Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ
Ανοίγει την αυλαία του απόψε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αφού πάλεψαν πολλοί, θεοί και δαίμονες, είτε να μην πραγματοποιηθεί καθόλου είτε να γίνει θέατρο… πολεμικών αναμετρήσεων. Το ότι δεν τα κατάφεραν ούτε οι θεοί ούτε οι δαίμονες είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη, η οποία πρέπει να επιβεβαιωθεί και στις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου, προκειμένου να είναι ολοκληρωτική η απάντηση σε όσους επεξεργάστηκαν αυτά τα σενάρια διάλυσης.
Είδαμε, και τι δεν είδαμε, όλο αυτό το διάστημα. Τυχαίους και τυχάρπαστους να αναγορεύονται
Το ότι όλα αυτά αποδείχθηκαν ανεπαρκή να ανακόψουν την πορεία προς το Συνέδριο είναι μια μεγάλη νίκη, από μόνη της…
Προπαγάνδα και παραπληροφόρησηΤελευταία γραμμή άμυνας αυτών των μηχανισμών, κάτι που λογικά θα έπρεπε να μην το αγγίξουν καν, η συνεργασία με τη ΝουΔου! Για έναν ανεξήγητο λόγο, που αγγίζει τα όρια της αυτοχειρίας, το Μέγαρο Μαξίμου τα έδινε όλα να τροφοδοτήσει την εσωτερική διαμάχη (που στο τέλος, να μου το θυμάστε, δεν θα υπάρξει) σχετικά με το ψήφισμα που θα υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο μηχανισμός προπαγάνδας και παραπληροφόρησης δεν υποδαυλίζει απλά την υποτιθέμενη σύγκρουση επί του ανύπαρκτου θέματος (ανύπαρκτο γιατί ο Ανδρουλάκης έχει δηλώσει καθαρά ότι δεν θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝουΔου). Αναγορεύει ως μέγα ρυθμιστή τον Χάρη Δούκα, προσδίδοντας σε αυτόν προθέσεις που φτάνουν ως και τη… διάσπαση, αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή του!!!
Δηλαδή, ενώ λογικά θα έπρεπε να στηρίζουν την άλλη άποψη, υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας για κυβέρνηση κοινής αποδοχής, αυτοί (ΑΥΤΟΣ, για την ακρίβεια), τυφλωμένοι από το μίσος για τον Ανδρουλάκη, ουσιαστικά βγάζουν τα μάτια τους με τα χέρια τους.
Απίθανοι…
Ή μονοιάζουν ή βουλιάζουνΚαι κόντρα σε όλους εκείνους που προέβλεπαν ότι το Συνέδριο θα γίνει αρένα, θα βγουν μαχαίρια και άλλα «όπλα» για να επικρατήσουν φατρίες και μωροφιλόδοξοι μικροτιμαριούχοι, έρχονται τα νέα και τους διαψεύδουν. Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνθούν αύριο Σάββατο στο Συνέδριο, σε μια επιπλέον απόδειξη ότι στηρίζουν την προσπάθεια να αναλάβει το Κίνημα την ευθύνη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Εξυπακούεται ότι στη διάρκεια της ημέρας θα μιλήσουν και όλα τα υπόλοιπα στελέχη που θεωρούνται πρώτης γραμμής: Π. Γερουλάνος, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Δούκας, Μ. Χριστοδουλάκης κ.ά.
Προέδρος του Συνεδρίου και έχων την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του ορίστηκε ο πολύπειρος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της διεύρυνσης του κόμματος.
Καλά μυαλά σε όλους να ευχηθώ. Με την επισήμανση ότι αν δεν πετύχει και αυτή η προσπάθεια, όλοι μαζί θα βουλιάξουν. Δεν θα υπάρξουν διασωθέντες του ναυαγίου…
Οταν ο υπουργός είναι εκτός γραμμήςΟ μηχανισμός προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του Μεγάρου Μαξίμου, όταν δεν ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, προσπαθεί να διαπομπεύσει και να γελοιοποιήσει την «άλλη» άποψη στην κυβέρνηση. Λειτουργεί, τρόπον τινά, σαν χωροφύλακας. «Συλλαμβάνει» όποιον θεωρεί ότι παρεκτρέπεται από τη γενική γραμμή και τον αρχίζει στις «γρήγορες» προκειμένου να τον φέρει στον «ίσιο» δρόμο, από τον οποίο αυτός που κανοναρχεί τον μηχανισμό θεωρεί ότι παρεξέκλινε.
Το τελευταίο «θύμα» αυτής της τακτικής είναι ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας. Εδωσε μια συνέντευξη στον Σκάι, ρωτήθηκε για τα δικά του και, αφού απάντησε σε όλα, ρωτήθηκε στη συνέχεια και για το θέμα (των προηγούμενων) ημερών, του μπάχαλου με την αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών. Και απάντησε ο άνθρωπος με αυτό που είδε όλη η Ελλάδα και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των παραγόντων της δίκης, αλλά και απλών πολιτών. Οτι η αίθουσα είναι ακατάλληλη, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί. Αυτό ήταν! Επεσαν να τον φάνε. Πύρινα άρθρα, επιθέσεις από συναδέλφους του, και ο μηχανισμός προπαγάνδας και παραπληροφόρησης στα κάγκελα. Κατακλείδα όλων ήταν η πρόβλεψη ότι στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Α’ θα καταχέριαζε τον Κικίλια για την αδυναμία του να κλείσει τα μάτια και να μην επαναλάβει τη «γραμμή» ότι όλα ήταν τέλεια στη Λάρισα, αλλά ας όψονται αυτοί που δεν θέλουν να γίνει η δίκη.
Τι έγινε τελικά; Τίποτε δεν έγινε. Κατέληξε στον κουβά η πρόβλεψη…
Γενναιοδωρία…Δεν έγινε τίποτε επίσης, διότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε σοβαρά θέματα να ασχοληθεί. Αποφάσισε να χορηγήσει αύξηση στον κατώτατο μισθό με το… υπερβολικά γενναιόδωρο ποσό των 1,3 ευρώ, πράγμα που έχει προκαλέσει τεράστιας έκτασης πανηγυρισμούς σε όλη τη χώρα. Αλαλάζοντες εργαζόμενοι φτύνονται για να μη ματιαστούν για την τύχη τους, διότι 1,3 ευρώ την ημέρα δεν είναι παίξε γέλασε. Είναι μισό καλαμάκι χοιρινό, σκέτο με ψωμάκι. Επίσης μισή φετούλα. Είναι ενάμισι κουλούρι. Είναι 400 γραμμάρια ντομάτες. Είναι μία φραντζόλα, και κάτι, ψωμί. Είναι κάτι παραπάνω από 60% ενός λίτρου βενζίνης για το μηχανάκι. Είναι, αν τα αποταμιεύσεις για έναν ολόκληρο μήνα, δύο ποτά με το κορίτσι σου.
Τέτοια γαλαντομία, από τη λαοπρόβλητη κυβερνησάρα Κυριάκου Α’, ούτε στο όνειρό του ο εργατάκος. Αφού, σου λέει, μερικοί άρχισαν να παραμιλάνε. Τους είναι αδύνατον να αφομοιώσουν τέτοια χαρά…
«Χρυσόστομος» ΣακελλαρίδηςΑγαπώ Γαβριήλ Σακελλαρίδη (με την καλή έννοια, μην παρεξηγηθώ τώρα με τη φίλη μου τη Ράνια Τζίμα). Αγαπώ Γαβριήλ γιατί είναι τίμιος, καθαρός, ευθύς και πάνω απ΄ όλα βάζει τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς να ελίσσεται. Εγινε τώρα ό,τι έγινε με τον Αλέξη Χαρίτση που παραιτήθηκε, προκειμένου ένοχη να βρει την τύχη του στο κόμμα του Τσίπρα. Ο Γαβριήλ, που τον αντικαθιστά προσωρινά μέχρι να εκλεγεί άλλος στη θέση του Χαρίτση, δεν τα έχει με τον Χαρίτση που αποχώρησε, δείχνει τον πραγματικό ένοχο της πιθανής διάλυσης του κόμματος της Νέας Αριστεράς – τον Τσίπρα.
Οπως είπε χθες (στον 9,84), ο Τσίπρας «δεν είναι απλά κομμάτι του προβλήματος, αλλά είναι στην ουσία η αφετηρία αυτού του προβλήματος»!
Και για όποιον δεν κατάλαβε συμπλήρωσε «το πρόβλημα κατ’ εμέ είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να πει και αριστερά και δεξιά πράγματα, ανάλογα με το ακροατήριο και ανάλογα με τη συνθήκη»!
Χρυσόστομος έπρεπε να ονομάζεται το παλικάρι, όχι Γαβριήλ. Γνώμη μου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σενάρια για πρόωρες εκλογές: Οι 3 λόγοι που εισηγούνται κάλπες στον Μητσοτάκη
- Δίκη Ιωάννας Τούνη: 8 φορές προβλήθηκε το βίντεο στη δικαστική αίθουσα
- Ποιο είναι το πιο υγιεινό τυρί για τοστ; Η επιλογή που προτείνουν οι ειδικοί
- Τα 3 ζώδια που θα δουν λεφτά λίγο πριν μπει ο Απρίλης - Τύχη και οικονομική άνοδος
- Δυνατή βροχή στην Αττική–Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Deborah» τις επόμενες ώρες
- Θεσσαλονίκη: Ξηλώνουν 52 «αυθαίρετα» στο Θερμαϊκό – Τέλος εγκαταστάσεις μετά 25 χρόνια
- YourFaceSoundFamiliar: Αυτοί είναι οι 10 παίκτες που θα πάρουν μέρος στον νέο κύκλο
- Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – Live η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες
- Σοκ στην Παλλήνη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο έχοντας τα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο
- Τους έδιναν 600 ευρώ τον μήνα και τους έκαναν «ιδιοκτήτες» σε beach bar και σουβλατζίδικα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Μια Νύχτα Μόνο: Νέα επεισόδια στο Mega – Η αλήθεια πλησιάζει και οι ισορροπίες ανατρέπονται
- Προσωπικός Αριθμός: Υποχρεωτικός στις νέες στρατιωτικές ταυτότητες
- Μηνύματα εντός και εκτός μέσω Υπουργικού
- Σενάρια για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αφορμή τις υποκλοπές
- Επιστολή Σάντσεθ σε Ανδρουλάκη λίγο πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- «Τα κόμματά μας οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα»
- Τέλος εποχής για το HDMI; Οι ασύρματες τεχνολογίες αλλάζουν τα δεδομένα
- Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Άρχισαν οι απολογίες, κάποιοι ζήτησαν παράταση προθεσμίας
- Φόβος για τη «high season» του τουρισμού: Η γεωπολιτική κρίση στέλνει τους τουρίστες στη Δυτική Μεσόγειο
- Παναθηναϊκός AKTOR: «Πρώτα τα πλέι οφ, μετά ο τίτλος!»
- Ολυμπιακός: «Κλειδί» το ματς με τη Ρεάλ
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ
- ΗΠΑ: Συρτάκι και Ικαριώτικος στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (vid)
- Μηνύματα εντός και εκτός μέσω Υπουργικού
- Ο πόλεμος στο Ιράν και το Κουρδικό
- Γκαγκάτσης: «Με επιμονή οι επιτυχίες θα έρθουν για την εθνική ομάδα»
- Τάβλι
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης σειράς του Mega
- Σενάρια για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αφορμή τις υποκλοπές
- Προσωπικός Αριθμός: Υποχρεωτικός στις νέες στρατιωτικές ταυτότητες
- Τροχαίο στην Παλλήνη: Συνελήφθη 55χρονος – Οδηγούσε μεθυσμένος τα ανήλικα παιδιά του
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Η θυσία του Χριστού επί του τιμίου και ζωοποιού σταυρού αντανακλάται στις γενναίες ψυχές εκείνων που πάλεψαν ενάντια στην τυραννία»
- Το Ισραήλ εντείνει τα πλήγματα στο Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί για τα Στενά του Ορμούζ
- Δαβάκης: Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στον πόλεμο, ούτε υιοθετεί σενάρια αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν
- Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Χαλκιδική: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες για τη νέα τουριστική σεζόν – Έντονο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού
- Δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου – Ντ. Τραμπ: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά»
- Οι Τούρκοι προσβάλλουν τον Χακάν Σουκούρ με πανό
- Το πετρέλαιο ξεπερνά τα $110: Δεν καθησυχάζει τις αγορές η παράταση Τραμπ στο Ιράν
- Γιατί θα είναι και τα play offs κριτήριο για τον Μπενίτεθ



