Φόρα

«Ελα Συρεγγέλα είναι το σύνθημα. Αλλά μην έρθεις με φόρα. Αυτό δεν βγήκε σε καλό». Το πρωθυπουργικό χιούμορ ενώπιον της γαλάζιας Πολιτικής Επιτροπής προκάλεσε γέλιο.

Ωστόσο, η συμβουλή στη νέα γραμματέα της ΝΔ ακούστηκε ασύμβατη με την εκσυγχρονιστική ορμή που θέλει να δείξει η κυβέρνηση ως το τέλος του 2023.

Μέχρι τότε λέγεται ότι σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή

την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Νομοσχέδια, δηλαδή, τα οποία διαφημίζονται σαν τα σημαντικότερα πειστήρια της προσήλωσής της στον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό.

Κατά μια ανάλυση, με αυτή την εργασιοθεραπεία θα βελτιωθεί η κλινική εικόνα που παρουσίασε τους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας της, ενώ ταυτόχρονα θα προετοιμαστεί ο νεοδημοκρατικός οργανισμός για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της, η κυβέρνηση θα κριθεί τον Ιούνιο από το έργο της – αφού, δεν υπάρχει αντιπολίτευση για να αντιπαρατεθεί. Κι όμως, στην προχθεσινή συνεδρίαση στην Πειραιώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν υπήρξε φειδωλός στα ειρωνικά σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα