κέντρο Υγείας.

Οι κάτοικοι δίνουν από το βράδυ της Παρασκευής μάχη στις λάσπες, ενώ την ίδια ώρα το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχει διακοπεί το ρεύμα και η υδροδότηση.

Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Στη Ζάκυνθο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Tο νησί της Ζακύνθου επισκέπτεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα προβλήματα που άφησε πίσω η κακοκαιρία.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε με το ελικόπτερο λίγα μετά τις 10 το πρωί στο νησί, προερχόμενος από την Ιθάκη και προσγειώθηκε στο γήπεδο της Ζακύνθου.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Μαρία Μουζάκη, ο αστυνομικός διευθυντής Ζακύνθου Θεόδωρος Τσατσαρης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Καλογερόπουλος.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το 1ο Νεκροταφείο Ζακύνθου, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο, καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα είναι πολύ μεγάλες.

Σταϊκούρας: Εννέα παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τον Ιανό

Από την άλλη, δέσμη εννέα μέτρων για τη στήριξη φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν και πλήττονται από την κακοκαιρία Ιανός ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών,  κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ανακοινώνει συγκεκριμένες, άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν και πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός».

Συγκεκριμένα:

1. Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.

Σε περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προκύπτουν από έντονα καιρικά φαινόμενα, αναστέλλεται η πληρωμή όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, για έξι μήνες.

2. Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή.

Μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Περιφέρειες και τους Δήμους, θα καταβληθούν χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, από την 1η Ιανουαρίου 2018, έχει αναλάβει την αρμοδιότητα καταβολής των επιδομάτων αποζημίωσης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την καταβολή των παρακάτω αποζημιώσεων:

· Οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του.

· Εκτός αυτού του ποσού, οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600 ευρώ.

· Επιπλέον οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

· Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας.

· Οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

Αυτές οι οικονομικές ενισχύσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές είναι ακατάσχετες.

Η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι συνεχής και στενή.

3. Αποζημιώσεις σε υποδομές.

Το Υπουργείο Υποδομών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα διαθέσει, άμεσα, 1 εκατ. ευρώ σε κάθε Δήμο που έχει πληγεί, για αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις απαραίτητες οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες Δήμους, για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί.

4. Αποζημιώσεις σε αγρότες.

Μέσω του ΕΛΓΑ, θα προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι πιστώσεις θα διατεθούν άμεσα, από το τακτικό αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών.

Όσον αφορά τις μη ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές, οι οποίες αφορούν σε φυτικό, πάγιο και αποθηκευμένο κεφάλαιο, δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να ενταχθούν σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

5. Εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Προβλέπεται χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, η οποία ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Η οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται στα πληγέντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της θεομηνίας, ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

6. Επιχορήγηση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες.

Συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνο για επιχορήγηση 30% – 70% της ζημίας για κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης καταγεγραμμένα ως κατεστραμμένα.

Απαιτείται, και θα υπάρξει, έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με την οριοθέτηση περιοχών.

Το ύψος της επιχορήγησης βαραίνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και καταβάλλεται στους δικαιούχους από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

7. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της οριοθετημένης περιοχής.

Με την απόφαση οριοθέτησης περιοχών, παρέχεται στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων, μέσω της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η στεγαστική συνδρομή παρέχεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και καλύπτει το σύνολο της εκτιμηθείσας ζημίας, με δωρεάν κρατική αρωγή 60% και άτοκο δάνειο 40%.

Η κρατική αρωγή επιβαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

8. Αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων στους πολίτες των Δήμων που έχουν πληγεί.

Επικοινωνήσαμε με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, εξετάζονται κατά περίπτωση και θα δρομολογηθούν άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

9. Επιχειρήσεις των Δήμων που έχουν πληγεί θα συμμετέχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙV, ώστε να ενισχυθεί σε κάθε περίπτωση η ρευστότητά τους.

Ειδικά για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους δήμους που έχουν πληγεί, δεν απαιτείται ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής η μείωση ποσοστού τζίρου και η χρήση ταμειακής μηχανής.

Καταστροφές σε Κρήτη-Κεφαλονιά-ΘεσσαλίαΤο MEGA στην Καρδίτσα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Εικόνες πλήρους καταστροφής μετέφερε η απεσταλμένη του MEGA στην Καρδίτσα Εύη Καλλίνη.

Σπίτια που έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει. Σπίτια από τα οποία απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι ηλικιωμένοι τελευταία στιγμή, πριν καταστραφούν από τον φονικό κυκλώνα Ιανός.

Μόλις ξεκίνησε να βρέχει οι γείτονες και η πυροσβεστική υπηρεσία απεγκλώβισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της μέσα στην καρδιά της πόλης και μετά από λίγα λεπτά το οίκημα κατέρρευσε.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής.

Η πόλη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, οι καταστηματάρχες Κυριακή σήμερα έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους προκειμένου να σώσουν ό,τι αν σώζεται για να καταφέρουν να λειτουργήσουν από αύριο (21/9).

Θρίλερ με τη φαρμακοποιό που αγνοείται στο Μουζάκι

Συναγερμός από χτες έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό μιας 43χρονης οδηγού, το όχημα της οποίας παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος «φούσκωσε» κατά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Ιανός» από την περιοχή.

Η οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία είναι φαρμακοποιός της περιοχής, το βράδυ της Παρασκευής, αγνοώντας τις απαγορεύσεις, επιχείρησε να διασχίσει τον Πάμισο ποταμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί κι έκτοτε να αγνοείται η τύχη της.

Άγνωστο παραμένει το εάν και πόσοι άλλοι βρίσκονταν μαζί της στο ίδιο όχημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή από νωρίς το πρωί.

Αποκλεισμένα έξι χωριά στο Μουζάκι Καρδίτσας

Την ίδια ώρα η καταστροφή στο Μουζάκι Καρδίτσας είναι τεράστια.

Ο κ. Φάνης Στάθης, δήμαρχος Μουζακίου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τόνισε ότι πρόκειται για μια βιβλική καταστροφή για το δήμο, ενώ για την 40χρονη γυναίκα που αγνοείται είπε πως όπως δείχνουν τα πράγματα έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αναφερόμενος στις υποδομές, επισήμανε ότι έχουν σχεδόν διαλυθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου.

Στα ορεινά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα γιατί έχουν κοπεί γέφυρες και έξι χωριά είναι αποκομμένα.

Τα χωριά αυτά δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα και ο δήμαρχος εξέφρασε ανησυχία για τους κατοίκους αυτών των χωριών αναφέροντας για παράδειγμα τους νεφροπαθείς που ζουν εκεί και όσους χρειάζονται φάρμακα.

Ρεύμα όμως δεν υπάρχει ούτε στην πόλη του Μουζακίου. Παρά το γεγονός ότι η πόλη ηλεκτροδοτήθηκε για λίγη ώρα, στη συνέχεια έπεσε η τάση και δυστυχώς και πάλι δεν υπάρχει ρεύμα σε όλη την πόλη, είπε ο δήμαρχος.

Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν αεροπλάνα

Δύσκολη νύχτα πέρασε και η Κρήτη, καθώς σημειώθηκαν πολλά προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός. Στο Ηράκλειο Κρήτης πλημμύρισαν  οι δρόμοι και τα καταστήματα στην πόλη.

Εξαιτίας του καιρού 3 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ενώ συνολικά 7 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Στη Νέα Αλικαρνασσό κατέρρευσε μπαλκόνι. Στην οδό Δημοκρατίας συγκεκριμένα, η βροχή παρέσυρε το προστατευτικό στηθαίο ταράτσας το οποίο με τη σειρά του συμπαρέσυρε το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτηρίου. Τα υλικά από το στηθαίο και το μπαλκόνι έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα στα οποία προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Εξάλλου, η έντονη κεραυνική δραστηριότητα προκάλεσε ακόμα και εκρήξεις σε πυλώνες της ΔΕΗ στον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο τμήμα του Εθνικού Δικτύου από Ηράκλειο προς Αγιο Νικόλαο. Οι εκρήξεις προκάλεσαν και σταδιακές διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Μάλιστα ανά διαστήματα κοβόταν και επανερχόταν η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Κεφαλλονιά: Ασύλληπτη καταστροφή σε Άσσο, Ληξούρι, Φισκάρδο – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Εικόνες ασύλληπτης καταστροφής άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ιανός και στην Κεφαλονιά. Η μέχρι προχθές πανέμορφη περιοχή Άσσος έχει ισοπεδωθεί καθώς η πρωτοφανής νεροποντή κατέβαζε από τα γύρω υψώματα τόνους φερτών υλικών που έπνιξαν το γραφικό χωριό.

Αυτοκίνητα, μαγαζιά, σπίτια, υποδομές έχουν γίνει ένα με τα μπάζα.

ΣΟΚ – Στα βηματα του Ιανου στην Ασσο – Το πιο ωραίο χωριό της Κεφαλονιας την επόμενη μερα απο την καταιγίδα

ΣΟΚ – Στα βηματα του Ιανου στην Ασσο- Το πιο ωραίο χωριό της Κεφαλονιας την επόμενη μερα απο την καταιγίδα. Η εικόνα σοκάρει! Δεν μπορει να είναι αυτή η Ασσος!

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Οι κάτοικοι απευθύνουν κραυγή αγωνίας ζητώντας την άμεση επέμβαση του κραιτκού μηχανισμού για να τους στηρίξει. Οι περιουσίες τους χάθηκαν κάτω από τη λάσπη και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Ωστόσο, καταγγέλλουν ότι οι αρχές ακόμα δεν έχουν σπεύσει προς βοήθειά τους.

«Έχουν χαθεί μαγαζιά, αυτοκίνητα, σπίτια. Έχουν γίνει ένα με τα χώματα της λάσπες και τις πέτρες. Αλλά δεν έχει πατήσει άνθρωπος το πόδι του ακόμα», αναφέρει νεαρή καταστηματάρχης που έχασε την επιχείρησή της.



Πνίγηκε το Φισκάρδο

Εικόνες καταστροφής αντικρίζουν σήμερα και οι κάτοικοι στο Φισκάρδο και το Ληξούρι. Κατά τη διάρκεια της νεροποντής οι δρόμοι των οικισμών μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας στο διάβα τους ακόμα και αυτοκίνητα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε κάτοικος βλέπουμε τα ορμητικά λασπόνερα να πνίγουν το Φισκάρδο και να καταλήγουν στην Πλατεία.



Μετρά τις πληγές του το Ληξούρι

Βομβαρδισμένο τόπο θυμίζει και το γραφικό Ληξούρι. Το πέρασμα οτυ κυκλώνα άφησε πίσω κατεστραμμένες κατοικίες και καταστήματα, καταπλακωμένα οχήματα και βυθισμένα σκάφη. ΑΠό τη μανία της φύσης δεν γλίτωσε ούτε το νεκροταφείο της κωμόπολης.



Keywords
ιανος, αγωνια, νερο, ρευμα, διακοπες ρευματος, κρητη, εμακ, επιδοματα, ελγα, τραπεζες, συμμετοχή, mega, καιρος, δεη, βοακ, σοκ, βηματα, press, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, ελγα αποζημιωσεις, 600 δις, ογα επιδοματα, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, δεη πληρωμη, βιντεο, αυτοκινητα, αυτοκινητο, γυναικα, δωρεαν, εικονες, ελγα, ιθακη, ιονιο, κεφαλονια, ληξουρι, νησι, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, πυροσβεστικη, τυχη, υγεια, υπουργειο οικονομικων, υψος, φυσικη, ωρα, mega, ανθρωπος, αναπηρια, αποζημιωση, αρωγη, ασσος, ατομο, βοακ, βοηθεια, βραδυ, βροχη, γεγονος, γεφυρα, γινει, γινεται, γηπεδο, δανειο, διευθυνση, δυστυχως, διοικητης, δικτυο, ευη, ευρω, ειπε, υπαρχει, εμακ, εξι, ερευνες, εσωτερικων, εφαπαξ, ζακυνθο, ζημια, ζωη, υγιης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υφυπουργος, θεσσαλια, θυμιζει, εικονα, καζαντζακης, καρδιτσα, κεφαλαιο, κυρια, κτιριο, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μορφη, μαρια, νικητας, νυχτα, νοικοκυριο, παντα, οδηγος, οχηματα, οχημα, προβληματα, προγραμματα, πρωι, πυροσβεστικη υπηρεσια, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκαφη, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, ταση, τμημα, φαρμακα, φυσικα, φτανει, φισκαρδο, φορτηγα, χρηστος, χωματα, βηματα, εννεα, ενωση, υπουργειο, καρδια, κυριακου, κυριακη, νεκροταφειο, νοσοκομειο, πηγες, πληγες, ποδια, press, υγειας, υλικα, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα