Η Formula 1 μεταφέρεται στις ηλιόλουστες ευθείες του Μαϊάμι
Η δράση της Formula 1 ξεκινάει την Παρασκευή 2 Μαΐου και το Σάββατο 3 Μαΐου, με μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών, δυο περιόδους κατατακτήριων δοκιμών και τον αγώνα Sprint.
Για 4η φορά στην ιστορία της, η Formula 1 θα φιλοξενήσει Grand Prix στην πολιτεία της Φλόριντα και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι. Πέρυσι, εκεί ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε την πρώτη – από τις πέντε μέχρι σήμερα – νίκη της καριέρας του, σηματοδοτώντας την ανοδική πορεία της ανανεωμένης McLaren. Η βρετανική ομάδα διατήρησε σταθερά υψηλή απόδοση στη συνέχεια και κατέκτησε, για πρώτη φορά από το 1998, το πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Η διαδρομή των 5,41 χιλιομέτρων περιλαμβάνει 19 στροφές, τρεις ευθείες, υψομετρικές διακυμάνσεις και ένα τεχνικό σικέιν, προσφέροντας προκλήσεις τόσο σε οδηγούς όσο και σε ομάδες. Οι τελικές ταχύτητες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 340 km/h, με τη μέση ωριαία ταχύτητα να υπολογίζεται στους 220 km/h. Οι οδηγοί θα κινούνται με τέρμα γκάζι περίπου στο 58% του γύρου, για 57 γύρους συνολικά.
Ο Νόρις και ο Πιάστρι είναι οι μοναδικοί οδηγοί – πλην του παγκόσμιου πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν – που έχουν πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες υπό το ισχύον πλαίσιο κανονισμών από το 2022. Το Grand Prix του Μαϊάμι αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις αγώνες, που θα διεξαχθούν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Formula 1 θα επισκεφτεί το Ώστιν τον Οκτώβριο και το Λας Βέγκας τον Νοέμβριο.
Ο Λάντο Νόρις πέρυσι ανέβηκε στο μεσαίο σκαλί του βάθρου στο Μαϊάμι, πλαισιωμένος από τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρκ. Φέτος, ο έτερος οδηγός της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι έρχεται με φόρα, έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενες νίκες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, που τον φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 99 βαθμούς, δέκα περισσότερους από τον Νόρις.
Το Grand Prix του Μαϊάμι είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, μετά το Grand Prix Κίνας, που διεξάγεται με τη διαμόρφωση Sprint. Αυτό σημαίνει ότι ένας οδηγός μπορεί να συλλέξει έως και 33 βαθμούς μέσα στο ίδιο αγωνιστικό τριήμερο, ενώ μία ομάδα έχει τη δυνατότητα να αποκομίσει μέχρι και 58 βαθμούς. Η McLaren προηγείται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 188 βαθμούς, διατηρώντας διαφορά 77 βαθμών από τη Mercedes, που ακολουθεί με 111 βαθμούς.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε ξαφνικά γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας
- Φρικτός θάνατος για Ουκρανή ρεπόρτερ - Της αφαίρεσαν μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα
- Κώστας Γενιδούνιας για Hellenic Train: Γυρνώντας από τη δουλειά, είδα αφισοκολλημένη την απόλυσή μου (βίντεο)
- Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα με τα 250 και ποιοι τα 500 – Αναλυτικά ποσά και πίνακες με τα κριτήρια
- Θεσσαλονίκη: Του άρπαξε 10.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό για να τον ξεμπλοκάρει δήθεν η Α.Α.Δ.Ε.
- Σε έξι ομίλους το πρωτάθλημα τη σεζόν 2025-26 με play off και play out
- Θεσσαλονίκη: Κάγκελα έξω από αγορά με καταστήματα – Κλείνουν την στάση των ΙΧ
- Άγιος Νικόλαος: Ένα ξεχωριστό εκκλησάκι χτισμένο στα 1600 μέτρα, στις βουνοκορφές των Αγράφων
- Κερατσίνι: Συνελήφθη 58χρονος για τον ξυλοδαρμό της συζύγού του
- Ερντογάν: «Προχωράμε για δύο κράτη στην Κύπρο» - Επίσκεψη το Σάββατο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
- Καταστροφική μελέτη: Σεισμός 8 Ρίχτερ θα μπορούσε να βυθίσει τμήματα από την Καλιφόρνια μέχρι την Ουάσιγκτον
- Η Formula 1 μεταφέρεται στις ηλιόλουστες ευθείες του Μαϊάμι
- Αϊρτον Σένα: Τι θα έκανε αν ζούσε…
- Χανιά: Ηλικιωμένος πνίγηκε όταν έχασε τις αισθήσεις του καθώς κολυμπούσε
- Ηγουμενίτσα: Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου για Κέρκυρα
- Την Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία
- Η συμφωνία για τα ορυκτά ΗΠΑ – Ουκρανίας – Τι γνωρίζουμε
- Ουκρανία: Υπέγραψε με τις ΗΠΑ «ιστορική» συμφωνία για τη συγκρότηση «ταμείου επενδύσεων»
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Η Formula 1 μεταφέρεται στις ηλιόλουστες ευθείες του Μαϊάμι
- Την Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία
- Αϊρτον Σένα: Τι θα έκανε αν ζούσε…
- Ηγουμενίτσα: Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου για Κέρκυρα
- Χανιά: Ηλικιωμένος πνίγηκε όταν έχασε τις αισθήσεις του καθώς κολυμπούσε
- Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
- Καταστροφική μελέτη: Σεισμός 8 Ρίχτερ θα μπορούσε να βυθίσει τμήματα από την Καλιφόρνια μέχρι την Ουάσιγκτον
- Η συμφωνία για τα ορυκτά ΗΠΑ – Ουκρανίας – Τι γνωρίζουμε
- Ουκρανία: Υπέγραψε με τις ΗΠΑ «ιστορική» συμφωνία για τη συγκρότηση «ταμείου επενδύσεων»
- Κώστας Γενηδούνιας: Συνδέω την απόλυσή μου με τη συνδικαλιστική δράση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Trish Christakis: «Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας» σχολίασε η viral Ελληνοαμερικανίδα ρεπόρτερ του ΝΒΑ
- Ιωσήφ Πολυζωίδης: «Εν δυνάμει είμαστε όλοι μανιακοί δολοφόνοι - Η βία νομίζω ότι είναι μέσα στον άνθρωπο»
- Η μητέρα της Μπιγιόνσε αποκαλύπτει το λόγο που η δημοφιλής τραγουδίστρια αναγκάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος για υπεξαίρεση 20.00 ευρώ σε βάρος 51χρονου – Πως τον εξαπάτησε
- Μάστορας αλκοτέστ: Ο αστυνομικός Άγγελος Σημιτζής μιλά για το επεισόδιο
- Χατζηδάκης: Η ΝΔ επιστρέφει στο προεδρείο του ΕΛΚ όπου χαράσσονται κατευθυντήριες γραμμές
- Πλακιάς κατά Φάμελλου για Γενηδούνια: Αν γνώριζες τον ρόλο του δεν θα έκανες τέτοιες δηλώσεις - Ντροπή!
- Ξεκινά επίσημα σήμερα η αντιπυρική περίοδος - Τα «όπλα» ενάντια στις πυρκαγιές
- Aπεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας
- Ζεφύρι: Χειροπέδες σε 44χρονο δραπέτη φυλακών