Η σχέση Μπιλ με Επστιν πάγωσε τη Μελίντα Γκέιτς

Το διαζύγιο ανάμεσα στον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα σκαριά για καιρό, όπως αναφέρουν νέες πληροφορίες που επικαλείται η «Wall Street Journal». Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα που επικαλείται άτομα που φέρονται να γνωρίζουν το θέμα αλλά και έγγραφα που είχε στη διάθεσή της, η Μελίντα Γκέιτς είχε συμβουλευτεί δικηγόρους για το διαζύγιο περίπου δύο χρόνια πριν να κάνει επίσημα χαρτιά για αυτό.

Το ζευγάρι δεν έχει ανακοινώσει τον λόγο για το διαζύγιο, ούτε έχει σχολιάσει τα τελευταία

αυτά δημοσιεύματα. Οπως αναφέρει όμως η «Wall Street Journal», μια πηγή ανησυχίας για τη Μελίντα Γκέιτς ήταν οι επαφές του άνδρα της με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστιν. Τις πληροφορίες αυτές, αναφέρει η «WSJ», τις έλαβε από άτομο που εργαζόταν παλιότερα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζευγαριού, το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Το άτομο που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για ανησυχίες που άρχισαν να δημιουργούνται στη Μελίντα Γκέιτς για τον γάμο της από το 2013.

Η Μελίντα Γκέιτς, που είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, είχε πει στον άνδρα της ότι δεν αισθανόταν άνετα με τον Επστιν όταν το ζευγάρι τον συνάντησε το 2013, αναφέρει η ίδια πηγή. Το ίδιο άτομο υποστήριξε ότι ο Μπιλ Γκέιτς και ορισμένοι εργαζόμενοι του ιδρύματος συνέχισαν να έχουν κάποια σχέση με τον Επστιν, παρά τις ανησυχίες που εξέφρασε ανοικτά η Μελίντα Γκέιτς. Για τη συνάντηση αυτή του 2013 έχει γράψει και η «Daily Beast», η οποία ανέφερε ότι η Μελίντα Γκέιτς ήταν εξαγριωμένη μετά τη συνάντηση και πως δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τον Επστιν.

Τα έγγραφα

Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται επίσης η «WSJ», η Μελίντα Γκέιτς και οι σύμβουλοί της είχαν διαβουλεύσεις τον Οκτώβριο του 2019 όταν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» είχαν γράψει πως ο Μπιλ Γκέιτς είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Επστιν. Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» είχαν αναφέρει ότι μια φορά ο Γκέιτς είχε μείνει ως αργά το βράδυ σε οικία του Επστιν στο Μανχάταν.

Η εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς, Μπρίτζιτ Αρνολντ, είχε δηλώσει το 2019 ότι ο Μπιλ Γκέιτς και ο Επστιν είχαν συναντηθεί αρκετές φορές για να συζητήσουν θέματα φιλανθρωπιών, επισημαίνοντας ότι ο ιδρυτής της Microsoft μετάνιωσε που έκανε τις συναντήσεις κάνοντας λόγο για «λάθος κρίσεως». Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2019 στη «WSJ» ο Μπιλ Γκέιτς είχε αναφέρει πως συνάντησε τον Επστιν αλλά δεν είχε επιχειρηματικές σχέσεις ή φιλία μαζί του.

Η «WSJ» αναφέρει ότι το ζευγάρι εξέπληξε πολλούς το 2020 όταν ανακοίνωσε πως δεν θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου παρευρισκόταν ανελλιπώς επί σειρά ετών. Λίγους μήνες μετά, ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα Διοικητικά Συμβούλια της Microsoft και της Berkshire Hathaway του Ουόρεν Μπάφετ για να επικεντρωθεί περισσότερο στο φιλανθρωπικό του έργο. Εκείνη την εποχή το ζευγάρι ήταν ήδη σε διαπραγματεύσεις για το πώς θα μοιράσει την τεράστια περιουσία του, σύμφωνα με τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας. Επίσης η «WSJ» επικαλείται έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι βρίσκονταν σε επαφές με διαμεσολαβητή προκειμένου να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο.

Τα έγγραφα του διαζυγίου με ημερομηνία 3 Μαΐου αναφέρουν ότι το ζευγάρι έχει καταλήξει σε συμφωνία - συμβόλαιο για το πώς θα μοιραστεί η περιουσία, που εκτιμάται σε περίπου 130 δισ. δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα η επενδυτική εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές διαφόρων εταιρειών αξίας περίπου 2,4 δισ. δολαρίων στη Μελίντα Γκέιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα