Η Μαρία Μπεκατώρου μιλά για το «The Chase»

Δυνατές αναμετρήσεις γνώσεων. Αδρεναλίνη που ανεβαίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παίκτες που ρισκάρουν για να κερδίσουν έως και 10.000 ευρώ. Αυτό είναι το «The Chase», το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι του Mega που επιστρέφει από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στους δέκτες μας. Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν, το τηλεπαιχνίδι που καθηλώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο, έρχεται με δεύτερο κύκλο…καταδιώξεων στην απογευματινή ζώνη. Η Μαρία Μπεκατώρου, πάντα άμεση κι ετοιμόλογη, υποδέχεται καθημερινά παίκτες και chasers σ’ ένα ράλι ερωτήσεων

και απαντήσεων. Με αφορμή την πρεμιέρα του παιχνιδιού, η παρουσιάστρια μίλησε στα «Πρόσωπα».

Τι φέρνει η δεύτερη σεζόν του παιχνιδιού;

Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που θα κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον, σε σχέση με τις προσφορές των chasers και σε σχέση με το ποσό. Πλέον, στον πρώτο γύρο η κάθε σωστή απάντηση ισούται με 300 € αντί για 250 που ήταν και μετά στο δεύτερο γύρο οι chasers προκαλούν ακόμα περισσότερο τους παίκτες με πολύ υψηλά ποσά και με κάποιες χαμηλές προσφορές που θα έχουν εκπλήξεις για τη σχέση του παίκτη με την υπόλοιπη ομάδα

Στα καινούργια επεισόδια, τι θα δούμε;

Έρχονται πλέον παίκτες που τολμούν οπότε θα έχουν πολύ ωραίους παίκτες, δεμένες ομάδες αλλά και κάποια ευτράπελα που εμάς μας αρέσουν κατά τη διάρκεια των καταδιώξεων. Και θα είχε πολύ ενδιαφέρον σε επίπεδο παιχνιδιού και χρημάτων.

Πλέον που έχεις την εμπειρία της πρώτης σεζόν, πώς σου φαίνεται το παιχνίδι;

Μου αρέσει πάρα πολύ και δεν έχει μόνο σχέση με την εμπειρία. Έχει σχέση και με το τι μου λέει ο κόσμος γιατί πολλές φορές αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς όταν κάνουμε τα γυρίσματα μπορεί να κάνει διαφορετική αίσθηση στους τηλεθεατές. Μ’ αρέσει που τους αρέσει πάρα πολύ και μου αρέσει που μου λένε ότι παίζουν από το σπίτι. Μ’ αρέσει που μου λένε ότι μαζεύεται η οικογένεια και παίζουν μεταξύ τους. Και μ’ αρέσει που πλέον έχουν γίνει ένα με το παιχνίδι, συμμετέχουν, παρακολουθούν τον τρόπο που παίζουν οι chasers. Καταλαβαίνω δηλαδή πια και με την επαφή μου το καλοκαίρι με τον κόσμο ότι έχει πολύ θετικά στους τηλεθεατές.  Αυτό που θέλαμε δηλαδή.

Εσένα ποια είναι πλέον τα αγαπημένα σου στοιχεία στο παιχνίδι;

Μου αρέσουν όλα γιατί όλα έχουν ενδιαφέρον και νομίζω ότι γι’ αυτό το έχει αγαπήσει ο κόσμος. Είναι ένα παιχνίδι που από την αρχή μέχρι το τέλος δεν πλήττεις καθόλου. Δεν έχουμε δηλαδή κενά. Είναι ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι, δεν βαριέμαι. Μου αρέσει πάρα πολύ η πρώτη γνωριμία με τους παίκτες μου γιατί μ’ αρέσει και σαν προσωπικότητα να γνωρίζω καινούργια πρόσωπα. Αγωνιώ να τα πω πάρα πολύ γρήγορα για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν πολλά χρήματα. Μ’ αρέσει μετά η αγωνία που έχουμε, ειδικά με τον πρώτο παίκτη, γιατί ούτε εγώ ξέρω ποιος είναι ο chaser.  Πάντα μου αρέσει να κοιτάω την αντίδραση του παίκτη, γιατί κάποιοι έχουν προτιμήσεις. Και φυσικά μου αρέσει πάρα πολύ ο τελικός. Ειδικά όταν έχει τρομερή αδρεναλίνη, έχουν φτάσει οι παλμοί οι δικοί μου στο κόκκινο. Πορώνομαι πάρα πολύ και στενοχωριέμαι όταν παίκτες δυνατοί δεν τα καταφέρνουν περάσουν το τελικό, παρά μια ερώτηση.

Και στον τελικό που χάνουν για μία ερώτηση;

Τρελαίνομαι. Κι αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον. Γιατί κάθε μέρα δεν είναι ίδια και κάθε παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Όπως επίσης και οι μέρες των chasers δεν είναι ίδιες. Δηλαδή υπάρχουν φορές που οι chasers μπλοκάρουν. Έχουν πάρα πολύ άγχος κι αυτοί στον τελικό γιατί είναι αυτός ο χρόνος που πιέζει και στόχος τους είναι να κερδίσουν. Ειδικοί αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη γνώση, θεωρούν ότι είναι το μεγάλο τους ατού γενικά, σε όλα τα επίπεδα και στο παιχνίδι αγχώνονται. Και θέλουν να αποδείξουν πράγματα στους εαυτούς τους. Έχουν επενδύσει σε αυτό. Όταν ένας άνθρωπος σπουδάζει και μαθαίνει όλη του τη ζωή, πάει να πει ότι έχει μια ωραία εμμονή με αυτό, είναι μια σχέση ζωής και θέλει να αποδείξει πράγματα. Όπως είναι οι καλοί μαθητές στο σχολείο που τρελαίνονται όταν δεν πάνε καλά σε ένα διαγώνισμα.

Εσύ θα μπορούσες να παίξεις το παιχνίδι;

Όχι, όχι. Εγώ δεν μπορώ και γι’ αυτό καταλαβαίνω και τους παίκτες. Γιατί πιέζομαι πάρα πολύ από το χρόνο. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να σταθώ απέναντι στην παρουσιάστρια. Βέβαια τους βγάζω το καπέλο γιατί οι περισσότεροι τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά. Ο κάθε άνθρωπος είναι στο είδος του. Εγώ είμαι εντάξει εκεί, να παρουσιάζω.

Πέρυσι το Chase πήγε αρκετά καλά στην τηλεθέαση. Σου δημιουργεί αυτ άγχος για τη φετινή σεζόν;

Πέρυσι επειδή ήθελε λίγο χρόνο για να το καταλάβετε ο κόσμος, το μεγάλο άγχος και το στοίχημά μας ήταν να περάσει στον κόσμο. Τα καταφέραμε. Για μένα, ήταν σπουδαίο αυτό που έγινε. Κάθε χρόνο και εμείς μαθαίνουμε και θέλουμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Και επειδή υπάρχει ανταγωνισμός, όλη η ομάδα θεωρεί ότι έχουμε μια πολύ καλή πρώτη ύλη. Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ διαφορετικό ξεχωριστό, αξιοπρεπέστατο παιχνίδι. Θέλουμε λοιπόν φέτος που πλέον ο κόσμος, με έναν τρόπο μπορώ να του πω ότι το έχει αγαπήσει, να τον κάνουμε να αγωνιά και να περνάει ακόμα καλύτερα μαζί μας και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε τώρα. Τα νούμερα είναι ο μπούσουλάς μας. Με αγχώνουν αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα να είναι καλό γενικά και μακάρι να περνάει και στον κόσμο. Εγώ πάντα, ό,τι πρόγραμμα  και να είχα και έκανα, ήταν να το αγαπήσει ο κόσμος και να είναι αξιοπρεπές, να τιμάει και μας που το παρουσιάζουμε και το φτιάχνουμε και να τιμάει και τον τηλεθεατή που το παρακολουθεί και μας έχει εμπιστευθεί.

Γενικότερα τη φετινή τηλεοπτική σεζόν πώς την βλέπεις;

Αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική. Αυτό έχω μάθει κι αυτό μυρίζομαι. Νομίζω ότι θα είναι το χαρακτηριστικό και πάλι μυθοπλασία. Δεν ξέρω τι τάση θα κυριαρχήσει στο κοινό, γιατί πέρυσι ήταν και λίγο περίεργη χρονιά. Υπήρξε στροφή στην ενημέρωση. Υπήρχε συγκεκριμένη υπόθεση που απασχόλησε υπερβολικά κάποιες φορές. Τα αμιγώς ψυχαγωγικά προγράμματα άλλαξαν ρότα και πήγαν πιο πολύ προς ενημέρωση αφού ο κόσμος το ζητούσε. Δεν ξέρω φέτος τι θα γίνει. Νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς ποτέ να προβλέψει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός, πολλά ωραία προγράμματα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει δουλειά.

Info

«The Chase» από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 18.30 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή στο Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα