Η απασχόληση στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του Ιανουαρίου

«Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, στο πλαίσιο του γεγονότος ότι αναμένεται μηδενική ανάπτυξη στις περισσότερες από τις οικονομίες μας. Σε ορισμένες από αυτές θα υπάρξει ακόμα και ύφεση», ανέφερε ο κ. βαν Ρόμπαϊ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Υπογράμμισε δε ότι «θα πρέπει να αναλάβουμε ισχυρή δράση για την απασχόληση».

«Το να επιτύχουμε δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη παραμένει απολύτως το κλειδί για το μέλλον μας», είπε ο κ. βαν Ρόμπαϊ.

«Ο δρόμος είναι μακρύς, μακρύτερος από ό,τι αναμενόταν. Αλλά ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία--υπάρχει η θεμελιώδης πολιτική βούληση να προχωρήσουμε εμπρός σαν ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι Ευρωπαίοι θα μεγαλώσουν σε μια παλλόμενη και δραστήρια ΕΕ», επισήμανε.

Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσει παράλληλα η εφαρμογή των αυστηρότερων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οποία συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ στην προηγούμενη σύνοδό τους, στις 9η Δεκεμβρίου, καθώς και η διακυβερνητική συνθήκη που η ευρωζώνη θέλει να χρησιμοποιήσει για να θεσπιστούν οι κανόνες.

Μία ομάδα εργασίας στην οποία έχει ανατεθεί να καταρτίσει το σύμφωνο αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως την 20ή Ιανουαρίου.

Οι «27» δεν αναμενόταν να πραγματοποιήσουν κάποια τακτική σύνοδο κορυφής πριν από την 1η και 2α Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα